Η Φραγκισκανή αδερφή Raffaella Petrini γίνεται η πρώτη γυναίκα με την υψηλότερη θέση στο Βατικανό

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε ένα ακόμη βήμα προς την ισότητα των φύλων - αυτή τη φορά με τον διορισμό της αδερφής Raffaella Petrini ως νέας γενικής γραμματέως του κυβερνήτη, καθιστώντας την πρώτη γυναίκα που κατείχε ποτέ αυτή τη θέση

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε ένα ακόμη βήμα προς την ισότητα των φύλων – αυτή τη φορά με τον διορισμό της Φραγκισκανής αδερφής Raffaella Petrini ως νέας γενικής γραμματέως του κυβερνήτη, καθιστώντας την πρώτη γυναίκα που κατείχε ποτέ αυτή τη θέση.

Ο διορισμός της 52χρονης μοναχής, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Eιδήσεων, μπορεί να συγκριθεί με το να είναι αντικυβερνήτης μιας πολιτείας ή αντιδήμαρχος μιας πόλης. Το Governorate, που εδρεύει σε ένα μεγάλο παλάτι στη μέση της πόλης του Βατικανού, εποπτεύει περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους.

H Raffaella Petrini, γεννήθηκε στη Ρώμη στις 15 Ιανουαρίου 1969, είναι κάτοχος πτυχίου από το LUISS και κατέχει διδακτορικό από το Ποντιφικό Πανεπιστήμιο του Αγίου Θωμά Ακινάτη (το Angelicum), όπου σήμερα είναι καθηγήτρια.

Είναι μέλος των Φραγκισκανών Αδελφών της Θείας Ευχαριστίας, και υπηρετεί την Εκκλησία του Ευαγγελισμού των Λαών από το 2005.

Η νέα της θέση, που μέχρι σήμερα αναλάμβανε  παραδοσιακά ένας επίσκοπος συνεπάγεται μια σειρά καθηκόντων ανάμεσα τους την επίβλεψη των διοικητικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων των μουσείων του Βατικανού, του ταχυδρομείου και της αστυνομίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει επανειλημμένα στο παρελθόν προσπαθήσει να στηρίξει και να προωθήσει τις γυναίκες ώστε να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στην Εκκλησία.

Τον Αύγουστο, ο Πάπας διόρισε μια άλλη μοναχή, την αδελφή Alessandra Smerilli, ως προσωρινή γραμματέα του γραφείου ανάπτυξης του Βατικανού, το οποίο ασχολείται με ζητήματα δικαιοσύνης και ειρήνης, ανέθεσε στη Nathalie Becquart, Γαλλίδα μέλος των Xaviere Missionary Sisters, τη θέση της υπογραμματέως της Συνόδου των Επισκόπων, ενώ τον περσινό Φεβρουάριο, όρισε την Ιταλίδα δικαστή Catia Summaria ως την πρώτη γυναίκα Υποστηρικτή της Δικαιοσύνης στο Εφετείο του Βατικανού.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας