Ένα μουσείο για την κληρονομιά του μαγικού κόσμου της θάλασσας σε ένα ψαροχώρι της Ολλανδίας

Ένα μουσείο με ξύλινο «σκαρί» θα είναι το κέντρο παγκόσμιας θαλάσσιας κληρονομιάς στο ολλανδικό παραθαλάσσιο χωριό του Lauwersoog

Ένα μουσείο με ξύλινο «σκαρί» θα είναι το κέντρο παγκόσμιας θαλάσσιας κληρονομιάς στο ολλανδικό παραθαλάσσιο χωριό του Lauwersoog. Το Lauwersoog είναι ψαροχώρι στην επαρχία του Γκρόνινγκεν, το οποίο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα των Κάτω Χωρών.

Οι αρχιτέκτονες θεωρούν ότι το χωριό είναι ένα μοναδικό σκηνικό για να στηθεί το μουσείο μέσα σε ένα οικοσύστημα καθαρής θάλασσας που θα προσφέρει μια βιωμένη εμπειρία του ρόλου του ανθρώπου στον φυσικό κόσμο. Οι αρχιτέκτονες εξηγούν ακόμα, ότι το κτίριο δεν θα είναι ένα τυπικό μουσείο ή κέντρο επισκεπτών, αλλά θα είναι ένας σταθμός εργασίας που θα προσελκύει επισκέπτες και επιδιώκει να τους κάνει ενεργούς σε σχέση με τη θάλασσα και τη φύση.

Σε εξέχουσα θέση στο λιμάνι, το κτίριο καλωσορίζει τους επισκέπτες με μια μεγάλη σκάλα με νότιο προσανατολισμό και ράμπα που οδηγεί στην κύρια είσοδο. Προς τη βορειοδυτική γωνία του οικοπέδου, μια άλλη σκάλα παρέχει χώρο για χαλάρωση και θέα στη θάλασσα.

Η κατασκευή του κτιρίου αντλεί έμπνευση από τον αέναο κύκλο της παλίρροιας ενώ η σπειροειδής σκάλα που θυμίζει τον διαρκή κυματισμό του νερού και προσφέρει μια εκπληκτική θέα 360 μοιρών στη θάλασσα δίνοντας την αίσθηση ότι ο επισκέπτης είναι μέσα σε αυτήν.

Το ξύλο έχει χρησιμοποιηθεί ως κύριο υλικό του κτιρίου, τόσο εντός όσο και εκτός, εξασφαλίζοντας μια φιλόξενη και φυσική ατμόσφαιρα. Η πρόσοψη αποκαλύπτει μέρος της δραστηριότητας στο εσωτερικό, παρέχοντας προσεκτικά προσαρμοσμένη σκίαση.

Η δομή θα παρέχει χώρους για μαθητές και ερευνητές να μελετήσουν το οικοσύστημα και την άγρια ​​φύση της θάλασσας, ενώ η μόνιμη έκθεση θα καταλήγει στον δεύτερο όροφο με θέα στον υποβρύχιο κόσμο των σωζόμενων φαλαινών σε μεγάλες πισίνες. Από τη στέγη οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις ίδιες πισίνες από ψηλά και ακόμη και να συναντήσουν τις φάλαινες από κοντά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.