Το “The Love Van” σε όλη την Ελλάδα προσκαλεί τους μαθητές να μαγειρέψουν για καλό σκοπό

Το "The Love Van" εμπνέει μαθητές για την αξία της προσφοράς, με την υποστήριξη των πρατηρίων Shell, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα

«Μετά το ρήμα «αγαπώ», το «βοηθώ» είναι το πιο ωραίο ρήμα στον κόσμο», έχει πει η Μπέρτα φον Ζούτνερ, η Αυστριακή λογοτέχνις, ειρηνίστρια, βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης. Εύκολα μπορούμε να αναλογιστούμε τις φορές που βοηθήσαμε κάποιον άνθρωπο που είχε ανάγκη ή τις φορές που ενωθήκαμε μαζί με άλλους ανθρώπους, πράττοντας ομαδικά για ένα κοινό σκοπό: πόσο όμορφα αισθανθήκαμε εμείς οι ίδιοι πρώτα. Τι ενέργεια λάβαμε από την πράξη μας και πόσα μάθαμε από την εμπειρία να ακούσουμε το ευχαριστώ για κάτι που προσφέραμε ή να δούμε στα μάτια ενός ανθρώπου την ευχαρίστηση που ήρθε από μια δική μας κίνηση.

Όλα αυτά είναι ακόμα πιο σημαντικά όταν με κάποιον τρόπο τα μαθαίνουμε από μικρή ηλικία, έχοντας εκπαιδεύσει το νου μας με τις αξίες της αλληλεγγύης, της γενναιοδωρίας και του εθελοντισμού στην πρακτική της ζωή μας. Γι’ αυτό και οι νέες πρωτοβουλίες που εμπνέουν τέτοιου είδους αξίες είναι καλό να μαθαίνονται ως πρόσκληση σε συμμετοχή αλλά και ως παράδειγμα.

 

 

Μία τέτοια είναι το “The Love Van” που εμπνέει μαθητές για την αξία του εθελοντισμού, με την υποστήριξη των πρατηρίων Shell, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα και καλώντας τα παιδιά να συμμετάσχουν στις δράσεις του. Η Coral Α.Ε. – Shell Licensee στηρίζει τις δράσεις του “The Love Van”, με τη χρηματοδότηση της νέας πρωτοβουλίας “The Love Van goes to school”, η οποία ξεκίνησε την 1η Απριλίου 2024 και θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε τουλάχιστον 40 δήμους σε όλη τη χώρα.

Τα πρατήρια Shell και το “The Love Van” προσφέρουν τη δυνατότητα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από όλη την Ελλάδα να βιώσουν τη χαρά της προσφοράς και του εθελοντισμού, μαγειρεύοντας με την ομάδα του “The Love Van” στο σχολείο τους και διανέμοντας πλήρη γεύματα σε Οργανισμούς που θα έχουν επιλέξει οι ίδιοι μαθητές, υποστηρίζοντας ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Το “The Love Van”  είναι μια ιδέα που γεννήθηκε από τον αθλητή Λευτέρη Παρασκευά. Η ανάγκη για γρήγορη και άμεση βοήθεια, ενέπνευσε την ιδέα ενός οχήματος που θα μεταβαίνει σε κάθε έκτακτη κατάσταση και θα προσφέρει φαγητό σε ανθρώπους που δοκιμάζονται από μία φυσική καταστροφή ή άλλη έκτακτη κατάσταση. Στις αρχές του 2020 και μετά από αρκετές προσπάθειες το “The Love Van” έβαλε μπρος τη μηχανή του. Όνειρο της ομάδας ήταν πάντα η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς. Ο Λευτέρης Παρασκευάς παρέα με τον παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά κάνουν το όνειρο αυτό πραγματικότητα.

 

 

Τα πρατήρια Shell στηρίζουν τα ταξίδια του “The Love Van” ενημερώνοντας παράλληλα τους πελάτες τους για τον κάθε προορισμό, καθώς και για τους τρόπους που οι συναλλαγές τους θα μετράνε και για καλό, μέσα από αγορές στις αίθουσες των πρατηρίων Shell και τη χρήση της κάρτας πιστότητας.

Πιο συγκεκριμένα, από 1η Απριλίου καταμετράτε κάθε συναλλαγή (εξαιρούνται οι συναλλαγές που αφορούν καπνικά προϊόντα και υπηρεσίες πλυντηρίου) που πραγματοποιείται με χρήση της κάρτας allSmart στις αίθουσες των πρατηρίων Shell, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως της αξίας αυτής. Το σύνολο των συναλλαγών αυτών θα μετατραπεί σε χρηματικό ποσό, το οποίο η Coral θα αποδώσει στο “The Love Van”, για να χρηματοδοτηθεί η πρωτοβουλία αυτή, μέχρι την επίτευξη 10.000 γευμάτων.

Τα μέλη του προγράμματος allSmart, το μόνο που πρέπει να θυμούνται είναι να χρησιμοποιούν την allSmart κάρτα τους σε κάθε συναλλαγή που κάνουν στις αίθουσες των πρατηρίων Shell που συμμετέχουν. Παράλληλα, μπορούν να βλέπουν στο allCount του allSmart app, πόσες συναλλαγές τους έχουν καταμετρηθεί για τον σκοπό αυτό.

Τα πρατήρια Shell υποστηρίζουν έμπρακτα και σταθερά τις δράσεις του “The Love Van” τα τελευταία 3 χρόνια με εξοπλισμό και οικονομική στήριξη, ενώ συμβολή στην πρωτοβουλία έχουν και οι εργαζόμενοι της εταιρείας, με εθελοντική προσφορά.

Ο Γενικός Διευθυντής της Coral Α.Ε. – Shell Licensee, κ. Γιώργος Χατζόπουλος δήλωσε σχετικά με τη νέα πρωτοβουλία: «Η ευγνωμοσύνη που νιώθουμε όταν συμμετέχουμε σε δράσεις που βοηθούν τους συνανθρώπους μας είναι ένα από τα σημαντικότερα συναισθήματα που μοιραζόμαστε. Είναι κάτι που θα έπρεπε να διδάσκεται και να εφαρμόζεται στην πράξη στα σχολεία αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Στηρίζουμε σταθερά τα τελευταία χρόνια τις δράσεις του “The Love Van” και όταν μας ενημέρωσαν για τον σχεδιασμό της νέας δράσης, η απόφαση να την υποστηρίξουμε ήλθε πολύ εύκολα. Αναμένουμε με προσμονή να δούμε τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών από όλη την επικράτεια που θα συμμετάσχουν στη δράση».

 

 

Σχετικά με την Coral – Shell

 

Τον Ιούνιο του 2010, η Motor Oil, απέκτησε όλες στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Shell στην Ελλάδα. Μετά την εξαγορά, η Shell Hellas Α.Ε., που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1926, μετονομάστηκε σε Coral Α.Ε. Διαθέτοντας περισσότερα από 800 πρατήρια που δραστηριοποιούνται με το εμπορικό σήμα Shell. Το 2022 βγήκαν στην ελληνική αγορά τα νέα και βελτιωμένα καύσιμα  Shell V-Power με 100% καθαριστική δράση. Συνολικά η εταιρεία αγγίζει μερίδιο αγοράς στα καύσιμα κίνησης 23% αποτελώντας πάντοτε την 1η επιλογή του πελάτη και του συνεργάτη. Ο αριθμός των απασχολουμένων της εταιρείας ξεπερνά τα 320 άτομα.

H Coral συμμετέχει κατά 100% στις εταιρείες ΕΡΜΗΣ Α.Ε.Μ.Ε.Ε. και ΜΥΡΤΕΑ Α.Ε. οι οποίες εκμεταλλεύονται πρατήρια και στην CORAL PRODUCTS AND TRADING, η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία πετρελαιοειδών. Επίσης η Coral συμμετέχει με ποσοστό 37,5% στην εταιρεία διαχείρισης εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών RAPI A.E. και με ποσοστό 49% στην εταιρεία εμπορίας αεροπορικών καυσίμων Shell & MOH Aviation Fuels A.E.

Η Coral δραστηριοποιείται από το 2017 στην αγορά λιανικής εμπορίας της Κύπρου μέσω της θυγατρικής της Coral Energy Products Cyprus Limited η οποία λειτουργεί 39 πρατήρια. Παρομοίως, η Coral δραστηριοποιείται από το 2018 στην αγορά της Σερβίας μέσω της θυγατρικής της Coral SRB d.o.o Beograd η οποία λειτουργεί 11 πρατήρια με το σήμα Shell.

Επίσης τον Ιανουάριο του 2021 η Coral ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Κροατική αγορά, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρείας και διαθέτοντας πλέον 32 πρατήρια. Παράλληλα, τον Απρίλιο του 2021 η Coral Fuels DOOEL Skopje, θυγατρική της Coral A.E, ξεκίνησε τη λειτουργία των 2 πρώτων πρατηρίων καυσίμων στη Βόρεια Μακεδονία με το εμπορικό σήμα Shell και το 2022 του πρώτου στην πρωτεύουσα της χώρας. Επιπροσθέτως η Εταιρεία έχει ένα από τα πιο δυναμικά προγράμματα loyalty της αγοράς, με παραπάνω από 1 εκατομμύριο συνδρομητές και 20 χρόνια λειτουργίας. Το 2022 έγινε το λανσάρισμα μιας νέας δυνατότητας επιβράβευσης, του allCount, που ανταμείβει ακόμα περισσότερο τους καταναλωτές που επιλέγουν τα νέα και βελτιωμένα καύσιμα Shell V–Power.

Το 2022 συνεχίστηκε η τοποθέτηση ηλεκτροφορτιστών σε πρατήρια πόλεως, εκτός από αυτά των αυτοκινητοδρόμων που έχουν ήδη εξοπλιστεί από το 2020, δίνοντας την δυνατότητα στους πελάτες να εφοδιάζουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα σε 84 συνολικά πρατήρια μας και 24 πρατήρια συνεργατών σε όλη την χώρα. Αναπτύσσεται, επίσης, το δίκτυο της εταιρείας σε εγκαταστάσεις υγραερίου με συνολικό αριθμό 98 ιδιολειτουργούμενων πρατήριων που προσφέρουν Autogas.

Η καθημερινή λειτουργία της εταιρείας χαρακτηρίζεται από την απαρέγκλιτη τήρηση των Γενικών Επιχειρησιακών Αρχών και του κώδικα δεοντολογίας,  που στοχεύουν μεταξύ άλλων στην εφαρμογή της αρχής της αειφόρου ανάπτυξης, στην ανάπτυξη ενός πλαισίου για την υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον, στη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία και στην ανάπτυξη και υλοποίηση ενός διαρκούς προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αφουγκράζεται τα σύγχρονα αιτήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας μας. Για την Εταιρεία ο Στόχος Μηδέν αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση σε πολύ υψηλό επίπεδο.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.