RemBrandName project, η γνησιότητα του καλλιτέχνη

«RemBrandName project, η γνησιότητα του καλλιτέχνη» στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος

Ένα επίτοιχο παιχνίδι τέχνης

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, από τις 9 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου, διοργανώνει σε συνεργασία με τους φοιτητές του 3ου εργαστηρίου Ζωγραφικής ΤΕΕΤ Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ένα επίτοιχο παιχνίδι τέχνης για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «RemBrandName project, η γνησιότητα του καλλιτέχνη».

Για τέταρτη φορά κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας και οι επισκέπτες της εορταστικής περιόδου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε μία έκθεση 43 καλλιτέχνες και να αποκτήσουν το έργο τέχνης που επιθυμούν δίνοντας, γιατί όχι, ίσως και μόνο 5 ευρώ.

Νέοι εικαστικοί, κυρίως τελειόφοιτοι και απόφοιτοι των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας, καλούνται να δημιουργήσουν έργα με σκοπό να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού και να «ανεβάσουν» τη Φήμη τους ως καλλιτέχνες εξετάζοντας, μαζί με τους επισκέπτες, τη σχέση του καλλιτέχνη και του έργου τέχνης με την σύγχρονη κοινωνία.

Οι όροι για αυτό το επίτοιχο art-παιχνίδι είναι οι εξής:
Ο καθένας από εμάς μπορεί να «παίξει» δοκιμάζοντας την τύχη του και να κερδίσει ένα έργο πιθανά με ελάχιστα χρήματα.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πλειοδοτήσει για κάθε ένα από τα έργα αγοράζοντας «Φήμες» (λαχνούς), κόστους 5€ η μία.

Φυσικά, υπάρχει και η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος ένα έργο στην προκαθορισμένη τιμή του (η τιμή για όλα τα έργα είναι κοινή και ιδιαίτερα προσιτή).

Σε περίπτωση που ένα έργο αποκτηθεί στην αρχική του τιμή και ενώ έχει ήδη πλειοδοτηθεί με κάποιες «Φήμες» από άλλους ενδιαφερόμενους, εκείνοι θα πρέπει να μεταφέρουν τις πλειοδοτήσεις τους («Φήμες») σε άλλα έργα.

Η κλήρωση και η ανάδειξη των τυχερών θα γίνει την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016.

Όπως αναφέρει η Μουσειολόγος, Λαμπρινή Μπύρου: «Φαίνεται πως πολλά από τα στοιχεία που καθορίζουν την αξία ενός καλλιτεχνικού έργου και, συνεπώς τη φήμη ενός καλλιτέχνη, είναι υποκειμενικά. Το έργο τέχνης αποτελεί έναν επικοινωνιακό διάλογο του καλλιτέχνη αφενός με τα προσωπικά βιώματα, τους φόβους, το φαντασιακό και τους συνειρμούς του, αφετέρου με το κοινό. Η αποδοχή και η απόδοση φήμης από το κοινό, άλλωστε, είναι μη προβλέψιμη, καθώς ο καθένας εισπράττει διαφορετικά μηνύματα από αυτά που ο δημιουργός προβλέπει να μεταβιβάσει», ενώ προσθέτει ότι «η σχέση μεταξύ της φήμης με τη χρηματική αξία του έργου τέχνης δεν φαίνεται να έχει σταθερή βάση. Το χρηματικό κόστος είναι αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου οικονομικού πλαισίου ανάμεσα στην προσφορά και στη ζήτηση, ενώ από την άλλη, η φήμη του καλλιτέχνη εξαρτάται από την κριτική, από το ενδιαφέρον του κοινού και από την αντίσταση του έργου στη φοβερή δοκιμασία στην οποία τον υποβάλλει ο χρόνος. Συνεπώς, στη διαπραγμάτευση της αξίας ενός καλλιτεχνικού έργου και της επερχόμενης φήμης του δημιουργού του σε σχέση με αυτό, ποιος είναι αυτός που διαμορφώνει τη φήμη ενός καλλιτέχνη: είναι ο ίδιος ο καλλιτέχνης, οι κριτικοί τέχνης ή ο κάθε ενδιαφερόμενος με τα προσωπικά του αισθητικά κριτήρια;»

Συντελεστές

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Λίλα Αγραφιώτη, Ειρήνη Βαζούκου, Αλέξανδρος Βαρελίδης, Μιχάλης Βασιλειάδης, Μαρία Βολιώτη, Ελίνα Γεροντή, Γεωργία Δαμιανού, Μάρα Δημοπούλου, Φαίδρα Εγγλέζου, Ιωάννα Ζηκίδου, Ζωή Ζηπέλα, Άγγελος Θεμιστοκλέους, Ελωίζος Θεμιστοκλέους, Μαρί Θεοφίλου, Χαρίκλεια Καλατζίδου, Γεωργία Κόντου, Εμμανουήλ Κτενιαδάκης, Νεφέλη Κυριακού, Σύλβια Λαϊνά, Ανδριάνα Μαλτέζου, Αγάπη Μαντζιώρη, Ειρήνη Μνατσακανιάν, Όλγα Μοναχού, Όλγα Μπογδάνου, Κατερίνα Ξαρχοπούλου, Χρυσούλα Ξυνέλη, Μαρία Παναγιώτου, Γιώργος Πανταζής, Αγγελική Παπαμιχαήλ, Σοφία Παρασκευοπούλου, Χρυσάνθη Πετρά, Αγγελική Πηλίγκου, Ειρήνη Πουλιάση, Γιάννης Ρόμπολας, Άννα – Μαρία Σαμαρά, Αναστασία Τρυγούτη, Μαριτάσα Τσιμπλάκη, Αγγελίνα Τσουμάνη, Γαβριήλ Φτελκόπουλος, Χριστίνα Φυτιλή, Φωτεινή Χαμιδιελή, Βάσια Χαρίση και Μάγδα Χριστοπούλου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.