Οι «Επικίνδυνες» και η «Γενιά 17» στον Αθήνα 9,84

«Προσπαθούμε για ευρύτερη κινητοποίηση και ενημέρωση στο κρίσιμο ζήτημα της βιώσιμης ανάπτυξης και της έμφυλης ισότητας»: Ο ιδρυτής της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture, Νίκος Βερβερίδης μιλάει για την πρωτοβουλία «Γενιά 17» και την  εκπομπή «Επικίνδυνες» στην ΕΡΤ

Ο ιδρυτής της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture Νίκος Βερβερίδης μίλησε στον Αθήνα 9,84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου για την πρωτοβουλία «Γενιά 17» και την εκπομπή «Επικίνδυνες» στην ΕΡΤ.

Ο Νίκος Βερβερίδης είναι επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής ελc productions που επιμελείται και εκτελεί την εκπομπή «Επικίνδυνες» για τις έμφυλες ανισότητες και τη θέση των γυναικών σήμερα. Ακόμη, είναι επικεφαλής της πρωτοβουλίας «Γενιά 17», ενός πολυμεσικού εγχειρήματος που ερευνά και προβάλει την Ατζέντα 2030 με την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Όπως είπε στον Αθήνα 984 στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου: «Φέτος είναι ο δεύτερος χρόνος που αναπτύσσουμε τη Γενιά 17 και στην προσπάθεια για ευρύτερη κινητοποίηση και ενημέρωση στο κρίσιμο ζήτημα της βιώσιμης ανάπτυξης, αξιοποιείται και η street art».

Στόχος που επιτυγχάνεται με μια ακόμη αφυπνιστική τοιχογραφία στην οδό Πανεπιστημίου. Ένα εντυπωσιακό mural του καλλιτέχνη Άτεκ, σε επιμέλεια Θανάση Χουλιαρά, συγγραφέα του πρώτου ελληνικού βιβλίου για τη street art, με την υποστήριξη και φροντίδα της Τράπεζας Πειραιώς, που απεικονίζει μια γυναίκα, η οποία έχει δίπλα της άλλες  γυναικείες φιγούρες -σε μικρότερη κλίμακα- κι όλες  ισορροπούν πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί.

Ο Νίκος Βερβερίδης αναφέρεται σε όσα πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση του εγχειρήματος: «Προσπαθούμε να οργανώσουμε ένα οικοσύστημα με ιδιώτες ή εταιρίες που έχουν επιφάνειες  σε κεντρικούς δρόμους, ώστε να αξιοποιηθούν ως καμβάς για τις τοιχογραφίες. Επίσης, ερχόμαστε σε επαφή με καλλιτέχνες, οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν έργα μεγάλης κλίμακας για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, αλλά και με εταιρίες ή οργανισμούς – αναδόχους πρόθυμους να χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία έργων για τους Στόχους.

Η δική μας συνεισφορά έχει να κάνει με την οργάνωση του οικοσυστήματος για τη δημιουργία των έργων καθώς και της επικοινωνίας για την προβολή και κατανόηση των Στόχων. Για τη δημιουργία του συγκεκριμένου έργου στην οδό Πανεπιστημίου που αφορά τον Στόχο 5 και την έμφυλη ισότητα, άξια μνείας είναι η υποστήριξη και φροντίδα της Τράπεζας Πειραιώς». 

Σε σχέση με την εκπομπή «Επικίνδυνες» στην ΕΡΤ, ο Νίκος Βερβερίδης συνεχίζει:

«Αυτό το εγχείρημα δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τη συμμετοχή δυναμικών γυναικών που έχουν πρωτοστατήσει εδώ και χρόνια στα θέματα ισότητας κι έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους μέσα από οργανισμούς όπως η “Αθηναία”,  το “Women on Top” και το “Women Act”. Η εκπομπή σχεδιάστηκε, κατατέθηκε και εγκρίθηκε πριν βγει στην επιφάνεια το ελληνικό “ΜeΤoo” με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, αλλά ήταν μια τάση αναγκαία και επίκαιρη που μας οδήγησε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την πραγματοποίησή της. Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα στο οποίο είχε αξία να τοποθετηθεί».

 Μπορείτε να ακούσετε όλο το ηχητικό απόσπασμα 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας