60 καλλιτέχνες εμπνέονται από το ποδήλατο, για το ποδήλατο

Το ποδήλατο, το  μέσο μεταφοράς με την πιο ραγδαία διάδοση στην εποχή μας, παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα είναι ο πρωταγωνιστής σε μία έκθεση πόστερ bikeart, καθώς και σε μία σειρά παράλληλων δράσεων, που διοργανώνει η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 σε συνεργασία με την UrbanAct και τη bikeart.gr.

Η έκθεση, που φιλοξενείται από τις 16 έως τις 24 Δεκεμβρίου 2013, στην Αίθουσα Τέχνης Εθν. Αμύνης 9α περιλαμβάνει πρωτότυπα έργα πόστερ bikeart 60 καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα, από τον χώρο της urban art, tattoo, κόμικ και της γραφιστικής.

Όλα τα έργα έχουν ως κεντρικό θέμα το ποδήλατο, το οποίο προσεγγίζει κάθε καλλιτέχνης μέσα από τη δική του εικαστική ματιά και καλλιτεχνική αντίληψη.

Στον χώρο της έκθεσης πραγματοποιούνται ομιλίες από εκπροσώπους ποδηλατικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης και ιδιωτών σε μαθητές. Επίσης, φιλοξενούνται βιντεοπροβολές, έκθεση ποδηλατικών βιβλίων και περιοδικών, καθώς και συμμετοχικές δράσεις.

Παράλληλα με την κεντρική έκθεση οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες υλοποιούν μια σειρά δημόσιων τοιχογραφιών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, με θεματική το ποδήλατο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ