Τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου – part I

Το πρώτο μέρος μιας εικονικής ξενάγησης

Είναι γνωστό ότι δεν είμαστε όλοι fans των μουσείων, και αυτό οφείλεται αρκετά και στο γεγονός πως τα μουσεία στην Ελλάδα ήταν μέχρι πρόσφατα αρκετά -ας μη ντραπούμε να το πούμε- βαρετά. Τελευταία όμως καταβάλλουν πολλές και αξιόλογες προσπάθειες να γίνουν πιο προσιτά στο κοινό, διοργανώνοντας ενδιαφέρουσες δράσεις και αλλάζοντας επιτυχώς την κλασική αισθητική που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, τα μουσεία του εξωτερικού εδώ και πολλά χρόνια έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία στα εκθέματα που μπορεί κανείς να συναντήσει μέσα σε αυτά. Ας ρίξουμε λοιπόν μια συνοπτική ματιά στα πιο περίεργα μουσεία στον κόσμο!

1. Μουσείο Κίουι στη Νέα Ζηλανδία
Ναι, καλά διαβάσατε. Αυτό το μοντέρνας αισθητικής μουσείο ξεναγεί τους επισκέπτες του σε ένα πανέμορφο τοπίο όπου μπορεί κανείς να μάθει τα πάντα για το κίουι! Μάλιστα, τελούνται και γάμοι στις εγκαταστάσεις του, αλλά δε μπόρεσα να μάθω αν η γαμήλια τούρτα είναι από το συγκεκριμένο φρούτο.

2. Διεθνές μουσείο τουαλέτας στην Ινδία
Το μουσείο ιδρύθηκε από μια ΜΚΟ της Ινδίας, με σκοπό την ενημέρωση γύρω από την ιστορία και την εξέλιξη της τουαλέτας. Αν ξεπεράσετε πάντως την αρχική έκπληξη, η ιστοσελίδα έχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες και εικόνες από τα εκθέματα.

3. Ισλανδικό μουσείο φαλλού
Εκθέματά του αποτελούν φαλλοί ζώων κάθε είδους. Η συλλογή αποτελείται από 215 περίπου γεννητικά όργανα θηλαστικών, και οι επισκέπτες συρρέουν για να τα δουν από κοντά και να αγοράσουν σουβενίρ σε μικρογραφία. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο e-shop του μουσείου.

4. MoBa (Museum of bad art)
Το μουσείο κακής τέχνης, με δύο (!) παραρτήματα στη Μασσαχουσέτη, έχει ως κύριο μέλημά του να διαφυλάξει την κακή τέχνη από όπου και αν προέρχεται!

5. Μουσείο συρματοπλέγματος
Στο Κάνσας έχει στηθεί ένα ολόκληρο μουσείο ως φόρος τιμής στο υλικό το οποίο βοήθησε να αναπτυχθεί η σύγχρονη Αμερική. Η έκθεση αναπαριστά την ιστορία του συρματοπλέγματος.

6. Μουσείο νουντλς
Πού αλλού εκτός από την Ιαπωνία; Ένα μουσείο στο Τόκυο που από το 1994 ξεναγεί το κοινό στην ιστορία των νουντλς. Ιδρύθηκε από έναν ιδιώτη ο οποίος είχε πάθος με τα νούντλς.

Κι αν νομίζετε ότι τελείωσε η ξενάγηση, κάνετε λάθος.  Συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα με ακόμα πιο παράξενα μουσεία ανά τον κόσμο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.