Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης για μία ομιλία στο Ίδρυμα Ευγενίδου για την τεχνητή νοημοσύνη και την επιστημονική αλλαγή

«Ένας εξωτικός παπαγάλος κάπου σε μια παραλία μπροστά από μια καφετέρια…» και η τεχνητή νοημοσύνη είναι ο τίτλος της ομιλίας

«Ένας εξωτικός παπαγάλος κάπου σε μια παραλία μπροστά από μια καφετέρια…» και η τεχνητή νοημοσύνη είναι ο τίτλος της ομιλίας του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο Ίδρυμα Ευγενίδου την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 (πέρας προσέλευσης 18:45).

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT, επεξηγώντας τον ευφάνταστο τίτλο της ομιλίας του αναφέρει: «Πάντα υπάρχει φόβος μπροστά σε μια δραματική αλλαγή. Από την άλλη, αντιμετωπίζω αυτό που έρχεται με τόλμη. Δεν έχω αυταπάτες. Οι όποιοι ενδοιασμοί δεν μπορούν να ανακόψουν το ορμητικό ποτάμι της επιστημονικής αλλαγής. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαμορφώσουμε την κοίτη του».

Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Διονύσης Σιμόπουλος, Επίτιμος Διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, καθώς και ο Γιάννης Χριστιανίδης, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Ε.Κ.Π.Α., Ερευνητής (member partenaire), Centre Alexandre Koyre / CRHST, Paris France και μέλος της εφορείας των Γ.Α.Κ., ενώ τον συντονισμό έχει αναλάβει ο Μάκης Προβατάς, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, απαραίτητα είναι όμως τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται από τη Γραμματεία Εισόδου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου. Θα διατεθούν συνολικά 300 δελτία εισόδου. Υπενθυμίζουμε ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι και έχει προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωση.

Παράλληλα, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, παρουσιάζουν στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου Έκθεση αρχειακών τεκμηρίων – αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, τον κορυφαίο στοχαστή, μαθηματικό, και Πανεπιστημιακό με την πλούσια παιδεία και πολυσχιδή επιστημονική και εκπαιδευτική δράση, ο οποίος έζησε σε μία ταραγμένη εποχή, στη διάρκεια της οποίας συνέβαιναν συγκλονιστικά γεγονότα και ο κόσμος άλλαζε με υπερβολική ταχύτητα.

Η Έκθεση αυτή φιλοξενείται στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου από 25 Νοεμβρίου 2019 έως και 17 Ιανουαρίου 2020.
(Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τετάρτη έως Παρασκευή ώρες 17:00-20:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00-20:00 (εξαιρούνται οι επίσημες αργίες).
Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.