Γελ(ο)ιογραφικότητες. Όπως τότε και σήμερα.

Έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνουν έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας με τίτλο « Γελ(ο)ιογραφικότητες. Όπως τότε και σήμερα», στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος «Σχεδιασμός και Οργάνωση Εκθέσεων». 

Αξίζει να επισημανθεί ότι η προσπάθεια υλοποίησης της έκθεσης από την φοιτητική ομάδα, οδήγησε σε κινήσεις που ξεφεύγουν από τις συνήθεις πρακτικές. Η δημιουργία crowd funding video, η διοργάνωση bazaars και συναυλίας είναι κάποιες από τις δράσεις της ομάδας προς εξεύρεση χρημάτων για την παραγωγή της έκθεσης. Η έκθεση λειτουργεί από 29 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου 2012 και ώρες 18.00 – 22.00 στον χώρο Pop up 123 στην Πειραιώς 123. 

Η έκθεση «Γελ(ο)ιογραφικότητες. Όπως τότε και σήμερα» έχει ως θέμα την πολιτική γελοιογραφία σε περιόδους οικονομικής κρίσης από τα μέσα του 19ου αιώνα έως σήμερα. Έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά από φοιτητές οι οποίοι, ως μάρτυρες της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης της χώρας, επιθυμούν μέσω της έκθεσης να εκφράσουν με χιουμοριστικό τρόπο τις προσωπικές τους ανησυχίες γύρω από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Κρίση; Ας γελάσω! Η έκθεση επικεντρώνεται στις τρεις μείζονες περιόδους οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα (χρεοκοπία 1893, πτώχευση 1932, σημερινή κρίση) και το πενάκι των γελοιογράφων σατιρίζει ζητήματα πολιτικής διαφθοράς, δανεισμών, εξωτερικού χρέους και επιβαρύνσεων του λαού.

Οι «Γελ(ο)ιογραφικότητες» διεκδικούν μια μοναδικότητα τόσο σε σχέση με το περιεχόμενό τους (γελοιογραφίες για ζητήματα που έχουν απασχολήσει την ελληνική κοινωνία από το 1850 έως σήμερα…) όσο και με την παρουσίασή τους, η οποία επιδιώκει να ξεπεράσει την συμβατική παρουσίαση των γελοιογραφιών και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να συμμετέχει πιο ενεργά στην έκθεση. Ο επισκέπτης γελά και συνάμα προβληματίζεται.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ