η Αθήνα Μου

Εικαστικά συμμετοχικά προγράμματα ΜουSου μέχρι τις 28 Ιουλίου

Το έργο «η Αθήνα Μου» πραγματεύεται τη συνύπαρξη διαφορετικών κοινωνικών ομάδων που ζουν ή επισκέπτονται αυτή τη χρονική στιγμή την πόλη των Αθηνών και πραγματοποιείται με την συμβολή τους. Οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν στην ερώτηση «αν η Αθήνα σου ήταν χρώμα, σχήμα, γραμμή, λέξη πώς θα ήταν;» και να αποτυπώσουν τις ιδέες τους στο μισό μιας ειδικά σχεδιασμένης καρτ-ποστάλ. Το σχέδιο μπορεί να είναι ό,τι επιθυμεί ο καθένας: από την επιλογή ενός χρώματος, μιας γραμμής ως την απεικόνιση μιας ανάμνησης ή εμπειρίας από την πόλη αλλά και ένα κείμενο ή μια μικρή ιστορία. 

Το άλλο μισό συμπληρώνεται από κάποιον άλλο συμμετέχοντα, για παράδειγμα ένα μαθητή/τουρίστα/μετανάστη ή επισκέπτη της έκθεσης. Η ομάδα ΜουSου συναντάει τους συμμετέχοντες σε αρχαιολογικούς χώρους, σε σχολικές αίθουσες, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, σε κεντρικά σημεία της πόλης, σε φιλικά σπίτια. Κάποιες από τις κάρτες φτάνουν στους συμμετέχοντες ταχυδρομικώς ενώ άλλες θα συμπληρωθούν από τους επισκέπτες της αίθουσας τέχνης Τεχνοχώρος κατά την διάρκεια της έκθεσης. 

Σκοπός του έργου είναι να δημιουργηθεί ένας διάλογος σε κοινό έδαφος από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες σε σχέση με την ηλικία και την εμπειρία τους από την πόλη ως κάτοικοι ή ως επισκέπτες. 

Οι ΜουSου είναι οι Μαρία Νυμφιάδη και Λία Πέτρου, δυο εικαστικοί που συνθέτουν μια ομάδα η οποία σχεδιάζει και οργανώνει εικαστικές συμμετοχικές δράσεις συχνά με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι δράσεις είναι βασισμένες στη συνθήκη χώρου, χρόνου και εμπλοκής των συμμετεχόντων μέσω μιας διαδικασίας ενεργοποίησης του κοινωνικού ιστού γύρω από χώρους τέχνης, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εκθεσιακούς χώρους και μουσεία. 

“η Αθήνα Μου” είναι σε εξέλιξη και θα εκτεθεί στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος στην Ομαδική έκθεση «Χάρτες 1987 – Ταξίδια 2012»

Για περισσότερες πληροφορίες, για φωτογραφίες από την διαδικασία και συμπληρωμένες κάρτες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα ή στείλτε e-mail.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ