Online αφιέρωμα στη γαλλική ψηφιακή τέχνη από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Athens Digital Arts Festival

Αφιέρωμα στη γαλλική ψηφιακή τέχνη

Προβολές έργων Γάλλων καλλιτεχνών, ένα αφιέρωμα στο Διεθνές Φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών Videoformes και μία μοναδική περφόρμανς από τους ''1024 architecture''

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Athens Digital Arts Festival (ADAF) παρουσιάζουν στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Νοέμβρη» ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα μέσω διαδικτύου, με προβολές έργων Γάλλων καλλιτεχνών, ένα αφιέρωμα στο Διεθνές Φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών Videoformes και μία μοναδική περφόρμανς από την διάσημη γαλλική καλλιτεχνική ομάδα ”1024 architecture”.

Συντονιστείτε τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου στη διαδικτυακή πλατφόρμα του ADAF.

Το κοινό μπορεί ελεύθερα να παρακολουθήσει το event εδώ τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

  • Σάββατο 21/11/2020

20:00-21:00 | ”Αs time passes by”
Χρόνος, η μεγάλη αξία του κόσμου. Σε χωρο-χρόνους αληθινούς και φανταστικούς παρατηρούμε το πέρασμα, τις επιπτώσεις και τα δώρα του.

Προβολή συλλογής έργων Γάλλων καλλιτεχνών (50:22)

  • Κυριακή 22/11/2020

20:00-21:00 | ”Βefore or after the storm”
Σημείο μηδέν, αυτό που ντύνει κάθε κρεσέντο. Σηματοδοτεί την έναρξη αλλά και την λήξη κάθε μεγάλου γεγονότος. Πριν ή μετά την καταιγίδα, ένα ταξίδι σε στιγμές ορόσημα σε καταστάσεις που προηγήθηκαν ή ακολούθησαν.

Προβολή συλλογής έργων Γάλλων καλλιτεχνών (62:44)

21:00-22:00 | Αφιέρωμα στο Διεθνές Φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών Videoformes

To VIDEOFORMES είναι από τα παλαιότερα και ιστορικότερα φεστιβάλ για video art και ψηφιακές τέχνες στην Γαλλία. Η πολυεπίπεδη δράση του περιλαμβάνει πέρα τις διοργάνωσης ετήσιου φεστιβάλ γύρω από όλες τις ψηφιακές τέχνες, συμμέτοχη σε πολιτιστικές πρωτοβουλίες, παραστάσεις, και residencies, διεύθυνση γκαλερί, και διατήρηση και ανάπτυξη ενός από τα σημαντικότερα Digital Video αρχείου που καταγραφεί περίπου από τα μέσα τις δεκαετίας του 80. Το VIDEOFORMES τιμά την πολυετή συνεργασία του με το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών αυτόν τον Νοέμβριο με συλλογές video art που πραγματεύονται σύγχρονους κοινωνικούς προβληματισμούς, ανησυχίες για την πορεία του κόσμου αλλά και την ψηφιακή εποχή. Τα έργα έχει επιμεληθεί ο Gabriel Soucheyre, διευθυντής του φεστιβάλ VIDEOFORMES, ακαδημαϊκός και καλλιτέχνης.

  • Σάββατο 28/11/2020

20:00-21:00 | ”Εverything before it happened”
Τι ήρθε πρώτο και τελικά τι ακολούθησε, ο άνθρωπος ή η τεχνολογία; Πριν γίνουν όλα, όλα πριν γίνουν. Ένας καθρέφτης.

Προβολή συλλογής έργων Γάλλων καλλιτεχνών (44:20)

  • Κυριακή 29/11/2020

20:00-21:00 | ”Τechnopeople”
Τεχνολογία, ένα ορόσημο, μια μαθηματική υπερβολή. Μια συνθήκη πραγματική. Ένα εργαλείο μοναδικό. Μια προέκταση του ανθρώπινου κόσμου. Είμαστε οι τεχνοάνθρωποι, αυτοί που από την τέχνη, κάναμε την τεχνολογία και μετα την εφαρμόσαμε στην πραγματικότητά μας. Ζούμε μαζί της οργανικά, συνυπάρχουμε, αλληλοσυμπληρωνόμαστε, είμαστε ένα.

Προβολή συλλογής έργων Γάλλων καλλιτεχνών (78:24)

21:00-21:15 | Παρουσίαση της Performance ”sphere” από τους ”1024 architecture”

Το έργο ”Sphere” επικεντρώνεται στις γεωμετρικές φόρμες της σφαίρας, μέσα από τα διαφορετικά μεγέθη της στην φύση. Από την κβαντική ενέργεια, ως την μικροβιολογία και πάλι πίσω στην πλανητική κλίμακα, οι θεατές παρακολουθούν την αφήγηση της ιστορίας της φόρμας και των σχετικών της συμβολισμών. Ένα ταξίδι από πρώιμες στιγμές του σύμπαντος ως την τελική του καταστροφή. Η μουσική και το οπτικό αποτέλεσμα δημιουργούνται ζωντανά στην σκηνή και έτσι καθιστούν την κάθε εκδοχή της παράστασης μια μοναδική εμπειρία.

Οι ”1024 architecture” είναι ένα δημιουργικό στούντιο που ιδρύθηκε το 2007 από τους Pier Schneider και François Wunschel. Απορρίπτοντας την αντίληψη του ορίου ανάμεσα στα καλλιτεχνικά γένη, η ομάδα επικεντρώνει την δουλειά της στις χωρικές πρακτικές, την ψηφιακή τεχνολογία και τα οπτικά εφέ δημιουργώντας μοναδικά έργα τέχνης, εγκαταστάσεις αλλά και performance.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.