Ο Παναγιώτης Τέτσης και ο Λάμπρος Ορφανός ταξιδεύουν στην Σαντορίνη

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης σε συνεργασία με το Μέγαρο Γκύζη παρουσιάζουν την έκθεση του Παναγιώτη Τέτση και του Λάμπρου Ορφανού με τίτλο “Χαλκογραφίες: Οι δύο φίλοι συνομιλούν” την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014 στις 21.00 στα Φηρά της Σαντορίνης

Στην έκθεση παρουσιάζονται 21 χαλκογραφίες του Παναγιώτη Τέτση, από τη συλλογή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, και 21 χαλκογραφίες του Λάμπρου Ορφανού. Παρά την στενή φιλία των δύο καλλιτεχνών για πρώτη φορά παρουσιάζονται έργα τους σε μία κοινή έκθεση.     

«Με το ασπρόμαυρο βλέπεις περισσότερο από όσα με το χρώμα. Το χρώμα δε σε αφήνει να πας πιο πέρα. Όταν βλέπεις το ασπρόμαυρο μετέχεις περισσότερο, γίνεσαι πιο ενεργός, ανοίγουν τα φτερά της φαντασίας σου, συνεργάζεσαι κατά κάποιον τρόπο» είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Τέτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» (23/7/2008) ενώ με την ευκαιρία της Πανελλήνιας Έκθεσης Χαρακτικής το 1957, στην οποία συμμετείχε ο Λάμπρος Ορφανός με τρία χαρακτικά του έργα, ο σπουδαίος τεχνοκριτικός Άγγελος Προκοπίου έγραφε: “Ο Ορφανός μας δίνει το μέτρο της ικανότητας ενός χαράκτη που το καλέμι του παίζει με αξιοθαύμαστη σιγουριά στο ακροβατικό κορδόνι της τεχνικής. Μαθητής του Γιάννη Κεφαλληνού και του Ρομπέρ Καμί δικαιώνει τις προσδοκίες των δασκάλων του με τις γνώσεις και το ταλέντο του”.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ