Διαστημικές αποστολές, δωμάτια απόδρασης και τα μυστικά της Όπερας γι’ αυτό το ΣΚ με τα παιδιά

Θεατρικά δρώμενα, ψηφιακές προβολές και επιστημονικές περιηγήσεις για τα παιδιά αυτό το ΣΚ

Πώς μια μπανιέρα γίνεται σκηνή μουσικής; Ποια η ιστορία του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου έτσι όπως θα τη μάθουμε μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης και επιτραπέζια, τι ψάχνει ένα σαλιγκάρι και μια χελώνα μέσα σε ένα κήπο, θα τα καταφέρει άραγε η Βασίλισσα να φθάσει στη χώρα της ευτυχίας ή θα ταξιδέψει στην επόμενη διαστημική αποστολή με προορισμό το φεγγάρι: μερικές μόνο από τις ιδέες για ψυχαγωγία και δράσεις με τα παιδιά αυτό το ΣΚ.

«Κάθε ταξίδι έχει μυστικούς προορισμούς που ο ταξιδιώτης δεν γνωρίζει», Martin Buber

Σάββατο 31 Οκτωβρίου, 12.00
Gas Mystery – ΒΜΦ Τεχνόπολη
Παιδιά 8+

Εscape game για όλη την οικογένεια μέσα στο φυσικό σκηνικό του παλιού εργοστασίου φωταερίου που διατηρεί στην αρχική του θέση όλα τα μηχανήματά του και στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την εξοικείωση με τη βιομηχανική ιστορία. Η αποστολή απλή: Μικροί και μεγάλοι πρέπει να συνεργαστούν και να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους ώστε να λύσουν μια σειρά από γρίφους που θα τους οδηγήσουν στο κουμπί που θα σταματήσει τη λειτουργία του εργοστασίου, εμποδίζοντας την επικείμενη οικολογική καταστροφή.

Έχουν στη διάθεσή τους 60 λεπτά για να αποκρυπτογραφήσουν μερικά απροσδόκητα στοιχεία. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα… Θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο προτού να είναι αργά;

Το Gas Mystery είναι μια βιωματική μουσειακή δράση που προωθεί την εκπαίδευση μέσα από την ψυχαγωγία, ενθαρρύνοντας την ομαδικότητα και τη συνεργασία για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού. Είναι μια πρόταση για οικογένειες με παιδιά που θέλουν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, βιώνοντας μια ιδιαίτερη εμπειρία στο ξεχωριστό περιβάλλον ενός μουσείου.

Απευθύνεται αποκλειστικά σε οικογένειες με παιδιά από 8 ετών
Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση: 213 0109325
Αριθμός συμμετεχόντων: από 3 έως 6 άτομα

Σχεδιασμός: Athens Clue

Σάββατο 31 Οκτωβρίου,
Μια βόλτα στο μουσείο με …σακίδιο – ΒΜΦ Τεχνόπολη
Για όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτική και διαδραστική ξενάγηση για να ανακαλύψουν μικροί και μεγάλοι την ιστορία του εργοστασίου φωταερίου, των ανθρώπων του και της γειτονιάς του Γκαζοχωρίου.

Μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης, επιτραπέζια, κάρτες ζωγραφικής και παζλ, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν, θα παίξουν δημιουργικά, θα ακονίσουν τη μνήμη και τη φαντασία τους και θα έρθουν σε επαφή τη βιομηχανική μας κληρονομιά. Το περιεχόμενο του διαδραστικού σακιδίου απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-6 ετών και σε οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών.

Το σακίδιο για τις μικρότερες ηλικίες εστιάζει στην ανακάλυψη της πληροφορίας μέσα από τις αισθήσεις και τη διάδραση, ακολουθώντας την πρωτότυπη αισθητηριακή διαδρομή του μουσείου και τα κίτρινα κουτιά. Οι μικροί μας φίλοι θα αγγίξουν το κωκ και θα αισθανθούν τη ζέστη που υπήρχε μέσα στους φούρνους, θα ακούσουν τον ήχο του φτυαρίσματος του λιθάνθρακα και του κουδουνιού της βάρδιας που καλούσε τους εργαζομένους για δουλειά, θα μυρίσουν τις τρεις χαρακτηριστικές μυρωδιές της περιοχής του Γκαζιού που επικρατούσαν πριν από σχεδόν 100 χρόνια!

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, το διαδραστικό σακίδιο εστιάζει στα κρυμμένα μηχανήματα και σπάνιες εφευρέσεις που κρύβονται μέσα στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου! Μέσα από έναν απίθανο χάρτη των εφευρέσεων, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις σημαντικότερες εφευρέσεις του εργοστασίου, τους εφευρέτες που κρύβονται πίσω από αυτές καθώς και τις χώρες προέλευσης των μοναδικών αυτών μηχανημάτων που μας ταξιδεύουν στην εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης στην Ελλάδα!

Κάνε «Μια βόλτα στο μουσείο με… σακίδιο» και ανακάλυψε το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και τη νεότερη ιστορία της πόλης… παίζοντας!

Είσοδος: 1 ευρώ / Κόστος χρήσης σακιδίου: 3€

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, 118 54 Γκάζι

Σάββατο 31 Οκτωβρίου, 11:00 – 19.00
Εκθέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας, Ίδρυμα Ευγενίδου
Παιδιά 10+

Διαδραστική έκθεση Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Μαθηματικών, Πληροφορικής και Ρομποτικής με στόχο τη βιωματική μάθηση και διασκέδαση. Μια έκθεση που εκτείνεται σε δύο ορόφους και αποτελείται από 54 σύγχρονα εκθέματα, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Φυσικής (Μηχανική, Ηλεκτρομαγνητισμός, Ήχος, Φως, Ενέργεια, Σύμπαν), της Χημείας, της Βιολογίας, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και της Ρομποτικής.
Τα παιδιά, αποκτούν ενεργό ρόλο, μέσω της διάδρασης με τα εκθέματα και με την περιήγησή τους στους χώρους της Έκθεσης, παρατηρούν, εξερευνούν και γνωρίζουν βασικές επιστημονικές αρχές, μαθηματικές έννοιες, αλλά και τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Με τη βοήθεια των οδηγιών που παρέχονται σε κάθε έκθεμα, τα παιδιά καλούνται να παρατηρήσουν, να πειραματιστούν, να συναρμολογήσουν εξαρτήματα, ακόμη και να γίνουν μέρος του πειράματος και αν χρειαστεί μπορεί να επαναλάβουν τη διαδικασία.
Στο ισόγειο βρίσκονται εκθέματα που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Φυσικής (Μηχανική, Ηλεκτρομαγνητισμός, Φως, Ήχος, Σύμπαν, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).
Ο επισκέπτης παρατηρεί, πειραματίζεται και εξοικειώνεται τόσο με κλασικά φαινόμενα όσο και με σύγχρονες εφαρμογές της Φυσικής. Εξετάζει μεταξύ άλλων, την επιταχυνόμενη κίνηση και την ελεύθερη πτώση, δημιουργεί στάσιμα και ηχητικά κύματα, μελετά τον τρόπο και τις αρχές λειτουργίας κινητήρων και δυναμό και κατανέμει αποτελεσματικά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ένα νησί.

Στον πρώτο όροφο, βρίσκονται εκθέματα Χημείας, Βιολογίας, Μαθηματικών, Πληροφορικής & Ρομποτικής. Το παιδί, δημιουργεί χημικές ενώσεις, γνωρίζει τα δομικά συστατικά της ζωής, όπως το DNA και το κύτταρο, εξερευνά τον μαγικό κόσμο των Μαθηματικών, λύνοντας έξυπνους μαθηματικούς γρίφους, εξοικειώνεται με την Πληροφορική, παρατηρώντας την εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών δοκιμάζοντας το ίδιο τις δυνατότητές του, και έρχεται σε επαφή με τη Ρομποτική – προγραμματίζει ρομπότ, γνωρίζει τα διάφορα είδη αισθητήρων που χρησιμοποιούνται και βλέπει πώς η σύγχρονη αυτή τεχνολογία αποκτά εφαρμογές στη βιομηχανία.

Μέσα από αυτή τη βιωματική εμπειρία έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει τις επιστημονικές αρχές που παρουσιάζονται και να εξοικειωθεί με τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Εισηγητές Γεωργία Αλέξη, Μυρτώ Μπότσιου, Μαρία Περγαντή
Διάρκεια 90 λεπτά

Η έκθεση είναι ανοιχτή και την Κυριακή από τις 11.00-19.00 (τελευταία είσοδος 17.00)
Εισιτήρια: Κανονικό: 6€ Μειωμένο: 4€

Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π.Φάληρο – ΤΚ 17564 Αθήνα

Κυριακή 1 Νοεμβρίου, 10.30 και 12.00
Ένα σαλιγκάρι στο Μεσογειακό κήπο – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 2-4 ετών

Ένα μουσικοθεατρικό εργαστήρι, βασισμένο κάθε φορά σε μια διαφορετική ιστορία, με πρωταγωνιστές τα μικρά ζώα που κατοικούν στον φθινοπωρινό Μεσογειακό Κήπο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Ιστορίες για τη φύση και τη φιλία, δίνουν στα παιδιά αφορμή να αναγνωρίσουν, παίζοντας, τα φυτά του Μεσογειακού Κήπου και να ανακαλύψουν τα μυστικά του. Παρατηρούν τα χαρακτηριστικά των ζώων που ζουν μέσα σε αυτόν, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με την αξία της φιλίας και της αλληλοβοήθειας. Καθώς οι ιστορίες ξεδιπλώνονται, παιδιά και γονείς συμμετέχουν ενεργά, μέσα από μουσικά και θεατρικά παιχνίδια καθώς και σε μια αυτοσχέδια ορχήστρα που συγκροτείται από μικρά κρουστά.

Τι ψάχνουν άραγε μια χελώνα κι ένα σκουλήκι στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος;
Τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν τον φίλο τους το σαλιγκάρι;

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Σπυριδούλα Χρόνη ( νηπιαγωγός-μουσικοπαιδαγωγός), Γιάννης Ψαριώτης (μουσικός- μουσικοπαιδαγωγός).
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα , 176 74

Κυριακή 1 Νοεμβρίου, 10.30 και 12.30
Αστροναύτες του Μέλλοντος – Μουσείο Γεωαστροφυσικής
Παιδιά 7-11 ετών

Νέο εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα. Οι νεαροί “Αστροναύτες του Μέλλοντος” μέσα από έναν ισορροπημένο σχεδιασμό παιχνιδιού και γνώσης, εισάγονται σε σύγχρονα θέματα Αστρονομίας και Διαστημικής Φυσικής. Το ταξίδι τους με αφετηρία τη Γη και προορισμό την εξερεύνηση του Διαστήματος, πραγματοποιείται μέσω επιμορφωτικών και διασκεδαστικών δοκιμασιών και ολοκληρώνεται με τον σχεδιασμό μιας μοναδικής Διαστημικής Αποστολής.

Η δράση θα πραγματοποιείται σε ομάδες των 8 ατόμων και ώρες 10:30 -12:00 & 12:30 – 14:00, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 210 3490055, 210 3490160, 2103490036 και στο e-mail: [email protected]

Μουσείο Γεωαστροφυσικής Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Λόφος των Νυμφών στο Θησείο

Θεατρικά δρώμενα και κινηματογράφος

Σάββατος 31 Οκτωβρίου, 15.30
Οι δεινόσαυροι της Ανταρκτικής – Ψηφιακό πλανητάριο
Παιδιά 5+

Νέα ψηφιακή ταινία για τις τελευταίες ανακαλύψεις που έχουν γίνει στην Ανταρκτική ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και της ανόδου της θερμοκρασίας που οδήγησε σε σταδιακό λιώσιμο των πάγων. Αυτό το γεγονός με τη σειρά του έφερε στην επιφάνεια περιοχές μέχρι σήμερα απρόσιτες για τον άνθρωπο, όπου οι επιστήμονες ανακαλύπτουν πλέον νέα απολιθώματα που αφηγούνται μια ιστορία άγνωστη μέχρι σήμερα. Και η ιστορία του μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος της ακραίας αυτής περιοχής, είναι τελείως διαφορετική από ότι μέχρι σήμερα γνωρίζαμε.

Οι δεινόσαυροι και άλλα προϊστορικά ζώα περιπλανιούνταν ελεύθερα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Αυτό είναι και το πόρισμα μιας ομάδας επιστημόνων από ολόκληρο τον πλανήτη που μεταφέρθηκε και κατασκήνωσε για πολλούς μήνες στην Ανταρκτική, στο Shackleton Tent City μια ειδικά, για αυτό το project, περιοχή με σκηνές, και εκεί μπόρεσαν να συλλέξουν σημαντικά απολιθώματα. Και μέσα από το έργο τους μαθαίνουμε πλέον σήμερα ότι η Ανταρκτική όπως τη γνωρίζουμε δεν μοιάζει σε τίποτα με την Ανταρκτική πριν από 66-145 δις χρόνια πριν.

Τιμές εισιτηρίων Κανονικό: €8 / Μειωμένο: €5
(παιδιά, μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, πολύτεκνοι, άτομα άνω των 65 ετών, άνεργοι)
Ομάδες (20+): €5

Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387 – 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ – Τηλ: 210 9469600

Κυριακή 1 Νοεμβρίου, 11.30 και 15.00
Όλα είναι όπερα – Μέγαρο Μουσικής
Παιδιά 5+

Εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα για να μάθουν οι μικροί φίλοι τα μυστικά της μουσικής, της όπερας, των οργάνων, αλλά και όλα τα επαγγέλματα που συνεργάζονται για να δημιουργηθεί μια σκηνική παραγωγή. Πώς γίνεται άραγε μια απλή μπανιέρα να μετατρέπεται σε σκηνή θεάτρου; Και η κουρτίνα της σε μαγική αυλαία; Τι κρύβεται πίσω από αυτό το παράξενο σκηνικό; Από πού βγαίνει η μουσική που ακούμε; Ποιος τραγουδάει; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που μεταμορφώνουν τη μουσική σε μια ολόκληρη παράσταση που ζωντανεύει στη σκηνή;

Το πρόγραμμα εντάσσεται στον επιτυχημένο κύκλο Το Μέγαρο των παιδιών, και είναι βασισμένο σε μια ιδέα της Μιχαέλλας Χατζηαγγέλου, η οποία υπογράφει το κείμενο και τη δραματουργία. Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού υλικού έχει η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΜΜΑ Σοφία Τοπούζη.

Η παραγωγή υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της καλλιτεχνικής παραγωγής λόγω COVID–19.

Εισιτήρια: 8 € (φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25 ετών, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών) • 14 € (γενική είσοδος)
Διάρκεια: 70 λεπτά περίπου (χωρίς διάλειμμα)

Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, Πληροφορίες 210 72 82 333

Κυριακή 1 Νοεμβρίου, 12.00 και 13.00
Θεατρικές αφηγήσεις από έναν γκαζιέρη – ΒΜΦ Τεχνόπολη
Παιδιά 8+

Πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο για να ανακαλύψουν μικροί και μεγάλοι την ιστορία του εργοστασίου φωταερίου, των ανθρώπων του και της γειτονιάς του Γκαζοχωρίου. Στην καρδιά του εργοστασίου, στο κτίριο των Παλαιών Φούρνων, ο ηθοποιός-ερμηνευτής Αναστάσιος Χριστοφιλόπουλος, υπό την επιμέλεια του Χρήστου Χριστόπουλου από την ομάδα θεάτρου «Ανεμόμυλοι», μεταμορφώνεται σε εργάτη και παρουσιάζει, μέσα από τις δικές του εμπειρίες, την ιστορία και τη λειτουργία του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, τις συνθήκες εργασίας, τα μηχανήματα και τα εργαλεία του 19ου αιώνα, τις σχέσεις των εργαζομένων με τους εργοδότες, τη χρήση και την αξία του φωταερίου για την πρωτεύουσα και τους κατοίκους της, τη δουλειά των εργατών στο δίκτυο διανομής και όχι μόνο…

Το θεατρικό δρώμενο «Θεατρικές αφηγήσεις από έναν γκαζιέρη» πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα θεάτρου «Ανεμόμυλοι». Το κείμενο που παρουσιάζεται περιλαμβάνει αποσπάσματα του μονόλογου «Στην αλλαγή του χρόνου» της συγγραφέως Αδαμαντίας Ξηρίδου, βραβευμένο με έπαινο ιστορικής/μουσειακής προσέγγισης στον διαγωνισμό «Το Θέατρο στο ΒΜΦ» το 2014, αλλά και προφορικές μαρτυρίες εργαζομένων στο εργοστάσιο και κατοίκων της περιοχής του Γκαζοχωρίου.

Διάρκεια: 20 λεπτά (το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί 2 φορές)
Χώρος: Παλαιοί Φούρνοι
Κόστος: 1 ευρώ/άτομο

*Απαραίτητες κρατήσεις: 213-0109325
**Οι συμμετέχοντες μπορούν να επωφεληθούν έκπτωση 30% στον κατάλογο του ΒΜΦ και 10% σε επιλεγμένα αντικείμενα του Πωλητηρίου.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, 118 54 Γκάζι

Κυριακή 1 Νοεμβρίου, 14.00 και 15.30
Η Βασίλισσα των Πάντων – Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη
Βρέφη 10 μηνών – έως και 3 ετών

Θεατρική βρεφική παράσταση που με όχημα τη φαντασία, ταξιδεύει μωρά, παιδιά και γονείς σε έναν κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Μέσα σε 40 λεπτά ξεδιπλώνονται μαγικά μέρη με εξωτικά πουλιά, πολύχρωμα ψάρια, άγριες ζούγκλες, ορμητικά ποτάμια, θορυβώδεις πόλεις, έναστρους ουρανούς και πλούσια παλάτια!

Καθισμένοι σε μαξιλάρια οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους απολαμβάνουν τον χορό μιας ταλαντούχας χορεύτριας – performer συντροφιά με ένα ιδιαίτερα πολύπλευρο μουσικό κρουστών που δημιουργεί μουσική παίζοντας ποικίλα όργανα από όλο τον κόσμο, αλλά και καθημερινά αντικείμενα, και συμμετέχουν ενεργά τραγουδώντας, χτυπώντας καμπάνες, δημιουργώντας τον άνεμο και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε να βοηθήσουν τη βασίλισσα στο ταξίδι της για την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.

Η παράσταση στην ευρύχωρη αίθουσα “Πολυχώρος” της Μουσικής Βιβλιοθήκης “Λίλιαν Βουδούρη”. Οι θέσεις κάθε οικογένειας απέχουν 2 μέτρα από τις θέσεις των δίπλα οικογενειών, όλες οι θέσεις απολυμαίνονται και η αίθουσα αερίζεται επαρκώς πριν από κάθε παράσταση.

Διάρκεια: 45 λεπτά
Εισιτήρια: 8€  (βρέφη, παιδιά, ομαδικό για περισσότερα από 15 άτομα), 10€ (ενήλικες)

Πολυχώρος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Κυριακή 1 Νοεμβρίου, 16.00
Σούνε εναντίον Σούνε, Δαναός
Παιδιά 8+

Μια ταινία μυθοπλασίας που προβάλλεται στο πλαίσιο CineDoc Kids – Tο Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου. Την πρώτη του μέρα στο σχολείο μετά τo καλοκαίρι, ο 10χρονος Σούνε έρχεται αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη: o νέος συμμαθητής του δεν είναι μόνο ταλαντούχος και δημοφιλής, αλλά τον λένε και αυτόν Σούνε. Ο νέος Σούνε είναι πιο έξυπνος, πιο αστείος και, το χειρότερο, τραβάει την προσοχή της Σόφι… Όταν ο Σούνε τελικά αποφασίζει να δράσει εναντίον του νέου Σούνε, το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό αλλά και ξεκαρδιστικό.

Η ταινία, που αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη Jon Holmberg, είναι μια πρωτότυπη κωμωδία με θέμα τον φόβο ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί και τις ακραίες –και πολύ ανθρώπινες- καταστάσεις που προκαλεί.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Βερολίνου στην ενότητα Generation και βασίζεται σε μια επιτυχημένη σειρά βιβλίων στην Σουηδία.

Διάρκεια: 89′, Ετος Παραγωγής: 1998, Χώρα παραγωγής: Σουηδία

Σκηνοθεσία: Jon Holmberg

Η ταινία θα προβληθεί στα σουηδικά με ελληνικούς υπότιτλους

Τιμή Εισιτηρίου: 6€ / Παιδικό Εισιτήριο: 5€

Κινηματογράφος Δαναός, Λεωφ. Κηφισίας 109, 11524 Αθήνα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.