Η Gas, η σκυλίτσα που υιοθέτησε η Coral Gas, μεγάλωσε κι είναι έτοιμη να γίνει τα «μάτια» ενός ανθρώπου που την έχει ανάγκη

«...Η Gas σύντομα θα αναλάβει δράση και εμείς θα νιώσουμε περήφανοι που βοηθήσαμε έναν άνθρωπο που χρειάζεται αυτήν την ουσιαστική παρέα»

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μία σκυλίτσα που την υιοθέτησαν και της έδωσαν το όνομα Gas. Η Gas όμως δεν ήταν ένας συνηθισμένος σκύλος σαν όλους τους άλλους, ήταν πολύ έξυπνη και ξεχωριστή, γιατί προοριζόταν να κάτι κάτι πολύ σημαντικό. Θα γινόταν ο πολύτιμος σύντροφος για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Θα γινόταν τα «μάτια» κάποιου ανθρώπου που την έχει ανάγκη. Θα αφοσιωνόταν μέσα από ειδική εκπαίδευση, που απαιτούσε χρόνο, κόπο και θέληση γι’ αυτή την ξεχωριστή αποστολή. 

Κι αυτό δεν είναι η αρχή ενός σύντομου παραμυθιού που συνέβη στη φαντασία μας, αφού αποτελεί αληθινό μέρος μιας κανονικής πραγματικότητας που με το μήνυμα «Παρέα, ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος», η Coral Gas, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας, συνδράμει στο έργο της Liberty – της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που εκπαιδεύει σκύλους-οδηγούς και τους παρέχει χωρίς κόστος σε άτομα που είναι τυφλά ή έχουν ένα βαθμό οπτικής αναπηρίας. 

Συγκεκριμένα εδώ και ένα χρόνο η Coral Gas υιοθέτησε την Gas, με στόχο να γίνει πιστός σύντροφος και οδηγός. Έχοντας μπει λοιπόν στο πρώτο έτος της ζωής της, έχει γίνει ήδη η εισαγωγή στις εντολές που αφορούν την εκπαίδευσή της ως σκύλος οδηγός τυφλών. Παρά το ότι αυτό το στάδιο της εκπαίδευσης ξεκινάει περίπου στο πρώτο έτος ζωής των σκύλων οδηγών, η Gas έχει καταφέρει να φτάσει ήδη σε ένα άκρως ικανοποιητικό στάδιο χάρη στα πρώτα στάδια εκπαίδευσής της, που αφορούν την κοινωνικοποίηση και τη βασική υπακοή, στην αφοσίωσή των εκπαιδευτών της αλλά και την εξαιρετική θέλησή της.

 

 

Η διαδικασία της κοινωνικοποίησης αποτελεί μια άκρως απαραίτητη διαδικασία για την πορεία της εκπαίδευσης του σκύλου οδηγού αλλά και για τη ζωή αυτού και του τελικού χειριστή. Γι’ αυτό, σε συνεργασία με τους αναδόχους, η Liberty μερίμνησε για την κατάλληλη κοινωνικοποίησή της. Πλέον έχει έρθει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, ζώα και ήχους, διάφορα περιβάλλοντα αλλά και μέσα μαζικής μεταφοράς και είναι πλήρως εξοικειωμένη με συνθήκες και καταστάσεις απαραίτητες για να οδηγεί τον μελλοντικό χειριστή της. Έχει μάθει να συμπεριφέρεται άριστα σε εξωτερικούς χώρους και να διαχειρίζεται τους αντιπερισπασμούς.

Οι άνθρωποι της Coral Gas, είναι «παρόντες» σε όλη τη διαδρομή της εκπαίδευσης της Gas και την γνωρίζουν απ’ όταν ήταν μόλις 4 μηνών. Τα στελέχη της εταιρείας, μάλιστα, είχαν την ευκαιρία τον προηγούμενο καιρό να την γνωρίσουν από κοντά, αφού η μικρή Gas τους επισκέφθηκε μαζί με τον εκπαιδευτή της Γιάννη Κονδράρο, στις εγκαταστάσεις σε Ασπρόπυργο και Περισσό, κάτι που γέμισε όλους με πολλή χαρά, ενώ πήραν όλοι μία γεύση για το πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει στη ζωή ενός ανθρώπου ένα τετράποδο ειδικών αποστολών.

 

 

Σε όλη αυτή τη διαδικασία ανακαλύψεων για την Gas, η οποία πραγματοποιήθηκε με πολλή προσοχή, δίνοντάς της τον απαραίτητο χρόνο και αναμφίβολα αστείρευτη αγάπη, λιχουδιές και παιχνίδια, καθημερινά γινόταν η εκμάθησή της στις βασικές εντολές. Σύντομα θα μπορεί να οδηγεί έναν άνθρωπο με ασφάλεια στους απαιτητικούς δρόμους της Ελλάδας, αποφεύγοντας τα ποικίλα εμπόδια που εμφανίζονται σχεδόν σε κάθε βήμα.

Ο κ. Παναγιώτης Χαριτόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Coral Gas, δήλωσε σχετικά:

«Το έργο της Liberty χαρακτηρίζεται από ανιδιοτέλεια και είναι ένας σκοπός τον οποίο αγκαλιάζουμε με πολλή αγάπη. Η Gas κάθε μέρα αποδεικνύει την αφοσίωσή της στον στόχο της και η Coral Gas είναι  δίπλα της, ώστε να καλύπτουμε τις βασικές της ανάγκες. Η Gas σύντομα θα αναλάβει δράση και εμείς θα νιώσουμε περήφανοι που βοηθήσαμε έναν άνθρωπο που χρειάζεται αυτήν την ουσιαστική παρέα».

 

 

Βάσει των δεδομένων της Liberty Assistance & Guide Dogs® στην Ελλάδα ζουν περίπου 2.900 άτομα με προβλήματα όρασης και μερική ή ολική απώλεια όρασης (περίπου 27% του πληθυσμού). Από αυτούς μόνο 30 άτομα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται με Πιστοποιημένο Σκύλο Οδηγό για ένα διάστημα από 7 έως 8 χρόνια. Η χώρα μας αποτελεί πρόκληση για την εκπαίδευση σκύλων – οδηγών τυφλών, λόγω των δυσκολιών που σχετίζονται με τα στενά και κακότεχνα πεζοδρόμια, με την πληθώρα πρακτικών εμποδίων, την κακή οδηγική παιδεία των Ελλήνων οδηγών. Οι δυσκολίες αυτές μεταφράζονται σε αύξηση του ποσοστού αποτυχίας των υποψηφίων σκύλων καθώς και στη σημαντική αύξηση του χρόνου εκπαίδευσης τους.

Ο Γιάννης Κονδράρος, ιδρυτής της Liberty ανέφερε: «Είμαστε τρομερά ευγνώμονες που δουλεύουμε με την Gas και πιστεύουμε όλοι πως θα γίνει μια πάρα πολύ καλή οδηγός και σύντροφος για το μελλοντικό της χειριστή. Ευχαριστούμε πολύ την Coral Gas για την ευκαιρία που μας έδωσε να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου με προβλήματα όρασης».

Έτσι η μικρή τετράποδη είναι πλέον έτοιμη να αναλάβει το μοναδικό και σπάνιο καθήκον να αλλάξει την ποιότητα ζωής ενός συνανθρώπου μας με προβλήματα όρασης. Η Gas είναι έτοιμη να ξεκινήσει το μαγικό της ταξίδι, και με τις εξελιγμένες μεθόδους εκπαίδευσης βασισμένες στα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα, μπορεί πλέον να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στη ζωή όσων το έχουν ανάγκη. Κάπως έτσι «Παρέα ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος» στην κυριολεξία του μηνύματος, στην πράξη της ζωής.

 

 

Σχετικά με την Coral Gas
 

Η Coral Gas είναι η διάδοχος της Shell Gas, μετά την εξαγορά των δραστηριοτήτων εμπορίας της στην Ελλάδα από τη Motor Oil, το 2010. Ενταγμένη στον Όμιλο Motor Oil και µε ανθρώπινο δυναμικό 100 ατόμων, η Coral Gas είναι ηγέτης στην αγορά  του υγραερίου επενδύοντας διαρκώς στην καινοτομία και την ασφάλεια. Παρέχει όλα της τα συσκευασμένα προϊόντα με ειδική βαλβίδα ασφάλειας προσφέροντας ένα σύνολο πρωτοποριακών προϊόντων που ανεβάζει το επίπεδο ασφάλειας των καταναλωτών υγραερίου στην Ελλάδα.

Η εταιρεία λειτουργεί από το 1965 στην αγορά της αποθήκευσης και εμπορίας υγραερίου. Μέσω των 4 εγκαταστάσεών της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Κρήτη, εξυπηρετεί πάνω από 1.000.000 πελάτες, προμηθεύοντάς τους υγραέριο, µε αξιοπιστία και ασφάλεια.

Στον τομέα του autogas διαθέτει συνολικά 375 πρατήρια σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα η πρόταση της εταιρείας προς τον καταναλωτή εμπλουτίζεται συνεχώς με προωθητικές ενέργειες σε συνδυασμό με τις πλατφόρμες πιστότητας των αδερφών εταιρειών.

H εταιρεία έχει παρουσιάσει το 2018 τον μοριακό ιχνηθέτη με ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας και ποσότητας του υγραερίου κίνησης και πρωτοπορεί στο εμφιαλωμένο υγραέριο λανσάροντας το 2020 τη φιάλη Prime με μοναδικά χαρακτηριστικά μελετημένη και κατασκευασμένη σύμφωνα με τις υψηλότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Επιπλέον, το 2017 η Coral Gas ίδρυσε θυγατρική εταιρεία στην Κύπρο µε σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό. Σε μια εποχή που το ενεργειακό περιβάλλον μεταβάλλεται διαρκώς και οι ανάγκες για λύσεις αειφορίας γίνονται επιτακτικές για όλο τον κλάδο, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Coral Gas είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.