Καλοκαιρινές δράσεις στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Εργαστήρια μαγειρικής, δραματοποίησης, εικαστικών και κόμικς

Το φετινό καλοκαίρι το Τμήμα των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου κρατάει συντροφιά στους μικρούς του φίλους με 4 διαφορετικά εργαστήρια: Μαγειρικής, Δραματοποίησης, Εικαστικών και Κόμικς.

Γεύσεις του Καλοκαιριού
30/06 με 4/07 για παιδιά από 6 ετών και άνω, ώρες: 11:00-13:00
Κόστος συμμετοχής:
25 € *

Το Μουσείο από την έναρξη των εκπαιδευτικών του δράσεων (2003) έχει εντάξει τη διατροφή ως έναν από τους κεντρικούς του άξονες. Το έργο του έχει αναγνωριστεί τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και από την UNESCO με τη συμμετοχή του στο δίκτυο χωρών και φορέων για την ανάδειξη της μεσογειακής διατροφής ως άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Οι γεύσεις είναι μια συμπυκνωμένη ιστορία παραδόσεων. Γιατί με την άκρως δημιουργική διαδικασία, αυτή του μαγειρέματος, που αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά, τα προτρέπουμε να ακολουθήσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται η πολυτιμότητα της μεσογειακής διατροφής και της κάθε τοπικής κουζίνας.

Σε αυτό το εβδομαδιαίο εργαστήρι τα παιδιά μαγειρεύουν και δοκιμάζουν καλοκαιρινές συνταγές με τοπικά υλικά.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Βαλεντίνα Σωκράτους, Υπεύθυνη Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΕΜΘ.

Εργαστήρι Δραματοποίησης: Οι Μύθοι της Θράκης
7/7 με 11/7 για παιδιά από 4 ετών και άνω, ώρες: 11:00-13:00
Κόστος συμμετοχής:
25 € *

Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη μυθολογία της Θράκης μέσα από την αφήγηση και δραματοποίηση των μύθων.

Ο Ορφέας και η Ευρυδίκη, ο Διόνυσος, οι θεοί της Σαμοθράκης και οι ιστορίες τους δίνουν στην ομάδα ιδέες για να φτιάξει δικές της ιστορίες και να εκφραστεί μέσα από τη μουσική και το θέατρο.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω και περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή, προσέγγιση του θεάτρου σκιών και ομαδικό αυτοσχεδιασμό.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Αλίνα Σαπρανίδου, εμψυχώτρια θεάτρου

Εργαστήρι Θέατρο και Κατασκευές
14/7 – 19/7 για παιδιά από 9 ετών, ώρες: 11:00-14:00 και τμήμα για ενήλικες, ώρες: 19:00-22:00
Κόστος συμμετοχής:
40 € *

Θέλετε να γνωρίσετε τον κόσμο του θεάτρου; Σας αρέσει να κατασκευάζετε μάσκες από ανακυκλώσιμα υλικά; Να παίζετε ρόλους σε διάφορες ιστορίες; Εάν ναι, τότε ελάτε στο εργαστήρι θεάτρου και κατασκευών για ενήλικες του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης.

Στο εργαστήρι αυτό έχετε την ευκαιρία να μάθετε τεχνικές υποκριτικής ενώ ταυτόχρονα γνωρίζετε μεθόδους κατασκευής στολών-κουστουμιών-σκηνικών αντικειμένων χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά. Μπορείτε να κατασκευάσετε το κουστούμι του αγαπημένου σας ήρωα. Ελάτε να δημιουργήσετε δικές σας ιστορίες μέσα από την τεχνική του αυτοσχεδιασμού η να δραματοποιήσετε αποσπάσματα από αγαπημένα σας θεατρικά έργα.

Το εργαστήρι περιέχει και πολλές ασκήσεις εμψύχωσης ομάδων.

Υπεύθυνοι Εργαστηρίου: Νίκος Καμπασελέ, εικαστικός, Αλίνα Σαπρανίδου εμψυχώτρια θεάτρου

Εργαστήρι Κόμικς
21/7-25/7 για εφήβους και άνω (13+), ώρες 11:00-14:00
Κόστος συμμετοχής:
35 € *

Σας αρέσουν οι γελοιογραφίες ή τα κόμικς; Ψάχνετε έναν ευχάριστο χώρο όπου θα μπορείτε να δημιουργείτε κάθε λογής ιστορίες και περιπέτειες; Αν ναι, ελάτε στο εργαστήρι κόμικς του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης.

Σε αυτό το εργαστήρι παίρνετε πολύτιμες συμβουλές για το πώς να ενισχύσετε τα έργα σας, τόσο από άποψη σεναρίου όσο και από άποψη σχεδίου. Επίσης, μέσα από ένα ταχύρυθμο και διασκεδαστικό πρόγραμμα, μπορείτε να δημιουργήσετε δικές σας ιστορίες ή τελειοποιήσετε ιστορίες που έχετε ήδη γράψει.

Εάν κουραστήκατε να ζωγραφίζετε μόνοι σας στο σπίτι, ελάτε στην παρέα μας και γνωρίστε άλλους ανθρώπους σαν κι εσάς που μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό για τα κόμικς.

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Νίκος Καμπασελέ, ζωγράφος, εικονογράφος, με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στα κόμικς.

* Έκπτωση 20% σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να συμμετάσχει σε παραπάνω από ένα εργαστήρι / Έκπτωση 25% για αδέρφια.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ