«Μελωδένια Πολιτεία»

Χριστούγεννα στο Μέγαρο

«Ήταν μια φορά κι έναν καιρό σ’ έναν τόπο μακρινό κρυμμένη βαθιά μέσα στο δάσος, μια πολιτεία. Και η καλή νεράιδα Μελωδένια, ξεκλείδωσε στους κατοίκους της το μαγικό κόσμο της μουσικής και όλοι μαζί χαίρονταν και περίμεναν με ανυπομονησία τα Χριστούγεννα. Έφτασαν, όμως, οι μουσικές μέχρι το κάστρο της κακιάς μάγισσας Φαλτσαδούρας, που ζήλεψε και έκλεψε τα χρυσά κλειδιά της μουσικής και έκανε να σωπάσουν τ’  όργανα τα μουσικά. Και τότε….».

… η συνέχεια ζωντανεύει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τη «Μελωδένια Πολιτεία» των Νανά Κριεκούκη και Έλσα Νάκου σε μουσική Κώστα Χριστοδούλου. Η εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου «Χριστούγεννα στο Μέγαρο» (15,16 και 17 Δεκεμβρίου θα υπάρχουν σχολικές παραστάσεις) .

Το παραμύθι «Μελωδένια Πολιτεία», σκοπό έχει να μυήσει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο της μουσικής και να τα παρακινήσει να ασχοληθούν δημιουργικά με αυτήν. Τους προσφέρει τη δυνατότητα να μάθουν τα βασικά σύμβολα της μουσικής, να γνωρίσουν τον ήχο διαφόρων μουσικών οργάνων, να ζωγραφίσουν και να τραγουδήσουν παρέα με τους ήρωες του παραμυθιού.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Michael Seibel
Σκηνικά και κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Βίντεο: Βαγγέλη Καλαϊτζίδη
Στο ρόλο της «Μελωδένιας»: Ειρήνη Κυριακίδου
«μάγισσα Φαλτσαδούρα»: Ελένη Λιώνα.
Παίζουν ακόμα οι:  Έρικα Μήτρου, Αθανασία Τριανταφύλλου και Αλέξανδρος Ψυχράμης. Συμπράττουν η Παιδική Χορωδία Συλλόγου Φίλων Μουσική Θεσσαλονίκης σε διδασκαλία Κωστή Παπάζογλου.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δημοφώντος 13-15, Θησείο, 11851 Αθήνα

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ