Σύγχρονη τέχνη στις γειτονιές της Αθήνας

Στις 12 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες κινήσεις που συμβαίνουν στην Αθήνα στο χώρο των εικαστικών και της σύγχρονης τέχνης: το ReMap 3. Αυτό το διεθνές πρόγραμμα σύγχρονης τέχνης είναι ανοικτό για το κοινό και  πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια στην περιοχή του Κεραμεικού-Μεταξουργείου (ΚΜ), σε συντονισμό με την Μπιενάλε της Αθήνας. Φέτος ενισχύει τον διεθνή του χαρακτήρα, καθώς γίνεται σημείο συνάντησης για περισσότερους από 250 καλλιτέχνες, ιστορικούς τέχνης και επιμελητές από όλο τον κόσμο, αλλά και από την τοπική καλλιτεχνική κοινότητα του Κεραμεικού – Μεταξουργείου, οι οποίοι συμμετέχουν στα 30 ανεξάρτητα projects, και στις 25 εκθέσεις από Ελληνικές και ξένες διακεκριμένες γκαλερί. 

Το ReMap αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια δημιουργίας της σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας της Αθήνας, παρουσιάζοντας εκθέσεις σύγχρονης τέχνης που αναπτύσσονται μέσα στον ιστό της πόλης. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν πάνω από 50 εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο, πραγματοποιώντας μια διαφορετική περιήγηση στην πολιτιστική γειτονιά του Κεραμεικού-Μεταξουργείου. Εκτός από τις γκαλερί και τους πολιτιστικούς χώρους της περιοχής, έργα εκτίθενται σε διαφορετικούς χώρους, όπως διαμερίσματα της δεκαετίας του 70, νεοκλασικά κτήρια, αυλές, κενά οικόπεδα ή και μπαλκόνια της περιοχής. 

Χαρακτηριστικό και του φετινού προγράμματος είναι η παρουσία πολλών νέων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο αλλά και φορέων που παρουσιάζουν για πρώτη φορά τη δουλειά τους στην Ελλάδα, γεγονός που ενισχύει την μέχρι τώρα δυναμική του ReMap που έχει πλέον καθιερωθεί ως μια πλατφόρμα ανάδειξης αξιόλογων νέων καλλιτεχνών και φορέων στην διεθνή σκηνή της σύγxρονης τέχνης. Παράλληλα με το κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα, πλήθος performances, δημιουργικών εργαστηρίων και εκδηλώσεων θα πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους της περιοχής, καθώς η «βόλτα» στο ReMap3 εξακτινώνεται απο την Ταινιοθήκη της Ελλάδας στην Ιερά οδό μέχρι το ινδικό εστιατόριο Noor στην οδό Δεληγιώργη και από την αρχή της οδού Ιάσονος (μετρό Μεταξουργείο), μέχρι την οδό Αγησιλάου. 

Στην Πλατεία Αυδή, στην αυλή μιας παλιάς κατοικίας βρίσκεται ο κεντρικός χώρος πληροφοριών του ReMap3 που θα λειτουργεί επίσης ως «κύτταρο» εργασίας και μελέτης για κάθε ενδιαφερόμενη ομάδα που επιθυμεί να τον χρησιμοποιήσει. Στον χώρο αυτό θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο internet και ένα προσωρινό βιβλιοπωλείο τέχνης, και όπως ισχύει για τις εκθέσεις του ReMap3, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις γκαλερί, τις εκθέσεις και τους καλλιτέχνες που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια του ReMap3.

Ημερομηνίες

12-18 Σεπτεμβρίου- OPENING WEEK
Εγκαίνια: Δευτέρα, 12/9, 17:00
Tρίτη-Παρασκευή: 17:00-20:30
Σάββατο, Κυριακή 12:00-20:30

21 έως 23 Σεπτεμβρίου
Τετάρτη-Παρασκευή 17:00-20:30
Σάββατο, Κυριακή 12:00-20:30

24 έως 30 Οκτωβρίου – CLOSING WEEK (Παράλληλα με την 3η Μπιενάλε της Αθήνας)
Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-20:30
Σάββατο, Κυριακή 12:00-20:30

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ