Η γκαλερί Qbox παρουσιάζει, από τις 23 Απριλίου έως τις 22 Ιουνίου 2013, την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Marriage”.
Η έκθεση πραγματεύεται την κατασκευή της εικόνας μέσα από τη φωτογραφία και το φιλμ χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολλάζ. Η αισθητική και εννοιολογική πλευρά της φωτογραφικής εικόνας ως επικό και λυρικό αποτέλεσμα δίνουν απεριόριστες δυνατότητες αντίληψης και σκέψης.
Προβάλλονται δύο ταινίες από τους κινηματογραφιστές Artavazd Peleschjan και Sergei Parajanov σε συνδυασμό με το κολλάζ της ντανταΐστριας Hannah Hoch και τα φωτοκολλάζ του John Stezaker και David Noonan, μαζί με το έργο της εννοιολογικής καλλιτέχνιδας Geta Bratescu και τα κολλάζ της Πάολας Παλαβίδη και Γιάννη Κολιόπουλου.
Η έκθεση εστιάζεται σε βάθος στη μεταβλητή φύση της εικόνας, φέρνοντας κοντά καλλιτέχνες από διαφορετικές γενιές. Πέρα από τις πολλαπλές αναπαραστάσεις της πραγματικότητας, τα έργα παρακινούν τη φαντασία του θεατή καθώς αναδεικνύουν τα ποιητικά στοιχεία της τέχνης.
