«Ας στείλουμε ένα γράμμα»: Μια δημιουργική δράση για παιδιά και τους τρόπους επικοινωνίας μιας άλλης εποχής

Με τη δράση «Ας στείλουμε ένα γράμμα» τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τους τρόπους επικοινωνίας μιας άλλης εποχής και θα ανακαλύψουν πώς γράφεται ένα γράμμα

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Παιδική Βιβλιοθήκη στον Σταθμό Λαρίσης, έχει σχεδιάσει μια σειρά από διαδικτυακές δημιουργικές δράσεις με τον τίτλο «Ας…» με βασικό στόχο να κρατήσουν τα παιδιά δυνατή την επαφή με τα βιβλία και τις βιβλιοθήκες.

Μια εναλλακτική πρόταση για τα παιδιά και τις οικογένειες για να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους προς όφελος της προσωπικής ανάπτυξης, της δημιουργικής έκφρασης και της ψυχαγωγίας. Θα μπορεί ο καθένας να διαβάζει τις οδηγίες, να τις εκτυπώνει ή να τις αντιγράφει και να απολαμβάνει στο σπίτι του μια μικρή φιλαναγνωστική εμπειρία.

Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά από 5 έως 15 ετών.

Ας στείλουμε ένα γράμμα

Με τη δράση «Ας στείλουμε ένα γράμμα» τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τους τρόπους επικοινωνίας μιας άλλης εποχής και θα ανακαλύψουν πώς γράφεται ένα γράμμα. Πώς επικοινωνούμε με τους φίλους μας; Με ποιους τρόπους ανταλλάσσουμε τα νέα μας με συγγενείς που μένουν μακριά μας; Πώς μπορούμε να ενημερώσουμε κάποιον για ένα σοβαρό πρόβλημα που συμβαίνει στην πόλη μας και να του ζητήσουμε βοήθεια;

Διαβάζουμε το παρακάτω απόσπασμα από το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή «Ένα τελευταίο γράμμα», το οποίο υπάρχει στη συλλογή της Παιδικής Βιβλιοθήκης Σταθμού Λαρίσης:

«Σε μια εποχή

που δεν υπήρχε ούτε τηλέφωνο

ούτε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

και όλα τα νέα

ταξίδευαν με τα πόδια.

Η δουλειά του ταχυδρόμου δεν ήταν καθόλου εύκολη.»

Ένα τελευταίο γράμμα, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Παπαδόπουλος, 2017

Τα παιδιά καλούνται να εκτυπώσουν σελίδες με γρίφους, με ζωγραφιές, να διαβάσουν κείμενα ή αποσπάσματα όπως αυτό που ο Αντώνης Παπαθεοδούλου έχει γράψει, να φανταστούν και να μάθουν. Όλα με κοινό παρονομαστή την επικοινωνία.

Περισσότερα για την ενδιαφέρουσα αυτή δράση μπορείτε να δείτε εδώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.