Μια μονοήμερη έκθεση φεστιβαλικού χαρακτήρα στα δύο επίπεδα του Ρομάντσο

Το πέμπτο δρώμενο της ομάδας “π” θα πραγματοποιηθεί στις 26 Δεκεμβρίου, στο Ρομάντσο και συμπεριλαμβάνει την οπτικοακουστική έκθεση “I thought you were the real thing” και πάρτι με καλεσμένο τον Νεοϋορκέζο Adam X και τους Έλληνες SAWF, ANFS και 3.14.

Μια μονοήμερη έκθεση φεστιβαλικού χαρακτήρα στα δύο επίπεδα του Ρομάντσο που περιλαμβάνει multimedia εγκαταστάσεις, βίντεο προβολές, διαδραστικές βιντεοεγκαταστάσεις, σύγχρονα ηχητικά περφόρμανς, flashing φώτα και χρώματα, όλα υπό το πρίσμα της ψηφιακής κουλτούρας που θα οδηγήσουν σε ένα μουσικο-χορευτικό χάπενιγκ.   

– Έκθεση “I thought you were the real thing”

Φαίνεται ρευστό, μαλακό σαν ζελές, ή σκληρό σαν από κομμάτι μηχανής και κουνιέται. Μπορεί να είναι κομμάτι του σώματός σου ή να το νοιώθεις κάπως έτσι ακόμα και αν δεν είναι. Σε ελέγχει, το ελέγχεις, δε λειτουργεί και σου τη σπάει, “θέλετε να ανοίξετε καινούριο παράθυρο ή καρτέλα;”, οι λέξεις γίνονται αριθμοί και οι αριθμοί κώδικες και οι κώδικες πράγματα – 10 παράθυρα, 20 παράθυρα, 30 παράθυρα και πηγαινοέρχεσαι στα κοινωνικά δίκτυα και ερωτεύεσαι τον υπολογιστή σου και αυτός σ’ αγαπάει πολύ.

Η μελαγχολία του διαδικτύου και η έκσταση της επικοινωνίας, αμφίδρομα συναισθήματα για το αν τελικά είσαι νομάς μέσα στις κρυψώνες της τεχνολογίας ή αν απλά ενσαρκώνεσαι σε μια ακόμα καλοσχεδιασμένη διάσταση. Ξεφεύγεις από την υλικότητα ή είσαι για πάντα παγιδευμένος; Είσαι παγιδευμένος ή απλά ανακαλύπτεις το φανταστικό μέσα από το ορατό; Φτιάχνεις τον κόσμο σου ή αυτός σε φτιάχνει; Δύσκολα ξεφεύγεις από την υλικότητα, αφού ακόμα και το πιο άυλο πράγμα, προέρχεται από την ύλη. 

Στην έκθεση μπορείτε να δείτε, εκτός των άλλων, ανθρώπινα μέλη να πετάνε, μια περιπλάνηση μέσα στο σώμα, ένα ταξίδι στα μαλλιά, ρομπότ να μιλάνε μεταξύ τους για game theory, gifs και τεχνικές διαφήμισης, άδεια κάδρα chat roulette, η Nicki Minaj ως φεμινιστικό πρότυπο, ένα ανθρώπινο σώμα με κεφάλι υπολογιστή, ο κύκλος της ζωής ενός αστεριού, θα φας φαλόσουπα για ορεκτικό και μπλε γάλα για επιδόρπιο, sea paintings -για να πεθάνει ο μοντερνισμός και να γεννηθεί ο παράδεισος του πραγματικά φαντασιακού και φανταστικού κόσμου. Είναι αυτό το πράγμα αληθινό; Θα μπορούσε να είναι άνθρωπος; 

Επιμέλεια έκθεσης: Έλενα Πουγγία

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μάριος Αθανασίου, LaTurbo Avedon, Ζωή Γιαμπουλντάκη, Elias Carella, Δεριςαμειτζορπρομπλεμιναυστραλια, HOPE, Georges Jacotey, Γεωργία Καρύδη, Κατερίνα Κανά, Άκης Καράνoς, Valentinas Klimasauskas, Pil and Galia Kollectiv, Rollin Leonard, All Matters, Ελένη Μπαγάκη, Lsrcv Njry, Peristeri On, Δημήτρης Παπαδάτος, Εύα Παπαμαργαρίτη, Νατάσσα Παπαδοπούλου, Σοφία Στεβή, Blu Than, Ίρις Τουλιάτου, Κορίννα Τριανταφυλλίδης, Παύλος Τσάκωνας, Άννα Χατζηιωαννίδη

– Ακολουθεί πάρτι

Performance από: Georges Jacotey 
Live από: Γεωργία Καρύδη
Dj set από: Υπάρχει πρόβλημα Αμαλία 

Καλεσμένος του πάρτι είναι ο Νεοϋορκέζος θρύλος της techno και industrial που ακούει στο όνομα Adam X. Ιδρυτής του label Sonice Groove και μέλος της ομάδας του ομότιτλου ιστορικού δισκοπωλείου στη Νέα Υόρκη, ο Adam X (a.k.a. Traversable Wormhole) είδε τις τελευταίες δύο δεκαετίες την μουσική του να κυκλοφορεί από labels όπως η CLR, L.I.E.S., Prologue, Peacefrog, Sonic Groove και πολλά άλλα. O Adam αποτελεί μια ιστορική φιγούρα όχι μόνο στους μουσικούς κύκλους, αλλά και σε αυτούς της street art καθώς έχει υπάρξει και μεγάλο όνομα σαν grafitti artist, ως Ven. Η περιοδεία του για το πρόσφατο άλμπουμ του Ιrreformable τον φέρνει στην Αθήνα όπου θα πλαισιωθεί από τον πιθανότατα πιο καταξιωμένο Έλληνα παραγωγό της σκηνής, τον Sawf, όπως επίσης και από τους π residents: ANFS και 3.14.

Το δρώμενο θα μεταδίδεται live στο καλλιτεχνικό κανάλι Channel Normal, το οποίο είναι ένα διαδικτυακός ιστότοπος που επικεντρώνεται σε time-based και web-based καλλιτεχνικά έργα.

tags / dj sets

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ