”LAND RIGHTS (part 2): I wasn’t, but I am now in the wrong location”: Η έκθεση για το δικαίωμα στην πόλη στο 1927 – Art Space

Η έκθεση μοιράζεται τους προβληματισμούς που εγείρουν τα κοινωνικά κινήματα στην Αθήνα και σε άλλες μητροπόλεις

20 Απριλίου 2023
- 30 Απριλίου, 2023

Η έκθεση ”LAND RIGHTS (part 2): I wasn’t, but I am now in the wrong location” που παρουσιάζεται από τις 20 Απριλίου στο 1927 – Art Space, καταπιάνεται με το αστικό και οικιστικό περιβάλλον, με κεντρικό άξονα το δικαίωμα στην πόλη: σε ποιον ανήκει η πόλη, ποιος ανήκει σε αυτήν και ποιος την συνδημιουργεί;

Με αυτή την έννοια, η έκθεση μοιράζεται τους προβληματισμούς που εγείρουν τα κοινωνικά κινήματα στην Αθήνα και σε άλλες μητροπόλεις, όπου η διεκδίκηση του δικαιώματος στο δημόσιο χώρο, τα κοινά, την κατοικία, μετατρέπεται σε ανοιχτό πεδίο σύγκρουσης διαφορετικών τάξεων και κοινωνικών ομάδων όπου αντιπαρατίθενται η πόλη ως βιωμένη εμπειρία με την πόλη ως ανταλλακτική αξία.

«Η πόλη αποτελεί την πιο σταθερή και την πιο επιτυχημένη προσπάθεια του ανθρώπου να ξαναφτιάξει τον κόσμο στον οποίο ζει σύμφωνα με τις επιθυμίες της καρδιάς του. Αλλά, αν η πόλη είναι ο κόσμος τον οποίο έφτιαξε ο άνθρωπος, είναι και ο κόσμος στον οποίο είναι έκτοτε καταδικασμένος να ζει. Έμμεσα, και χωρίς απόλυτη κατανόηση της φύσης του έργου του, φτιάχνοντας την πόλη, ο άνθρωπος ξαναφτιάχνει τον εαυτό του».

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της θεματικής ”LAND RIGHTS”, το πρώτο κομμάτι της οποίας πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2022 με επίκεντρο τα δικαιώματα της φύσης/επί της φύσης. Συγκροτείται από καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν μέσα από ανοιχτή πρόσκληση και περιλαμβάνει εγκαταστάσεις, βίντεο και φωτογραφίες αλλά και παρουσίαση ερευνητικού έργου, των: Teresa Leug (Hong Kong), Δήμητρα Λαϊνά (Ελλάδα), Nathan Kensinger (ΗΠΑ), Χάρης Μπασκόζος (Ελλάδα), Rong Zang (Ταιβάν), Experimenτ Apodrasis (Ελλάδα), Edith Brunette & Francois Lemieux (Kαναδάς), κ.α.

Συντελεστές

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Eγκαίνια: Πέμπτη 20 Απριλίου, 19.00

20 – 30 Απριλίου 2023

Ωράριο λειτουργίας:

Πέμπτη-Παρασκευή 6-9μμ
Σάββατο 1-4μμ και 6-8μμ
Κυριακή 2-6μμ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Κυψέλης 35, Αθήνα 113 61, Ελλάδα

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.