«10 χώρες / 10 καλλιτέχνες»: Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το Victoria Square Project

10 χώρες / 10 καλλιτέχνες

Παιδιά ηλικίας 4-12 ετών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 15 Μαΐου 2021

25 Μαΐου
- 30 Ιουλίου, 2021

To Victoria Square Project καλεί παιδιά ηλικίας 4-12 ετών να συμμετέχουν δηλώνοντας έως τις 15 Μαΐου 2021 στο πρόγραμμα «10 χώρες / 10 καλλιτέχνες», που ξεκινά στις 25 Μαΐου 2021. Τα εργαστήρια είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά αλλά και στον χώρο του Victoria Square Project.

Το πρόγραμμα «10 χώρες / 10 καλλιτέχνες» είναι ένα ταξίδι γνωριμίας με καλλιτέχνες από τις χώρες καταγωγής των κατοίκων της ευρύτερης γειτονιάς της πλατείας Βικτωρίας. Αποσκοπεί να εμπνεύσει τα παιδιά να ανακαλύψουν νέες κουλτούρες και την ιστορία λαών, που ίσως δεν γνώριζαν, μέσα από το έργο και την τεχνική του κάθε καλλιτέχνη.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ξεκίνησε τον Μάρτιο 2021 συνδέοντας περισσότερα από εκατό παιδιά 4-12 ετών από την Αστυπάλαια έως την Καβάλα μέχρι το Βουκουρέστι. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων τα παιδιά γνώρισαν καλλιτέχνες από τη Νιγηρία, την Αλβανία, το Μάλι, την Γεωργία, το Πακιστάν και άλλες χώρες. Λόγω της μεγάλης απήχησης, παράλληλα με τον δεύτερο κύκλο, θα επαναληφθεί και ο πρώτος, συνδυάζοντας διά ζώσης και διαδικτυακές συναντήσεις.

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «10 χώρες / 10 καλλιτέχνες» αποτελεί τη συνέχεια του ταξιδιού των παιδιών σε νέες χώρες, νέους καλλιτέχνες και νέα μέσα καλλιτεχνικής έκφρασης. Τα παιδιά θα γνωρίσουν καλλιτέχνες από την Παλαιστίνη, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Ρουμανία και πολλές ακόμα χώρες. Εστιάζοντας στην performance, τη γλυπτική και τη δημιουργία συλλογικών έργων, τα παιδιά θα μάθουν να συνεργάζονται και να δημιουργούν έργα μαζί. Ο δεύτερος κύκλος, όπως και ο πρώτος, θα διεξαχθεί διά ζώσης και διαδικτυακά.

Δηλώσεις συμμετοχής

Συμπληρώστε τη φόρμα και δηλώστε συμμετοχή στον πρώτο ή τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «10 χώρες / 10 καλλιτέχνες»: https://forms.gle/p5jPCVB1AscSyGDs8

Λίγα λόγια για το «βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ»

Τα εργαστήρια «10 χώρες/10 καλλιτέχνες» εντάσσονται στον εκπαιδευτικό άξονα βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ. Το βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ είναι ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα σύγχρονης δημιουργίας έμπνευσης & ενδυνάμωσης. Νέοι και νέες, παιδιά και κάτοικοι κάθε ηλικίας από διαφορετικά πολιτιστικά και κοινωνικά υπόβαθρα έρχονται μαζί, συζητούν φλέγοντα θέματα όπως η μετανάστευση, η ταυτότητα, το φύλο, η οικονομία μέσα από εικαστικά εργαστήρια και τη συν-δημιουργία συλλογικών έργων που θα αντανακλούν τη σύγχρονη ταυτότητα αυτής της πολυπολιτισμικής γειτονιάς. To βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ αναδεικνύει τους πολίτες του ΤΩΡΑ, συζητώντας για την πόλη, το δημόσιο χώρο, ο, τι συγκροτεί την πολιτιστική ταυτότητα του ΤΩΡΑ. Η σύγχρονη τέχνη και η καλλιτεχνική δημιουργία λειτουργούν ως γέφυρα σύνδεσης αλλά και δημιουργικής απασχόλησης και απόκτησης νέων ερεθισμάτων και ικανοτήτων.

Το Victoria Square Project (VSP) είναι ένα εν εξελίξει κοινωνικό γλυπτό. Για τα έτη 2020-2023 με το ερευνητικό ερώτημα «Ποιος είναι ο σύγχρονος Αθηναίος;» το VSP επιδιώκει να αναγνωρίσει και να αναδείξει όλα αυτά τα πολιτισμικά στοιχεία που συγκροτούν την πολιτιστική ταυτότητα της Αθήνας σήμερα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Διάρκεια εργαστηρίων: 25 Μαΐου – 30 Ιουλίου 2021

*Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής: 15 Μαΐου 2021

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος ελεύθερη

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ελπίδος 13, Πλατεία Βικτωρίας

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας