”Infinite Drama Athens”: Η πρώτη ατομική έκθεση του Maxim των Prodigy στην Τhe Blender Gallery

Συλλογή από έργα τέχνης μικτής τεχνικής που εξερευνούν τις πιο σκοτεινές γωνιές της ανθρώπινης φύσης

16 Σεπτεμβρίου 2023
- 4 Νοεμβρίου, 2023

H Τhe Blender Gallery και η Varvara Roza Galleries παρουσιάζουν από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου την πρώτη ατομική έκθεση του μουσικού και εικαστικού Maxim με τίτλο ”Infinite Drama Athens”. Tα εγκαίνια της οποία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 8 και η διάρκεια αυτής θα είναι μέχρι το Σάββατο 4 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί και live performance κατά της βίας, εμπνευσμένη από το γλυπτό που θα εκτίθεται “Balaclava Ballerina” στις 9μμ.

Λίγους μήνες μετά την εμφάνισή του στην Αθήνα (Ιούλιος 2023) με το βραβευμένο συγκρότημα The Prodigy, ο καλλιτέχνης και μουσικός θα εκθέσει πίνακες και γλυπτά στην The Blender Gallery το φθινόπωρο του 2023. Αυτή η σειρά αναδρομικών έργων, η οποία παρουσιάστηκε αρχικά στο Λονδίνο το 2022, είναι συλλογή από έργα τέχνης μικτής τεχνικής που εξερευνούν τις πιο σκοτεινές γωνιές της ανθρώπινης φύσης, αλλά γιορτάζουν την αγάπη και αντανακλούν την εκτίμηση της ελευθερίας από τον καλλιτέχνη.

AFTERMATH_147x107cm_Mixed media, acrylic paint, spray paint, resin on board

Η έκθεση ”Infinite Drama Athens” είναι μια κατάλληλη περιγραφή για τα δραματικά, δυνατά έργα τέχνης, που αντλούν στοιχεία από τον ανθρώπινο ψυχισμό και τα δραματικά παγκόσμια γεγονότα. Τα έργα του Maxim έχουν όλα ένα δραματικό δράματος σε συνδυασμό με έναν υπαινιγμό της Pop Art – που ταιριάζει σε ένα μέλος ενός ηλεκτρονικού συγκροτήματος που αλλάζει το παιχνίδι που εμφανίστηκε στη χορευτική μουσική σκηνή τη δεκαετία του 1990 πριν γίνει μέρος της λαϊκής κουλτούρας – και που είναι γνωστό για τις δυναμικές του ερμηνείες και την εκρηκτική σκηνική παρουσία του.

Τα έργα του Maxim αντικατοπτρίζουν τον κόσμο της φαντασίας στον οποίο σε όλους μας αρέσει να είμαστε μέρος, τον οποίο βλέπουμε ως απόδραση από τον πραγματικό κόσμο και είναι πιο παιχνιδιάρικο. Αυτό το ήθος της προώθησης της αγάπης και της ισότητας αντανακλάται επίσης σε μερικά από τα έργα του Maxim, τα οποία φέρουν μια έντονη αίσθηση της τοξικής αδικίας που συνεχίζει να διαπερνά την κοινωνία.

THE CALLING_145x145cm_Mixed media with glitter on board
Blood Water_140x80cm_Acrylic paint, spray paint, mixed media and resin on wood

Η πεταλούδα είναι ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στα έργα του Maxim και γίνεται σύμβολο δύναμης, που ενώνει τη φύση και τις εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπινου μυαλού, με μια σειρά από πίνακες εμπνευσμένους από τη δοκιμή Rorschach. Κεντρικό σημείο της έκθεσης είναι τα γλυπτά Αφροφουτουρισμού του Maxim εμπνευσμένα από αρχαίες αφρικανικές μάσκες, ζωγραφισμένα σε έντονα χρώματα με αντανακλαστική βαφή υψηλής στιλπνότητας για να τους προσδώσουν ένα φουτουριστικό πλεονέκτημα.

Τα επιμήκη, οβάλ πρόσωπα των γλυπτών του Μαξίμ θυμίζουν τα πορτρέτα του Μοντιλιάνι στις αρχές του 20ου αιώνα, εμπνευσμένα από την πρωτόγονη τέχνη αναμεμειγμένη με τον κυβισμό, ή το εμβληματικό ”Les Demoiselles d’Avignon” του Πικάσο (1907), που οικειοποιήθηκε τόσο την αρχαία αφρικανική όσο και τη δυτική τέχνη.

BLUE FUTURE

Ωστόσο, τα γλυπτά του Maxim ”Green Future X”, ”Silver Future X” και ”Black Future X”, συνδέονται στην πραγματικότητα με την αφροφουτουριστική φιλοσοφία μιας πολιτισμικής αισθητικής που συγχέει την επιστημονική φαντασία με την ιστορία, προκειμένου να εξερευνήσει την αφρικανική κουλτούρα και να συνδέσει την τους ανθρώπους της διασποράς με την ξεχασμένη αφρικανική καταγωγή τους.

Ένα ισχυρό ήθος προώθησης αγάπης και ισότητας αντανακλάται στα έργα του Maxim, τα οποία φέρουν μια έντονη αίσθηση τοξικής αδικίας που συνεχίζει να διαπερνά την κοινωνία. Για παράδειγμα, πολλά από τα έργα του περιλαμβάνουν το σύμβολο «$», το οποίο υποδεικνύει την καλή και την κακή πλευρά του χρήματος.

Ο Maxim βρίσκει τη φράση «Το χρήμα είναι η ρίζα όλου του κακού» αρκετά γελοία – «Εξαρτάται από το πώς το χρησιμοποιείς. Φυσικά, η φιλαργυρία και ο εγωισμός μπορεί να προκαλέσουν διαφθορά και καταστροφή. Όμως μπορούν να προκύψουν και άλλα τόσα καλά από το να έχεις χρήματα. Οι άνθρωποι μπορούν να τραφούν, να ντυθούν και να δημιουργηθούν ευκαιρίες για τους λιγότερο τυχερούς».

Infinite Drama Athens
CENTAURUS BLACK RED_1m tall

Στο ”Infinite Drama Athens” θα παρουσιαστεί το ”Balaclava Ballerina”, μια συλλογή από πίνακες και γλυπτά μικτής τεχνικής, τα οποία ο Maxim περιγράφει ως «μια υπερ-ηρωίδα φορώντας μια Balaclava που κουβαλά δύο όπλα που ψεκάζουν ροδοπέταλα που σκορπίζουν θετικά συναισθήματα και αγάπη σε ανθρώπους με αρνητικά συναισθήματα.»

Ο Maxim δημιουργήσει αυτή τη σειρά έχοντας αντικρίσει συγκινημένος μια φωτογραφία στα μιας γυναίκας που αντιμετώπιζε με αθωότητα και χωρίς καθόλου απειλητική στάση, 30 ΜΑΤ με ασπίδες και όπλα, κατά τη διάρκεια των ταραχών μετά τη δολοφονία George Floyd στην Αμερική. Το ”Balaclava Ballerina” είναι η έμπνευση πίσω από την live performance που θα πραγματοποιηθεί στα εγκαίνια στις 9 το βράδυ.

BALACLAVA BALLERINA BLACK GOLD_solid metal_40cm

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Maxim, ο frontman των Prodigy και ταλαντούχος καλλιτέχνης, είναι μέλος του συγκροτήματος από την ίδρυσή του το 1990 και έχει περιοδεύσει και τα επτά άλμπουμ τους σε όλο τον κόσμο. Λαμβάνοντας πολλά βραβεία στην πορεία, συμπεριλαμβανομένων των διακρίσεων MTV και NME για την αναγνώριση του μοναδικού τους στυλ και την πρωτοποριακή μουσική τους, καθώς και την επιτυχία τους στα charts με αμέτρητες επιτυχίες.

Ο Maxim έγινε πιο πρόσφατα γνωστός για τη δημιουργικότητά του ως σύγχρονος εικαστικός με το ψευδώνυμο MM (Double M). Δημιουργεί πίνακες ζωγραφικής, κολάζ πολυμέσων και γλυπτά τα τελευταία 20 χρόνια. Από το 2012, έχει παρουσιάσει τα μικτής τεχνικής έργα του σε διάφορες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Η δημιουργική διαδικασία του MM τείνει να εξελίσσεται φυσικά, χωρίς ιδιαίτερο προ σχεδιασμό.

WOLF REBIRTH_WHITE_185x67cm_Mixed media on canvas

Προτιμά να χρησιμοποιεί σαν βάση τον πίνακα, καθώς του αρέσει να μπορεί να τον κόβει και να δημιουργήσει χάος μέσα στο έργο. Συχνά τα έργα του τελειώνουν με ρητίνη. Νιώθει ότι αυτό δίνει μια συγκεκριμένη ομορφιά και ακρίβεια στα στοιχεία των έργων του, κρατώντας τα κλειδωμένα και ανέγγιχτα πίσω από τη ρητίνη. Είναι αυτοδίδακτος και είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί πολλά διαφορετικά τυχαία αντικείμενα στα έργα του, μπογιές με σπρέι, σφαίρες, λεπίδες και χάπια.

Χρησιμοποιεί επίσης ακρυλικά και χρώματα κεραμικής και ό,τι πιάσει στα χέρια του θα καταφέρει να το προσθέσει στην υφή της δουλειάς του. Οι πίνακες είναι ένα ταξίδι στο μυαλό του MM και έχουν μια σουρεαλιστική θέση που σας μεταφέρει κάπου βαθιά στη φαντασία του. Όλοι οι πίνακες του MM περιέχουν σημάδια δύναμης και θετικότητας. Χειροβομβίδες που μεταφέρονται στο αεράκι από μια σχεδία από κόκκινα μπαλόνια.

Οι πεταλούδες με το πρόσωπο του κρανίου που κραδαίνουν τα ξίφη των Σαμουράι και οι γάτες με όπλα είναι μερικοί μόνο από τους σουρεαλιστικούς φανταστικούς κόσμους που δημιούργησε ο ΜΜ. Από το 2012, ο ΜΜ έχει υποστηρίξει διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και έχει δωρίσει έργα τέχνης για να συγκεντρώσει χρήματα για έρευνα σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, το BT ArtBox for ChildLine, το Shelter, το NHS Charities Together, το Young Minds και το Chain of Hope (καρδιακή φροντίδα για παιδιά σε όλο τον κόσμο). Ο Maxim αυτή τη στιγμή ζει και εργάζεται στο Essex του Ηνωμένου Βασιλείου.

Therapy Gold_145x145cm_Mixed media, acrylic paint and glitter on canvas
FALSE IDOLS_145x145cm_Mixed media on board

Cover photo ∗Descend_145x145cm_Mixed media art on compressed board

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Εγκαίνια έκθεσης: 16 Σεπτεμβρίου | 8 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 16 Σεπτεμβρίου – 4 Νοεμβρίου

VIP day (μόνο με προσκλήσεις): 15 Σεπτεμβρίου | 8 μ.μ.

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη | 10.00 – 18.00
Τετάρτη – Παρασκευή | 10.00 – 20.00
Σάββατο | 12.00 – 16.00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα 11674

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.