Έκθεση Ζωγραφικής στο πλαίσιο των 16 Ημερών Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας στο The Box

Μια έκθεση με έργα τέχνης που προέρχονται από παιδιά και ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες

Στο πλαίσιο των 16 Ημερών Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας, η UNICEF Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής με έργα τέχνης που προέρχονται από παιδιά και ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες. Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας της UNICEF με την Γ.Γ.Ι.Φ. καθώς και στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας της UNICEF με τον Δήμο Αθηναίων.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι δημιουργίες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων προσφύγων και μεταναστών, ηλικίας 12 έως 66 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής με τα εξής μηνύματα: «Όχι σημαίνει όχι», «Κάποια μυστικά πρέπει να αποκαλύπτονται», «Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη», «Η βία δεν είναι αποδεκτή», «Το σώμα μου, μου ανήκει». Επιλεγμένα έργα θα χρησιμοποιηθούν σε ευρύτερη καμπάνια της UNICEF και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στα πλαίσια των 16 Ημερών Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού καθώς και των προσφυγικών πληθυσμών, σχετικά με την έμφυλη βία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στις 18:00, στο The Box, στην Πλατεία Μαβίλη. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως και τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 με ώρες λειτουργίας καθημερινά από τις 16:00 έως τις 21:00 και Σάββατο και Κυριακή από τις 12:00 έως τις 18:00.

Η υλοποίηση της έκθεσης και της καμπάνιας χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και υποστηρίζεται από το Break the Chain, μία πρωτοβουλία του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση του Human Trafficking, κ. Ηρακλή Μοσκώφ, σε συνεργασία με την πολιτιστική πλατφόρμα elculture.gr.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας