Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων & την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων με ολοήμερες δράσεις

Ένας ολοήμερος κύκλος δραστηριοτήτων με σημείο αναφοράς το Μουσείο στη «φυσική και ψηφιακή του διάσταση»

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης ως ένα ανοικτό πεδίο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών –στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας και της διεθνούς κοινότητας– που προωθεί συστηματικά την επιστημονική έρευνα, την εκπαίδευση και τη ψυχαγωγία, συμμετέχει την Παρασκευή 18 Μαΐου στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα “Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό” και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων οργανώνοντας έναν ολοήμερο κύκλο δραστηριοτήτων με σημείο αναφοράς το Μουσείο στη «φυσική και ψηφιακή του διάσταση».

Ο κύκλος δραστηριοτήτων περιλαμβάνει:

Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Παρασκευή, 18/5/2018, 9:00-17:00

-Ελεύθερη είσοδο στους επισκέπτες του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (9:00-17:00). Όσοι επισκέπτες το επιθυμούν μπορούν να μοιραστούν τις φωτογραφίες τους χρησιμοποιώντας το hashtag #hmcimd2018. Οι φωτογραφίες θα αναδημοσιευτούν στον λογαριασμό Instagram του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης www.instagram.com/historical_museum_of_crete

-Μικρό κύκλο θεματικών ξεναγήσεων από τους επιμελητές του Μουσείου με τίτλο Πολυπολιτισμικότητα στις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

13:00-13:15 | Ξενάγηση στην Οθωμανική Συλλογή από τον Αγησίλαο Καλουτσάκη, επιμελητή των Ιστορικών Συλλογών του Ι.Μ.Κ.

13:20-13:35 | Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση Διαμαντής Διαμαντόπουλος. Τερατολογίες. Από την Ιστορία του Ανθρώπου, με έργα από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη, από την Φανή Καμπάνη, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ.

13:40-13:55 | Ξενάγηση στην Εθνογραφική Συλλογή από την Αγγελική Μπαλτατζή, Επιμελήτρια των Εθνογραφικών Συλλογών της Ε.Κ.Ι.Μ.

-Ανάρτηση της νέας Εικονικής Περιήγησης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και του Παραρτήματός του Αγροτικού Μουσείου Μενελάου Παρλαμά (Πισκοπιανό, Χερσόνησος), στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου του Ι.Μ.Κ. (www.historical-museum.gr ), την Παρασκευή 18/5.

-Δημοσίευση συνοπτικού κειμένου, την Παρασκευή 18/5, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη σελίδα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (στον τομέα ΝΕΑ), με την παρουσίαση κεντρικών σημείων της επικοινωνιακής στρατηγικής του, τη θέση του Μουσείου σε ζητήματα ενημέρωσης και επικοινωνίας, και καλές πρακτικές της σύγχρονης μουσειολογίας που αξιοποιούνται στο ψηφιακό του περιβάλλον προωθώντας την αμφίδρομη επικοινωνία με το κοινό.

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων 

Παρασκευή, 18/5/2018, 20:00-23:00
Είσοδος: 5€

Λίγο αργότερα, το βράδυ της Παρασκευής, ακολουθεί live του μουσικού σχήματος LoopIA (Ίριδα, με διεθνές ρεπερτόριο, στον κήπο του Μουσείου στις 21:00. Η εκδήλωση θα προβληθεί μέσω live streaming στη σελίδα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (www.historical-museum.gr), σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδομών και Υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με σκοπό η εμβέλεια της συγκεκριμένης δράσης να υπερβεί τα γεωγραφικά όρια της πόλης και να προσελκύσει το ενδιαφέρον του απομακρυσμένου κοινού του Ι.Μ.Κ.

Το βράδυ της Παρασκευής το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα είναι ανοικτό από τις 20:00-23:00. Στο διάστημα αυτό, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν αυτόνομα  τις εκθεσιακές του ενότητες, να απολαύσουν το ποτό τους από το bar του Μουσείου και να επισκεφθούν το Πωλητήριo για να γνωρίσουν τις εκδόσεις της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών και τις δημιουργίες νέων σχεδιαστών με σημείο έμπνευσης τις Συλλογές του Ι.Μ.Κ.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.