Νέα κυκλοφορία: «Όταν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας» του Phil Earle

Μια ιστορία, εμπνευσμένη από μια πραγματική ιστορία, για την αγάπη, τη φιλία αλλά και για το πώς τα ζώα μπορούν να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους, ακόμη και στους πιο σκοτεινούς και δυσοίωνους καιρούς

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο του Phil Earle, Όταν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας, σε μετάφραση του Άγγελου Αγγελίδη.

Μια ιστορία, εμπνευσμένη από μια πραγματική ιστορία, για την αγάπη, τη φιλία αλλά και για το πώς τα ζώα μπορούν να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους, ακόμη και στους πιο σκοτεινούς και δυσοίωνους καιρούς.

Το βιβλίο απέσπασε το βραβείο Books Are My Bag Reader’s 2021, βρέθηκε στη μακρά λίστα του βραβείου Yoto Carnegie Medal 2022, και ξεχώρισε ως βιβλίο της χρονιάς (2021) από τους TIMES και τη Sunday Independent.

Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου

1940. Ο πόλεμος μαίνεται. Ένα οργισμένο αγόρι, ο Τζόζεφ, που δεν το στέλνουν στην εξοχή, αλλά στο Λονδίνο, στην πόλη που τα εχθρικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν σχεδόν κάθε βράδυ. Εκεί ο Τζόζεφ θα μείνει με την κυρία Φ, μια απότομη γυναίκα που δε συμπαθεί τα παιδιά. Οι μόνες της αγάπες είναι ο ρημαγμένος ζωολογικός της κήπος και ο επιβλητικός ασημόραχος γορίλας της, ο Άδωνης.

Καθώς περνούν οι εβδομάδες, δεσμοί δημιουργούνται και μυστικά έρχονται στο φως. Η γυναίκα και το αγόρι πλησιάζουν ο ένας τον άλλον. Αλλά, αν οι βόμβες ελευθερώσουν τρομοκρατημένο και αφηνιασμένο τον Άδωνη, θα μπορέσει κάποιος απ’ τους δυο τους να βάλει τέλος στη ζωή του μόνου πλάσματος που αγαπούν πραγματικά;

Δυο λόγια από τον συγγραφέα

«…ένα απ’ τα σημαντικότερα πράγματα που έχω μάθει ως συγγραφέας είναι ότι οι ιστορίες, οι σπουδαίες ιστορίες, έχουν την ικανότητα να σε μαγεύουν, να σε αναστατώνουν και να μη σ’ αφήνουν σε ησυχία – μέχρι να τις πεις σωστά. Και αν υπήρχε ιστορία ικανή να με αναγκάσει να αρχίσω και πάλι να γράφω, ήταν αυτή η ιστορία».

Ο Phil Earle γεννήθηκε στο Χαλ της Αγγλίας το 1974. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Θέατρο στο Πανεπιστήμιο του Χαλ και εργάστηκε ως φροντιστής ενός παιδιού σε τοπικό σπίτι. Μετά την εκπαίδευσή του στη δραματοθεραπεία εργάστηκε σε μια θεραπευτική κοινότητα στο Λονδίνο, η οποία φροντίζει πολλαπλά κακοποιημένους εφήβους.

Έπειτα από μερικά χρόνια ενεργής παρουσίας στον τομέα της περίθαλψης, ο Phil επέλεξε τον πιο ήρεμο τρόπο ζωής του βιβλιοπώλη, και πλέον εργάζεται στον χώρο των παιδικών εκδόσεων. Ζει στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.