Mετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού “Rethink Athens” στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η έκθεση μεταφέρεται από τις 14 Μαρτίου έως και τις 26 Μαρτίου 2013 στο χώρο πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα».
Η πρωτοβουλία να μεταφερθεί η έκθεση στο σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα» ανήκει από κοινού στο Ίδρυμα Ωνάση και στην Εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.). Έτσι, το κοινό έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την έκθεση, να δει τον προβληματισμό για την ανάπτυξη του κέντρου της πόλης μέσα από το σύνολο των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο Rethink Athens, αλλά και να γνωρίσει τη βραβευμένη πρόταση που πρόκειται να ανασυγκροτήσει το κέντρο της Αθήνας.
Η έκθεση παρουσιάζει όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την Πανεπιστημίου. Στο κέντρο του εκθεσιακού χώρου, σε μια εσωτερική “πλατεία”, παρουσιάζονται τα 27 προπλάσματα που υποβλήθηκαν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού. Ενώ στις ξύλινες επιφάνειες που περιβάλλουν την “πλατεία” παρουσιάζονται οι προτάσεις που διακρίθηκαν στα δύο στάδια του διαγωνισμού.
Η έκθεση ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των μελετών που κατατέθηκαν στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού και δεν έτυχαν διάκρισης. Οι μελέτες που προεπελέγησαν από την κριτική επιτροπή του πρώτου σταδίου για να συμμετάσχουν στην τελική κρίση παρουσιάζονται αναλυτικά, ενώ όλες οι υπόλοιπες μελέτες παρουσιάζονται συνοπτικά.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.rethinkathens.org
photo: Η φωτογραφία είναι του Γιάννη Σούλη
