Η Billie Eilish με νέο άλμπουμ “Happier Than Ever” ανακοίνωσε την παγκόσμια περιοδεία της

Η παρουσίαση του δίσκου της Billie Eilish θα γίνει μέσω μιας αφιερωματικής συναυλίας για την πόλη που μεγάλωσε, το Los Angeles

Kείμενο: Μύριαμ Παρασκευοπούλου

 

Η Billie Eilish κυκλοφορεί επίσημα το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο “Happier Than Ever” το οποίο θα παρουσιάσει επίσημα μέσω ντοκιμαντέρ, ενώ ανακοίνωσε ήδη την παγκόσμια περιοδεία της. Το νέο άλμπουμ ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου από  τον αδελφό της Finneas, στο υπόγειο στούντιο ηχογράφησής του στο Los Angeles.

Και απ’ ότι φαίνεται ήδη από τα πρώτα πέντε προηγούμενα singles (“My Future”, “Therefore I Am”, “Your Power”, “Lost Cause” και “NDA”), τα οποία όλο αυτό το διάστημα του ενός έτους που μεσολάβησε από την κυκλοφορία του πρώτου single μέχρι την ολοκληρωμένη μορφή του δίσκου, λειτούργησαν ως προπομποί έχοντας σκοπό να δώσουν μια νέα μορφή σε αυτό που αποκαλούμε σύγχρονη pop μουσική. Και πώς να μην γίνει αυτό όταν και τα πέντε κατάφεραν να μπουν στο Top 40 του αμερικανικού  Billboard Hot 100.

Το ύφος του νέου άλμπουμ της ενηλικιωμένης πλέον Billie χαρακτηρίζεται ως electropop αποδεικνύοντας δύο πράγματα. Αφενός την επιρροή που ασκεί η δεκαετία των 90s στον ήχο που παράγεται μέσα στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα και αφετέρου την ανάγκη της pop να αγκαλιάσει λίγο περισσότερο τον ηλεκτρονικό ήχο μέσα από τις δουλειές τόσο μεγάλων ονομάτων.

Ωστόσο το “Happier Than Ever” είναι ένα άλμπουμ γεμάτο από R&B, jazz, blues και techno στοιχεία, ενώ φλερτάρει έντονα με country και bossa nova ήχους. Εκτός από τα πολύ πετυχημένα singles που περιέχει ο δίσκος, την προσοχή μου τράβηξαν με την πρώτη ακρόαση το “Billie Bossa Nova”, το “Your Power” και το ομώνυμο “Happier Than Ever”.

Η παρουσίαση του δίσκου της Billie Eilish θα γίνει μέσω μιας αφιερωματικής συναυλίας για την πόλη που μεγάλωσε, δηλαδή το Los Angeles. Η συναυλία θα έχει τίτλο “Happier Than Ever: a Love Letter to Los Angeles” θα κινηματογραφηθεί στο Hollywood Bowl και την ερμηνεύτρια θα συνοδεύουν η φιλαρμονική ορχήστρα του Los Angeles, η παιδική χορωδία του Los Angeles, ο Βραζιλιανός κιθαρίστας  Romero Lubambo ενώ την ορχήστρα θα διευθύνει ο David Campbell.

To ντοκιμαντέρ έχει σκηνοθετηθεί από τον Robert Rodriguez και τον βραβευμένο με Oscar Patrick Osborne και θα προβληθεί στις 3 Σεπτεμβρίου στο Disney Plus. Επίσης, όπως πληροφορούμαστε από την επίσημη ιστοσελίδα της, έχει ήδη ανακοινωθεί η παγκόσμια περιοδεία “Happier Than Ever: The World Tour” με πρώτη στάση το μουσικό φεστιβάλ “iHeartRadio” στο Las Vegas στις 18 Σεπτεμβρίου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.