Μία καλλιτεχνική πρωτοβουλία για την κινούμενη εικόνα

Από τη Δευτέρα 18 έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, σύγχρονοι έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και δημιουργικές ομάδες συναντιούνται στο CAMP!, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους με κοινό παρανομαστή την κινούμενη εικόνα στα πλαίσια της έκθεσης που φιλοξενείται στον πρώτο και τον τρίτο όροφο του CAMP! και των παράλληλων δράσεων που θα τρέχουν στα υπόλοιπα σημεία του κτιρίου.

Το Zootrope δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να δει πως μία ιδέα υλοποιείται με σύγχρονα μέσα έχοντας ως βασικό άξονα το βίντεο, το animation, τις εγκαταστάσεις και το character design. Στόχος της διοργάνωσης να διερευνήσει τα διάφορα στάδια παραγωγής της κινούμενης εικόνας και οπτικοποίησης ενός concept και να αποτυπώσει την ανάγκη για δημιουργική αυτοέκφραση σε ομαδικό κι ατομικό επίπεδο. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Zootrope γίνεται η επανεξέταση των στερεοτύπων, σχετικά με το πως γεννιέται μία ιδέα και ποια είναι η θέση της μέσα στην σύγχρονη καλλιτεχνική πραγματικότητα. Και τελικά, ίσως ο καθένας δώσει την απάντηση που θα τον ικανοποιήσει, για το τι είναι η “ιδέα”.

Συμμετέχουν:
An Other Perfect Day, Γιώργος Βαβιλουσάκης, Μαρία Βαρελά, Φώτης Βελέντζας, Σταύρος Βλαχάκης, Κωνσταντίνος Δέμης, Γιώργος Δρίβας, Eyescream, Αντώνης Ζαγοραίος, Θεοδωρής Ζαφειρόπουλος, Cacao Rocks, Φωτεινή Καπίρη, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Μπάμπης Καραλής, Παντελής Μάκκας, Asako Masunouchi, Monologue, Nomint, Designpark, Decoystudio, Dreamer, Γιώργος Ξάνθος, Τόλης Ρούσσος, Σπύρος Παπαρούλιας, Στέλλα Σερέφογλου, Βarbara Stramska, Παναγιώτης Παναγόπουλος, GM Τουλιάτου, Δημήτρης Τσατσούλης & Photoharrie, Μatthias Fritsch, Αφροδίτη Ψαρρά.

Επιμέλεια:
 Μαρία Λούκα, Πάνος Ξενάκης, Κίκα Κυριακάκου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ