Πάσχα στην καρδιά της Αθήνας, με γιορτινές γεύσεις στον 8ο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία και δώρα για τους αγαπημένους σου

Το τραπέζι στρώνεται στο GB Roof Garden Restaurant and Bar και στολίζεται με την υπόσχεση για ένα Πάσχα με πανοραμική θέα και άρωμα Αθήνας που δεν θα ξεχάσεις

Σε κατανυκτικό κλίμα μετρώντας τις μέρες μέχρι να ηχήσουν οι ψαλμοί του «Ω, γλυκύ μου έαρ» και η πόλη είναι, όπως πάντα, εδώ, ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν στα πλάνα τους μία απόδραση ξεχωριστή. Καλή παρέα, απολαυστικές γεύσεις με τις νότες της παράδοσης που επιβάλλουν οι μέρες, η πασχαλιάτικη αύρα της Αθήνας κατακλύζει τις αισθήσεις και κάπως έτσι η εορταστική ατμόσφαιρα είναι έτοιμη να ανθίσει στα χρώματα της άνοιξης.

Για το «Χριστός Ανέστη» εκεί ακριβώς που χτυπά η καρδιά της Αθήνας, η αναστάσιμη ακολουθία στη Μητρόπολη είναι μία εμπειρία που αξίζει να βιώσει κανείς, πιστός ή μη. Η γνωστή ανυπομονησία πάντα εκεί μέχρι το ρολόι να δείξει 12 και να τρέξεις απευθείας στο αναστάσιμο δείπνο. Η γοητεία του αθηναϊκού τοπίου που ξετυλίγεται σε όλο του το μεγαλείο, δεν γίνεται να λείπει από ένα τέτοιο δείπνο. Η Ακρόπολη και ο γραφικός λόφος του Λυκαβηττού κι εσύ να νιώθεις σαν να τα πιάνεις με ένα μονάχα άπλωμα του χεριού, με μια γρήγορη ματιά. Αναζητάς τον σωστό όροφο, το ιδανικό spot που θα σου προσφέρει αυτό το γεύμα – εμπειρία και στο πιάτο η θέα της φωτισμένης Αθήνας.

Ανεβαίνοντας στον 8ο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία το τραπέζι στρώνεται στο GB Roof Garden Restaurant and Bar και στολίζεται με την υπόσχεση πως θα ικανοποιήσει τις αισθήσεις σου στο έπακρο σε αυτή τη βραδιά της Ανάστασης στην πόλη.

Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης και ο Chef de Cuisine Νίκος Λιόκας σε καλωσορίζουν. Το μενού περιλαμβάνει παραδοσιακή μαγειρίτσα με φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο, τρυφερό μπούτι από αρνάκι στο φούρνο με γιαούρτι και κοτολέτα στα κάρβουνα με μελωμένες πατάτες.

Για κλείσιμο, ρεβανί Βέροιας με ινδοκάρυδο και κρέμα από μαστίχα Χίου από τα χέρια του Pastry Chef Αλέξανδρου Κούφα. Από το τραπέζι του GB Roof Garden δεν λείπουν όμως και τα κατά την παράδοση απαραίτητα για κάθε πασχαλιάτικο τραπέζι, το χειροποίητο τσουρέκι και τα κόκκινα αυγά.

Φτάνοντας στο μεσημέρι της Κυριακής στον 8ο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία αρχίζει η πασχαλινή γιορτή και από τις 13.30 στρώνεται ένα αυθεντικό ελληνικό πασχαλινό τραπέζι. Το GB Roof Garden μεταμορφώνεται σε μία παραδοσιακή αυλή στο κέντρο της Αθήνας, με θέα στα ιστορικά μνημεία.

Η πανοραμική θέα δένει με απολαυστικές γεύσεις και δημιουργούν την υπόσχεση για ένα Πάσχα με άρωμα Αθήνας που δεν θα ξεχάσεις. Στην ταράτσα σε καλωσορίζουν παραδοσιακά ορεκτικά, μαγειρίτσα, εκλεκτές σαλάτες και πλήθος ζεστών εδεσμάτων της ελληνικής κουζίνας με αποκορύφωμα τα live carving stations με αρνί και κοντοσούβλι γεμίζουν το στρωμένο τραπέζι σε ένα μενού δια χειρός Αστέριου Κουστούδη.

Το γεύμα ολοκληρώνεται με άφθονα φρεσκοκομμένα φρούτα και λαχταριστά επιδόρπια, ελληνικά γλυκά, ολόφρεσκα παστάκια και ποικιλία από ολόκληρες τούρτες σε διάφορες γεύσεις.

Ένα αυθεντικό ελληνικό πασχαλινό τραπέζι για σένα που δεν θα αποδράσεις σε κάποια εξοχή, για σένα που τελευταία στιγμή ξέμεινες στην πόλη αλλά και για σένα που είσαι λάτρης της εορταστικής Αθήνας και θες να τη γευτείς επιλέγοντας έναν ξεχωριστό προορισμό για τις ημέρες του Πάσχα.

Σε περίπτωση όμως που ο δρόμος σου σε φέρει στο GB Roof Garden Restaurant and Bar πριν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και την Κυριακή του Πάσχα να θυμάσαι ότι θα σε περιμένει ένα ξεχωριστό μενού με νηστίσιμα πιάτα και επιδόρπια.

Μια στάση στο GB Corner Gifts & Flavors

Πριν ξεκινήσουν τα γιορτινά τραπέζια μια στάση στο GB Corner Gifts & Flavors του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία είναι αυτή που θα σε προμηθεύσει με δώρα για τους αγαπημένους σου. Από πασχαλινές συνθέσεις δώρων και εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά, σε χειροποίητες λαμπάδες και δωροεπιταγές.

Τα χειροποίητα σοκολατένια αυγά που μοιάζουν με κομψοτεχνήματα, τα έχει επιμεληθεί ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας και μπορείς να τα βρεις σε διαφορετικές γεύσεις ανάλογα με τα γούστα σου.

Σοκολάτα γάλακτος Valrhona, για εκείνους που την προτιμούν, με μία εσωτερική έκπληξη – μια πλούσια στρώση πραλίνας φουντουκιού με gianduja, καραμελωμένα φουντούκια, ανθός αλατιού και καραμέλα βουτύρου. Οι λάτρεις της πικρής σοκολάτας θα επιλέξουν και το αυγό με bitter Valrhona 70% κακάο και στρώση από πραλίνα αμυγδάλου με καραμελωμένα rice pops. Μπορείς να βρεις και τις δύο εκδοχές μέσα στο πολυτελές Easter egg box του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

Επειδή όμως στην Ανάσταση μικροί και μεγάλοι έχουμε τη λαμπάδα μας, στις χειροποίητες λαμπάδες του GB Corner Gifts & Flavors πρωταγωνιστής είναι ο λούτρινος doorman, στο πρόσωπο του οποίου η πολυτέλεια συναντά τη φιλοξενία του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, ενώ παράλληλα συνδυάζει το μοναδικό άρωμα που σφραγίζει την ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής που προσφέρει στους πελάτες του.

Για όσους αναζητούν ξεχωριστές προτάσεις δώρων για τις ημέρες του Πάσχα, στο GB Corner Gifts & Flavors μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε υπέροχες συνθέσεις και δωροκάρτες για τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Τέλος, αν επιθυμείς να φέρεις τους αγαπημένους σου ένα βήμα πιο κοντά στην πολυτελή και «ζεστή» εμπειρία διαμονής που προσφέρει η Μεγάλη Βρεταννία, τα είδη σπιτιού, ένδυσης, αξεσουάρ καθώς και κάποια ιδιαίτερα έργα τέχνης που μπορείς να ανακαλύψεις και με μία online περιήγηση στις προτάσεις του GB Corner Gifts & Flavors, είναι κάποια από αυτά που μπορούν να εμπλουτίσουν τη λίστα των δώρων σου και το μόνο που μένει πια είναι να κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς, να επιλέξεις τον παραλήπτη τους και να είσαι έτοιμος για το πασχαλινό τραπέζι.

Info:

Τιμή κατ’ άτομο για το Αναστάσιμο δείπνο | € 95
Μεγάλο Σάββατο από τις 22:30 έως τη 1:00
Δείτε το μενού εδώ

Τιμή κατ’ άτομο | € 120
Κυριακή του Πάσχα από τις 13:30 έως τις 17:00
Δείτε το μενού εδώ

GB ROOF GARDEN RESTAURANT
8ος όροφος, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα, 105 64
www.gbroofgarden.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 210 3330766

GB CORNER GIFTS & FLAVORS
Shop online at: www.grandebretagnestore.com

Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία Συντάγματος, 10564
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο από τις 11:00 έως τις 20:00
Πληροφορίες στο +30 210 3330750

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.