Μια χριστουγεννιάτικη τριήμερη γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας

Το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Meet Market πραγματοποιείται από την Κυριακή 21 έως και την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο Αθηναΐς, στο Βοτανικό. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν εξερευνώντας πάνω από 120 πάγκους συνδυάζοντας τις αγορές με ένα διάλλειμα για φαγητό, ποτό ακόμα και χορό. Επιτέλους, τα χριστουγεννιάτικα δώρα έχουν πλάκα. «Ακόμα κι αν είστε άφραγκοι, ελάτε από το ταμείο, παίξτε το παιχνίδι μας και θα σας κάνουμε εμείς ένα δώρο».

Παράλληλα με την αγορά που γίνεται και στους δύο ορόφους της Αθηναϊδας, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στη μουσική σκηνή, παιδικές δραστηριότητες και θέατρο για τα πιτσιρίκια, (από Swing μέχρι Dun Dun Dance), εργαστήριο origami και ραπ για μικρούς και μεγάλους. Επειδή όμως οι γιορτές είναι και μια εποχή που υπάρχει χρόνος για σκέψη και για να ισορροπήσουμε την υπερβολικά χαρούμενη και γιορτινή ατμόσφαιρα, λαμβάνει μέρος μια ομιλία για τη διακίνηση ανθρώπινης σάρκας και τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει στην εποχή μας.

Επίσης, σας δίνετε η ευκαιρία να ξεφορτωθείτε το παλιό σας laptop, που είτε δεν λειτουργεί πια, είτε δεν το θέλετε άλλο. Αντί να το πετάξετε μπορείτε να το φέρετε στο Meet Market, και εκείνοι αναλαμβάνουν να το στείλουν στη φιλανθρωπική εταιρία GLOBETOPS. Αυτοί θα το επιδιορθώσουν και θα το δωρίσουν σε κάποιον που το χρειάζεται.

Μουσική από τους djs του Meet Market, ποικιλία πραγμάτων, φαγητό και ποτό στη χριστουγεννιάτικη τριήμερη γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας. Μία νομαδική αγορά από τοπικά προϊόντα, φρέσκιες ιδέες, φιλικό κοινό και συμμετέχοντες. Ένα οπτικο-ακουστικό παζλ από χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια, δώρα, DJ sets και θετική ενέργεια.

Παράλληλες δράσεις

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων του Meet market στη μουσική σκηνή:

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου

11:30 -13:00: Θέατρο: «Ο κύριος Τιμόθεος και το χαμένο πετράδι της Γνώσης» (είσοδος: 5€)
14:00 -15:00: Παιδικό παιχνίδι: Πανηγυράκι
15:00 -17:00: Θεατρο από την ομαδα Φρέον: «Τα αδύνατα δυνατά –ο μικρός Νεόφυτος σε Περιπέτειες»
17:30 -19:00: Συναυλία: «Φασμα ασμάτων» Στ.Κορκολης, (είσοδος 10€)
20:15 -21:15: Θέατρο: «Το τρένο για τον Αγιο Μαρτίνο» (είσοδος 12€ και 10€ φοιτητικό / ανέργων)

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου

13:00 -14:30: Παιδικό παιχνίδι: Babyfeat
14:30 -16:00: Παιδικό παιχνίδι: Πυγολαμπίδες
16:00 -17:00: Origami workshop: Ηλέκτρα
18:00 -19:30: Ομιλία: The NO Project
19:30 -20:30: Χορός: Dun Dun Dance 
21:15 -22:30: Θέατρο: «Το τρένο για τον Αγιο Μαρτίνο» (είσοδος 12€ και 10€ φοιτητικό / ανέργων)
           
Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 

13:00 -14:00: Παιδικό παιχνίδι: Πανηγυράκι
14:00 -15:30: Παιδικό παιχνίδι: 4e-project
15:30 -17:00: Παιδικό παιχνίδι: Πυγολαμπίδες
17:00 -18:00: Μαθηματα χορού: It Takes 2 to Tango
18:00 -19:00: Παιδικό εργαστήρι rap: Yinka
19:00 -20:00: Χορός: Athens Lindy hop
19:00 -21:30: Θέατρο: «Το τρένο για τον Αγιο Μαρτίνο» (είσοδος 12€ και 10€ φοιτητικό / ανέργων)

Λίγα λόγια για τους συμμετέχοντες:

Πανηγυράκι  
Το κινητό εργαστήρι «Πανηγυράκι», με υπεύθυνη την εικαστικό & εκπαιδευτικό Βασιλική Σπύρου, απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες συμβάλλοντας στην παιδεία της εικαστικής τέχνης, στην αισθητική, τη γνώση, την έκφραση, τη δημιουργικότητα, την παιχνιδιάρικη διάθεση. Εντάσσεται στο πλαίσιο διαφόρων εκδηλώσεων κάνοντας την πρώτη επιτυχημένη εμφάνισή του στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων για το The Meet Market, επισκέπτεται χώρους πολιτισμού, σχολεία και φορείς που θέλουν να εντάξουν την εικαστική τέχνη στις δραστηριότητές τους.

Θεατρική Ομάδα Φρεόν
Οι παιδικές παραστάσεις της Πολιτιστικής Εταιρείας Φρέον (μέλος του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού), προκύπτουν από την αγάπη και τη σκληρή δουλειά όλων των συντελεστών. Θεμελιώνονται στη θεατρική δραστηριότητα ως μέσο ανάδειξης σημαντικότατων εκπαιδευτικών στόχων. Η ζωντανή πρωτότυπη μουσική, η ευέλικτη σκηνογραφία, το θέατρο σιλουετών και η πολύπλευρη υποκριτική συνεργάζονται οργανικά ώστε να «δέσουν» μαγικά τα θεατρικά ταξίδια και να παρασύρουν τους μικρούς θεατές.

Babyfeat
Θα φτιάξουμε ενναλακτικά στολίδια με ανακυκλώσιμα παιδικά παιχνίδια και υφάσματα από το ανταλλακτήριο BabyFeat. Για όλες τις ηλικίες, το μόνο που απαιτείται είναι να φέρετε τη φαντασία σας.

Πυγολαμπίδες
Όταν τα ξωτικά συναντούν τους ανθρώπους μικρά θαύματα συμβαίνουν. Το αδύνατο γίνεται δυνατό και μαγεία πασπαλίζει τις ζωές των ανθρώπων. Στο Χριστουγεννιάτικο Μeet Μarket τα παιδιά συναντούν τα ξωτικά και κάτι νέο γεννιέται.

Storigami
Η ομάδα Storigami σας καλεί σε ένα εργαστήρι γεμάτο χαρτί, χαρά και δημιουργικότητα. Με το πιο απλό υλικό, το χαρτί, θα φτιάξετε όμορφα και εύκολα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το σπίτι σας. Η Ηλέκτρα Νέγκα και η Βασιλεία Βαξεβάνη θα σας μυήσουν στην τέχνη του origami και θα δείξουν πώς με έναν μαγικό τρόπο ένα κομματι χαρτί μπορεί να μεταμορφωθεί σε δέντρο, αστέρι, καράβι και πολλά ακόμα.

The NO Project
Το NO Project είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως σκοπό να ενημερώσει για το ζήτημα της δουλείας στη σημερινή κοινωνία. Εστιάζει στο ρόλο της ζήτησης και μέσω της μουσικής, των εικαστικών, των ταινιών, των κινουμένων σχεδίων, του χορού, του αθλητισμού, της δημιουργικής γραφής, της δημοσιογραφίας, της εκπαίδευσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στοχεύει στην ενημέρωση πρωτίστως των νέων. Οι σκοποί του The NO Project είναι 100% μη εμπορικοί. Κανένας από όσους συμμετέχουν σε αυτό δεν αμείβεται. Εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, γονείς, εικαστικοί, χορευτές, αθλητές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ερευνητές και συγγραφείς δωρίζουν το χρόνο τους, το ταλέντο τους, τις γνώσεις τους, τους πόρους τους, το πάθος τους και την αφοσίωσή τους.

DUN DUN Dance
Ελάτε παρέα με τη Δάφνη καθώς αποσυνθέτει ρυθμικά μοτίβα και χορευτικές φράσεις από τις χορευτικές και μουσικές παραδόσεις της Δυτικής Αφρικής. Το αποτέλεσμα είναι να χορεύετε και να παίζετε το κρουστό σε απόλυτο συγχρονισμό.

4e – project
Τα μικρά παιδιά θα μετατρέψουν τις μουτζούρες τους σε μικρά έργα τέχνης και τα μεγαλύτερα παιδιά θα δημιουργήσουν τον δικό τους ήρωα κόμικ. Το εργαστήριο θα έχει χριστουγεννιάτικη θεματική και τα παιδιά θα πάρουν αναμνηστικό υλικό στο σπίτι τους.

mc Yinka
O Yinka θα κάνει ένα σεμινάριο ραπ για τους μικρούς φίλους. Αυτοσχεδιασμός, έκφραση και μουσική με την αστείρευτη φαντασία των παιδιών.

Athens Lindy Hop
Η Μαριάντζελα και η Νεφέλη, τον Μάιο του 2008, έφεραν για πρώτη φορά το lindy hop swing στην Αθήνα. Σήμερα συνεχίζουν ως Athens Lindy Hop διδάσκοντας αποκλειστικά, μοναδικούς για τα ελληνικά δεδομένα χορούς στην αυθεντική τους μορφή, όπως το swing του ’30-’40 που ονομάζεται lindy hop, καθώς και άλλους σχετικούς χορούς όπως το balboa, το shag, το blues αλλά και το 20’s charleston.

It Takes 2 to Tango
Η Εύα κ ο Θανάσης μας καλούν να μάθουμε τα πρώτα βήματα στο αργεντίνικο tango. Ένας χορός κοινωνικός, δύσκολος με έντονο αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα που γεννήθηκε στις φτωχογειτονιές του Buenos Aires.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ