Αναπαράστασις

Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου

Οι φίλοι της πρωτοποριακής μουσικής δημιουργίας θα έχουν την ευκαιρία, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 20.30, να παρακολουθήσουν στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ένα κινηματογραφικό και μουσικό αφιέρωμα στον πρόωρα χαμένο συνθέτη Γιάννη Χρήστου.

To αφιέρωμα περιλαμβάνει το ντοκιμαντέρ «Αναπαράστασις: η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου» που γυρίστηκε με τη στήριξη του Ιονίου Πανεπιστημίου. Την έρευνα, τη σκηνοθεσία και τα κείμενα υπογράφει ο κινηματογραφιστής, παραγωγός, μουσικός ερμηνευτής και μουσικολόγος Κωστής Ζουλιάτης, ο οποίος και προλογίζει την ταινία, το μοντάζ είναι του Κλείτου Κυριακίδη και ο ήχος του Δημήτρη Μυγιάκη.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του ντοκιμαντέρ, Κωστή Ζουλιάτη «Η ταινία αποπειράται να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα και το ιδιαίτερο πνεύμα αυτού του μεγάλου στοχαστή της τέχνης και να ακολουθήσει τη διαδρομή της σύντομης ζωής του, η οποία ήταν πάντοτε συνυφασμένη με την τέχνη του και την προσφορά του στην ανθρωπότητα και τον πολιτισμό. Μέσα από την παρουσίαση της εργογραφίας του συνθέτη, με σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα αλλά και συνεντεύξεις με σχεδόν όλο το δημιουργικό και φιλικό κύκλο με τον οποίο συνδέθηκε, το φιλμ αγωνιά να μας φέρει πιο κοντά στο μυστήριο που άφησε πίσω του ο σπουδαίος δημιουργός».

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, ενώ στο πρώτο μέρος, η μεσόφωνος Μαργαρίτα Συγγενιώτου και η πιανίστα Νέλλη Σεμιτέκολο –η οποία υπήρξε στενή συνεργάτης και φίλη του Γιάννη Χρήστου– θα ερμηνεύσουν τα «Έξι τραγούδια σε ποίηση T. Σ. Έλιοτ».

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 14 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ