Vegan μους κακάο θρεπτικό και με πλούσια γεύση

Και όμως υπάρχουν εναλλακτικά γλυκίσματα που είναι υγιεινά και γευστικά, αρκεί να δοκιμάσεις να τα φτιάξεις

Κείμενο: Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit]

 

Και όμως υπάρχουν εναλλακτικά γλυκίσματα που είναι υγιεινά και γευστικά, αρκεί να δοκιμάσεις να τα φτιάξεις! Αν θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνεις, δοκίμασε την παρακάτω πρόταση μιας και περιέχει θρεπτικά συστατικά και έχει πλούσια γεύση.

Προετοιμασία 20 λεπτά, αναμονή 2 ώρες, ποσότητα 2 ποτήρια μεσαίου μεγέθους

Υλικά

1 ώριμο αβοκάντο
1 ώριμη μπανάνα
3 κγ σκόνη κακάο
½ κουτάκι κρέμα καρύδας **
4 κγ στέβια (ή σιρόπι σφενδάμου)

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζω το αβοκάντο και την μπανάνα και τα μεταφέρω στο μούλτι.

Προσθέτω το κακάο, τις 2 κγ στέβια και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα (περίπου 2 λεπτά). Προϋπόθεση για την αφράτη αίσθηση είναι τόσο το αβοκάντο όσο και η μπανάνα να είναι αρκετά ώριμα. Συντηρώ το μείγμα στο ψυγείο.

Ανοίγοντας το κουτί με την κρέμα καρύδα συνήθως η κρέμα είναι διαχωρισμένη από το υπόλοιπο υγρό. Με ένα μεγάλο κουτάλι μεταφέρω την κρέμα (δεν θέλω το υγρό) στο μίξερ και προσθέτω 2 κγ στέβια (ή σιρόπι σφενδάμου).

Χτυπάω σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

Επιλέγω δύο ποτήρια σερβιρίσματος μέτριου μεγέθους.

Βγάζω από το ψυγείο τη μους κακάο και με ένα κουτάλι τη βάζω προσεκτικά στα δύο ποτήρια.

Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και με την κρέμα καρύδας.

Χρειάζεται να μείνουν στο ψυγείο για 2 ώρες πριν καταναλωθούν. Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι και 2 ημέρες.

* κσ = κουταλιά της σούπας, κγ = κουταλιά του γλυκού

**Αν επιλέξω να χτυπήσω ολόκληρο το κουτί της κρέμας καρύδας, όση κρέμα περισσέψει μπορεί να συνοδεύσει μια απογευματινή φρουτοσαλάτα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.