Η νεκρή φύση με κάστανα είναι τελικά έργο του Βαν Γκογκ

Την αυθεντικότητά του επιβεβαίωσε και το Μουσείο βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ

Μια νεκρή φύση με φρούτα και κάστανα που πιστεύεται ότι ο Βίνσεντ βαν Γκογκ ζωγράφισε όταν ζούσε στο Παρίσι το φθινόπωρο του 1886, επιβεβαιώθηκε ως αυθεντικό έργο του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου.

Την αυθεντικότητά του επιβεβαίωσε και το Μουσείο βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ. Ο πίνακας «Νεκρή φύση με φρούτα και κάστανα», δωρήθηκε από ένα ζευγάρι στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Σαν Φρανσίσκο το 1960 και από τότε υπήρχαν υποψίες πως ήταν έργο του βαν Γκογκ, παρόλο που αρκετοί ειδικοί είχαν απορρίψει αυτή την εκδοχή. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και το έργο δεν είχε συμπεριληφθεί μέχρι σήμερα στους επίσημους καταλόγους της εργογραφίας του ζωγράφου που αυτοκτόνησε το 1890.

Vincent van Gogh (Dutch, 1853–1890), Still Life with Fruit and Chestnuts, 1886. Oil on canvas, 10 5/8 x 14 in. (27 x 35.6 cm) Gift of Bruno and Sadie Adriani 1960.41 Courtesy of the Fine Arts Museums of San Francisco.

Σε μια περαιτέρω ανακάλυψη, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι υπήρχε ένα πορτρέτο μιας γυναίκας κρυμμένο κάτω από τη νεκρή φύση, είπε το μουσείο Βαν Γκογκ. Ο Βαν Γκογκ ξαναχρησιμοποιούσε τους καμβάδες του καθώς βρισκόταν σε κατάσταση φτώχειας, καταφέρνοντας να πουλήσει μόνο μερικά από τα έργα του κατά τη διάρκεια της ταραγμένης ζωής του.

Το Μουσείο Καλών Τεχνών του Σαν Φρανσίσκο έχει αναρτήσει ήδη τον πίνακα ζωγραφικής από τον βαν Γκογκ στην ιστοσελίδα του. Ο βαν Γκογκ, ενώ κυρίως χρησιμοποιούσε ζωντανά χρώματα, είχε ζωγραφίσει επίσης μια σειρά μικρότερων, συχνά πιο σκοτεινών νεκρών φύσεων, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του έργου.

Το Μουσείο Βαν Γκογκ καλείται να εξετάσει 200 ​​έργα ετησίως για να διαπιστώσει εάν είναι αυθεντικά έργα του καλλιτέχνη, αλλά από το 1988 έχει προσθέσει μόνο 14 στο επίσημο έργο του.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.