Η Mexoxo παρουσιάζει το πρόγραμμα UNITY με στόχο την κοινωνικοοικονομική στήριξη των γυναικών από την Ουκρανία

To πρόγραμμα UNITY σχεδιάστηκε ως προτεραιότητα, βάσει των καθημερινά εξελισσόμενων καταστάσεων στην Ουκρανία που επιδρούν σε παγκόσμιο επίπεδο

Η Mexoxo ως αρωγός της εκπαίδευσης, της ενδυνάμωσης και της διασύνδεσης των γυναικών παγκοσμίως παρουσιάζει το πρόγραμμα UNITY που έχει ως στόχο την κοινωνικοοικονομική στήριξη των γυναικών -και όχι μόνο- από την Ουκρανία, στο πλαίσιο του γενικότερου οράματός της: “Το unleash every woman’s potential, anywhere, at any time”.

Μέσω της υλοποίησης αυτού του προγράμματος σημειώνει την πρόθεση και διάθεση της να εστιάσει στην εύκολη προσαρμογή των γυναικών στη καθημερινότητα κατά την μετακίνηση τους μεταξύ χωρών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

To πρόγραμμα UNITY σχεδιάστηκε ως προτεραιότητα, βάσει των καθημερινά εξελισσόμενων καταστάσεων στην Ουκρανία που επιδρούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο πλαίσιο του UNIΤΥ, η δράση θα αφορά στα εξής:

Εύρεση εργασίας

Παροχή mentorship

Παροχή ενδυνάμωσης προσωπικής & επαγγελματικής

Παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων από επαγγελματίες

Η Mexoxo υποστηρίζει έμπρακτα τη δέσμευσή της ως προς την κοινωνική ανισότητα με σκοπό να επέλθει βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία στις γυναίκες από την Ουκρανία – οπουδήποτε κι αν μεταφερθούν – για ίσες ευκαιρίες, ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, καθώς και την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη. Επιθυμεί να είναι φορέας έμπνευσης, γνώσης, καθοδήγησης για τη διαμόρφωση ενός ευγενούς περιβάλλοντος και βιωσιμότητας. 

Για αυτό το λόγο, με χαρά προσκαλεί φορείς, εταιρείες, οργανισμούς να συμβάλλουν στο έργο της και να ενταχθούν στον κύκλο επίδρασης που διαμορφώνει.

Η Ελπίδα Κόκκοτα, CEO & Founder της Mexoxo, ίδρυσε τη Mexoxo, μια παγκόσμια πλατφόρμα καινοτομίας και πρωτοβουλίας με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών μέσω της δωρεάν εκπαίδευσης και κατάρτισής τους για την πλήρη αξιοποίηση των δεξιοτήτων τους, προκειμένου να χαράξουν την δική τους πορεία στον επιχειρηματικό κόσμο και να συμβάλουν με το δικό τους μοναδικό αποτύπωμα. H Ελπίδα Κόκκοτα ξεκίνησε με μέντορα τον Μοχάμεντ Γιούνις, τον τραπεζίτη των φτωχών και βραβευμένο το 2006 με το Νόμπελ Ειρήνης, ο οποίος την ενθάρρυνε να κυνηγήσει το όνειρό της, να προσφέρει καλό.

Μέσα από τη δράση της Mexoxo και του προγράμματος UNITY θέλει να δείξει τη μεγάλη δύναμη που κρύβουν μέσα τους οι γυναίκες με το να μπορούν να ανταπεξέρχονται και στις πιο δύσκολες συνθήκες, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να ορθοποδήσουν μετά από ένα πόλεμο ξεκινώντας από το μηδέν σε μια ξένη χώρα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα UNITY μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχετικά με τη Mexoxo

H Mexoxo είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2013 με σκοπό την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη και την δωρεάν εκπαίδευση των γυναικών στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Από την ίδρυσή της  μέχρι και σήμερα έχει βοηθήσει έμπρακτα πάνω από 7000 γυναίκες σε Ελλάδα, Μεξικό, Ισραήλ, Γερμανία, Κύπρο,  Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής , Νεπάλ, Λιβερία, Ουκρανία και Κόστα Ρίκα. Στόχος και όραμα της Μexoxo είναι η ενίσχυση της καινοτομίας μέσα από την διοργάνωση διαδραστικών σεμιναρίων και προγραμμάτων διαδικτυακής συμβουλευτικής, ενώ όραμα του Οργανισμού είναι να #BrekYourCeiling χιλιάδων γυναικών σε όλο τον κόσμο μέσω της επιχειρηματικότητας.

Προσφέροντας γνώσεις μεταπτυχιακού επιπέδου σε γυναίκες που δεν είχαν την ευκαιρία, ο Οργανισμός ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους ενώ μετά την εκπαίδευσή τους παρακολουθεί την πρόοδό τους και τις οδηγεί «στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή» για να μπορέσουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Είναι χαρακτηριστικά τα νούμερα της επιτυχίας: 95% των γυναικών κάνουν το επόμενο βήμα ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο η Μexoxo, έχει δημιουργήσει ευκαιρίες ενός εκατομμυρίου ευρώ για τις γυναίκες που εμπιστεύονται τα όνειρά τους σε αυτή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.