Η ονειρική μορφή ενός μουσείου αφιερωμένου στις πολικές εξερευνήσεις

Ο αρχιτέκτονας Reiulf Ramstad αποκάλυψε τα σχέδια επέκτασης του «Mουσείου Fram», στο Όσλο, ενός μουσείου αφιερωμένου στην πολική εξερεύνηση και την περιβαλλοντική εκπαίδευση

Ο αρχιτέκτονας Reiulf Ramstad αποκάλυψε τα σχέδια επέκτασης του «Mουσείου Fram», στο Όσλο, ενός μουσείου αφιερωμένου στην πολική εξερεύνηση και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Με το όνομα “framtid”, που στα νορβηγικά σημαίνει μέλλον, ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που προκηρύχθηκε ζητούσε από τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μια επέκταση ενός χώρου που φιλοξενεί πολλά πολιτιστικά κέντρα, μουσεία, θαλάσσια πάρκα και κήπους για το κοινό της πόλης.

Το όνομα του νέου μουσείου “Fram” προέρχεται από το σκάφος που συμβολίζει τη σημαντική συμμετοχή της Νορβηγίας στην ηρωική εποχή της εξερεύνησης του βόρειου πόλου. Η νέα πτέρυγα προσθέτει χώρους συγκέντρωσης, εκθεσιακό χώρο, ένα καφέ και ένα αμφιθέατρο που προσανατολισμένο προς το νερό ευθυγραμμίζεται με τα άλλα κτίρια που υπάρχουν στον ίδιο χώρο. Η γυάλινη πρόσοψη που έχει είναι ανοιχτή προς τα φιορδ, ενώ μεγάλες ομάδες επισκεπτών μπορούν να συναντηθούν σε ένα ευέλικτο υπαίθριο αμφιθέατρο.

Καθώς μια σημαντική πτυχή των αποστολών στον πόλο ήταν η έρευνα για το κλίμα και το περιβάλλον, χρησιμοποιήθηκε μια βιώσιμη προσέγγιση για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων εξαιτίας του έργου κατασκευής του μουσείου. Φτιαγμένο από ξυλεία τοπικής προέλευσης, το απλό, ξύλινο κύτος στην πλήρη έκτασή του παρέχει ευελιξία προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες ανάγκες, ενώ το σκυρόδεμα περιορίζεται σε στοιχεία υποδομής.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας