Κατερίνα Ανδρέου: A kind of fierce

Κατερίνα Ανδρέου: A kind of fierce

Το σόλο των 45 λεπτών επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα

Το βραβευμένο έργο της χορογράφου Κατερίνας Ανδρέου επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στις 10 και 11 Ιουνίου στην Πειραιώς 260 (χώρος Ε).
Μετά από ένα διεθνές βραβείο χορογραφίας στο Φεστιβάλ ImPulsTanz της Βιέννης και μια σειρά εμφανίσεων σε Γαλλία, Βέλγιο και Αυστρία, το A Kind of Fierce επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα: το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Κατερίνα Ανδρέου
Η Κατερίνα Ανδρέου θα προσπαθήσει να αναδείξει τη σχετική έννοια της ελευθερίας και την αμφίσημη φύση του κανόνα με το σόλο A kind of fierce.
Ένα σόλο 45 λεπτών που παρατηρεί τη μοναχική του φύση και παίζει με την ιδέα της εκθεσης και της έκφρασης. Μια παράσταση όπου η Κατερίνα Ανδρέου επινοεί τους κανόνες για να τους χειριστεί και παίζει με τις ίδιες της τις αναφορες και εμμονες. Ένα έργο που προσπαθεί να αποφύγει τη νοσταλγία, το φόβο, το μοιραίο ή την ελπίδα. Ένας χορός όπου όλα είναι σημαντικά και τα πάντα ασήμαντα.
Το «A kind of fierce» είναι ο δικός της ελεύθερος χορός.

Κατερίνα Ανδρέου

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Ανδρέου

H Κατερινα Ανδρέου είναι χορεύτρια και χορογράφος. Αποφοιτώντας από το τμήμα Νομικής Αθηνών, αλλάζει πορεία και μελετά χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της και μετά την αποφοίτησή της με άριστα, συνεργάζεται ως χορεύτρια με την Hellenic Dance Company και με  Ελληνίδες χορογράφους όπως Ιρις Κάραγιαν και Πωλίνα Κρεμαστά. Επίσης κάνει τις πρώτες απόπειρες χορογραφίας, και με το κομμάτι της Mala φτάνει στον τελικό του 5ου διεθνούς διαγωνισμού χορογραφίας « No Ballet » στη Γερμανία.

Με την υποστήριξη του ιδρύματος Αφών Πράτσικα, παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΕSSAI πάνω στη χορογραφία και την περφόρμανς, στο CNDC d’Angers (διεύθυνση Emmannuelle Huynh), σε συνεργασία με το τμήμα χορού του πανεπιστημίου PARIS VIII. Παράλληλα, συμμετέχει στο πρότζεκτ TRANSFABRIK (2013) γύρω από τις πολιτικές επιμέλειας των φεστιβάλ χορού μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας καθώς και πρότζεκτ Εmanticipation, στο ίδρυμα Fondation Lafayette Anticipation Paris (2014).

Συνεργάζεται με τους χορογράφους DD Dorvillier, Emmanuelle Huynh, Λενιώ Κακλέα, Dinis Machado, Ana Rita Teodoro, με τον εικαστικό Jocelyn Cottencin. Η συνεργασία της με τις Jasmin Ihrac και Lynda Rahal, με τον τίτλο Objects of Contagion, έχει την υποστήριξη του ευρωπαικού δικτύου Life Long Burning (Wild Cards résidence 2015, CCN Montpellier).

Hταν υπότροφος του LongLifeBurning και συμμετείχε στο πρόγραμμα DanceWeb του φεστιβάλ Impulstanz στη Βιέννη.  Το σόλο της A kind of Fierce,τιμήθηκε με το βραβείο χορογραφίας Life Long Burgning  του φεστιβάλ ImpulsTanz 2016.

Συντελεστές

Χορογραφία - Ερμηνεία – Σύλληψη ήχου: Κατερίνα Ανδρέου
Βοηθός δραματουργίας: Mυρτώ Κατσίκη
Σχεδιασμός φωτισμών: Yannick Fouassier
Τεχνικός ήχου: Eric Yvelin
Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, CDC Atelier de Paris Carolyn Carlson, Le Quartz. Υποστήριξη των: CND Paris, Espace Pa-solini, Honolulu-Loic Touzé/Oro, La Métive, Le Pad, Le Volapuk, La Tierce. Εντάσσεται στο δίκτυο [DNA] Departures and Arrivals που χρηματοδοτείται από το Creative Europe Programme/ European Commission. Υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.