Βιωσιμότητα και περιβάλλον: Το έργο της LEROY MERLIN 

Οι δράσεις της LEROY MERLIN για τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος

Γράφει η ομάδα της LEROY MERLIN

 

Βιωσιμότητα. Μία έννοια που ακούγεται παντού τα τελευταία χρόνια. Μία έννοια που θα έλεγε κανείς ότι περισσότερο ακούγεται και λιγότερο εφαρμόζεται. Μία έννοια σύνθετη, μία εταιρική και επικοινωνιακή «μόδα» που κουβαλάει μέσα της ένα τεράστιο και πολύ ουσιαστικό βάρος. Και αυτό το βάρος είναι που επιβάλλει η βιωσιμότητα να μην αντιμετωπίζεται ως μία θεωρητική τάση αλλά ως μία σειρά πρακτικών, συγκεκριμένων δράσεων που ενσωματώνονται στην καθημερινότητα των εταιρειών, των αρχών και των πολιτών. Ειδικά όσον αφορά στις εταιρείες η υιοθέτηση και η εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών απαιτεί καλώς εννοούμενη αυστηρότητα, συνέπεια και κάθετη εφαρμογή σε όλους τους τομείς: από το πώς λειτουργούμε, την εξοικονόμηση ενέργειας, την εκπαίδευση του προσωπικού, τις συνεργασίες, τις επενδύσεις σε περιβαλλοντικές δράσεις, τα υλικά που χρησιμοποιούνται και φυσικά τα προϊόντα.

Στη LEROY MERLIN είμαστε ειδικοί του σπιτιού. Και ως τέτοιοι φροντίζουμε και το μεγάλο μας σπίτι, την πόλη μας. Η φροντίδα είναι ο οδηγός μας – γι’ αυτό και πολύ πρακτικά σχεδιάζουμε ή συμμετέχουμε σε προγράμματα που φροντίζουν και αναβαθμίζουν τις πόλεις μας. Στόχος μας είναι να φέρουμε τη βιωσιμότητα στην καθημερινότητα όλο και περισσότερων συμπολιτών μας. Να γίνει μέρος της ζωής όλων μας. Γι’ αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις μας μέσα από τις δράσεις και τα προϊόντα μας.

Η LEROY MERLIN υιοθετεί τον Στόχο 11 για να δημιουργήσει μια βιώσιμη πόλη

 

Ο Στόχος 11 -Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες– κουμπώνει ακριβώς με τη φιλοσοφία και τις αξίες μας. Το όραμά μας είναι η ανάγκη να είμαστε χρήσιμοι στον εαυτό μας, στον κόσμο, στον πλανήτη κάνοντας το σπίτι ένα θετικό μέρος να ζεις! O στόχος 11 για τη LEROY MERLIN εκπροσωπεί τη φιλοδοξία να βοηθήσουν τον καθένα ξεχωριστά να ζήσει σε μια θετική κατοικία, σε μία θετική πόλη που του παρέχει ασφάλεια, έχει μικρή κατανάλωση και προσαρμόζεται στις διάφορες φάσεις της ζωής, αντανακλώντας την προσωπικότητα του καθενός, παρέχοντας ηρεμία σεβόμενη τις ανάγκες του πλανήτη, των κατοίκων, των γειτόνων και του περιβάλλοντος. Η ζωή σε ένα υγιές, ασφαλές, υπεύθυνο, βιώσιμο, οικονομικά αποδοτικό και άνετο περιβάλλον είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ευημερία των ανθρώπων και είναι πρόκληση για εμάς να προσφέρουμε λύσεις προσβάσιμες σε όλους.

Ως εταιρεία οφείλουμε να δίνουμε το καλό παράδειγμα υιοθετώντας τις σωστές πρακτικές. Οι καταναλωτές αντιδρούν πάντα θετικά σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, συμμετέχουν και είναι ιδιαίτερα ενεργοί και υποστηρικτικοί στις πρωτοβουλίες μας.

Οι αριθμοί τα λένε όλα: Σήμερα, 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, δηλαδή η μισή ανθρωπότητα, κατοικεί σε πόλεις! Και μέχρι το 2030, τουλάχιστον το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα κατοικεί σε αστικές περιοχές. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι πόλεις του κόσμου καταλαμβάνουν μόλις το 3% του εδάφους της Γης, είναι όμως υπεύθυνες για το 60-80% της κατανάλωσης ενέργειας αλλά και για το 75% της εκπομπής αερίων του άνθρακα!

Αυτά και μόνο τα στοιχεία αρκούν για να μας πείσουν ότι η φροντίδα της πόλης μας πρέπει να γίνει προτεραιότητά μας, όπως η φροντίδα του σπιτιού, της υγείας και των παιδιών μας.

Οι δράσεις της LEROY MERLIN για τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος

 

Ήδη στη LEROY MERLIN έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε, και δουλεύουμε ώστε να εξελισσόμαστε συνεχώς, σειρά ενεργειών που στόχο έχουν τη μείωση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού αντίκτυπου. Εμπλουτίζουμε την ποικιλία των προϊόντων που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έχουν χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, δίνουμε στους πελάτες μας eco friendly λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας.

Προσφέρουμε στους πελάτες μας μαθήματα μαστορέματος, καλλιεργώντας την κουλτούρα του zero waste επιδιορθώνοντας ή δίνοντας δεύτερη ζωή σε παλιά πράγματα. Ταυτόχρονα, εφαρμόζουμε αυστηρές περιβαλλοντικές αρχές στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων μας σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ παρέχουμε δωρεάν φόρτιση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλα μας τα καταστήματα.

Και οι δράσεις μας δεν σταματάνε εδώ. Επεκτείνονται με τρόπους πρακτικούς, ρεαλιστικούς, αλλά συνάμα χρήσιμους και στην κοινωνία. Συμμετέχουμε και πραγματοποιούμε δράσεις που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, βασιζόμενοι στην πεποίθηση ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους και η ποιοτική αναβάθμιση και η βιώσιμη ανάπτυξη συνιστούν επιλογή όλων των υγιών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Συμμετέχουμε σε καθαρισμούς δημόσιων χώρων και επιφανειών, υιοθετούμε πάρκα δημιουργώντας χώρους πρασίνου, στηρίζουμε το έργο περιβαλλοντικών και μη κερδοσκοπικών οργανώσεων με χρήσιμο εξοπλισμό αλλά και με εθελοντική εργασία των εργαζομένων μας, ενώ συνεργαζόμαστε με Δήμους και άλλους φορείς διαθέτοντας χρήσιμα προϊόντα με σκοπό να βοηθήσουμε στο έργο τους.

Είναι στο χέρι όλων μας να έρθουμε πιο κοντά σε αυτόν το στόχο εν όψει του 2030 – ο καθένας μας μπορεί να συμβάλλει σε αυτό, για να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον με ακόμα πιο βιώσιμες πόλεις, με χώρους, όπου τα παιδιά μας θα μεγαλώνουν με ασφάλεια και υγεία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.