Κείμενο: Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit]
Mια διαφορετική συνταγή για cupcakes μιας και είναι άνευ ζάχαρης, αυγών και βουτύρου αλλά περιέχει εναλλακτικά υλικά όπως φρέσκια μπανάνα, βασιλικούς χουρμάδες, χαρουπόμελο και κρέμα καρύδας.
Επιπλέον, είναι no-bake, δηλαδή δεν χρειάζεται ψήσιμο αλλά αναμονή στο ψυγείο. Το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό γλυκό πλούσιο σε γεύση.
Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή για να χρωματίσεις διαφορετικά τη μέρα σου!
Προετοιμασία 30 λεπτά, αναμονή 2 ώρες, 12 μερίδες
Υλικά για τη βάση
8 βασιλικούς χουρμάδες
1 ώριμη μπανάνα
1 1/2 κούπα βρώμη αλεσμένη σε αλεύρι
1/4 κούπας κακάο σε σκόνη
3/4 κούπας αλεσμένα καρύδια
1/4 κούπας ταχίνι
1/4 κούπας χαρουπόμελο
Υλικά για την επικάλυψη
1 κουτί κρέμα καρύδας
1 κούπα κατεψυγμένα βατόμουρα
1/4 κούπας στέβια
1/4 κούπας σπόροι chia
Εκτέλεση
Μεταφέρουμε την κρέμα καρύδας στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου να γίνει σαντιγί.
Παράλληλα μεταφέρουμε στο μούλτι τα βατόμουρα, τους σπόρους chia και την στέβια και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν.
Μεταφέρουμε το δεύτερο μείγμα στην κρέμα και ανακατεύουμε απαλά. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Τοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα μπολ με χλιαρό νερό για 20 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ λιώνω την μπανάνα με ένα πιρούνι.
Αλέθω τους χουρμάδες και τους προσθέτω στο μείγμα.
Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω ώσπου να δημιουργηθεί μια ομογενοποιημένη και σφιχτή μάζα.
Τη μεταφέρω σε θήκες και έτσι δημιουργώ τη βάση.
Μόλις τελειώσω προσθέτω την επικάλυψη και αποθηκεύω στο ψυγείο για 2 ώρες πριν καταναλώσω.
Προαιρετικά μπορώ να κρατήσω λίγη ποσότητα από τα βατόμουρα και τη στέβια και να διακοσμήσω μαζί με φρέσκα βατόμουρα.