Η απεικόνιση του γυμνού από τη σύγχρονη γενιά καλλιτεχνών του Tumblr και των social media

Atopos Unlocked είναι το νέο πρόγραμμα της Atopos, στο πλαίσιο των εορτασμών των 10 χρόνων λειτουργίας του, κατά τη διάρκεια του οποίου ο οργανισμός συστήνει το νέo αντικείμενο έρευνάς του: την απεικόνιση του γυμνού από τη σύγχρονη γενιά καλλιτεχνών του Tumblr και των social media. Το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής παρουσιάζεται στην ειδική έκδοση της Atopos με τίτλο Unlocked, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη la Gaîté lyrique στο Παρίσι και θα κυκλοφορήσει το 2015.

Βασικό κομμάτι του Atopos Unlocked αποτελεί μια μορφή Open Studio με τον τίτλο Occupy Atopos το οποίο και εγκαινιάζεται με τη συμμετοχή του Ελληνοουκρανού David Marinos. Ο 16χρονος, Ελληνικής καταγωγής, καλλιτέχνης εντυπωσιάζει ήδη με την ψηφιακή του παρουσία και το διαρκώς εξελισσόμενο έργο του και καταλαμβάνει το Open Studio της Atopos παράγοντας πρωτότυπα έργα που θα συμπεριληφθούν στο νέο εγχείρημα του οργανισμού.

Κατα τη διάρκεια του Atopos Unlocked οι επισκέπτες έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να εισχωρήσουν στα άδυτα της συλλογής της Atopos και να δουν σπάνια χάρτινα φορέματα της Paper Fashion collection σε μια παρουσίαση που εναλλάσσεται σε τακτά διαστήματα. Στη συλλογή περιλαμβάνονται δημιουργίες των Issey Miyake, Helmut Lang, Maison Martin Margiela, Walter Van Beirendonck και Hussein Chalayan μεταξύ άλλων, το Campbell Soup Dress after Andy Warhol, το Lisa Dress του Robert Wilson, το Yellow Pages Dress του Howard Hodgkin κ.ά.

Παράλληλα, εκτίθενται για πρώτη φορά έργα από το project “Mon Petit Chou” μέσω του οποίου η Atopos αναλαμβάνει την στήριξη νέων καλλιτέχνών από τα πρώτα τους βήματα με συνεργατικό τρόπο ενώ δημιουργίες τους εντάσσονται στη συλλογή της. Τα δύο πρώτα “Choux” είναι ο Βρετανός σχεδιαστής Craig Green και η Γαλλίδας art critic και καλλιτέχνης Clo’e Floirat.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ