Οι Δρόμοι Ζωής στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Ένα χριστουγεννιάτικο bazaar με γευστική ταυτότητα και πολιτιστικές εκπλήξεις

Η εθελοντική οργάνωση Δρόμοι Ζωής, που δραστηριοποιείται στο Γκάζι εδώ και 15 χρόνια, διοργανώνει το καθιερωμένο ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Bazaar, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στο Γκάζι, συνοδεύοντάς το με δωρεάν και ανοιχτές για όλους παράλληλες εκδηλώσεις. Το Bazaar που αποτελεί το βασικό έσοδο της οργάνωσης, υπερασπίζεται εδώ και χρόνια τη φήμη του ως μια  ετήσια gourmet διοργάνωση, συνδυάζοντας γευστικές, δημιουργικές αλλά και πολιτιστικές εκπλήξεις για όλες τις ηλικίες.

Το Βazaar δε χάνει τη γευστική του ταυτότητα επιφυλάσσοντας και φέτος στους επισκέπτες του μια μεγάλη ποικιλία σπιτικών παρασκευών από ιδιαίτερες μαρμελάδες και γλυκίσματα μέχρι λικέρ και αλμυρές πικάντικες σάλτσες σε συσκευασίες δώρου. Επίσης, τους επισκέπτες περιμένει  αλμυρός και γλυκός μπουφές, πιάτα ελληνικής και ανατολίτικης κουζίνας, τσάι, καφές και ζεστό κρασί και όλα αυτά με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Τη γευστική αυτή διαδρομή συμπληρώνει η συλλογή μιας ποικιλίας κατασκευών και αντικειμένων, από χειροποίητα  αξεσουάρ και κοσμήματα, στολίδια και χριστουγεννιάτικα δώρα, μέχρι λογοτεχνικά και επιστημονικά βιβλία, μικροέπιπλα, αντικείμενα ανακυκλωμένα δημιουργικά (upcycling) και προσεγμένα αντικείμενα «δεύτερο χέρι» σε πολύ προσιτές τιμές. Εκπλήξεις επιφυλάσσονται και για τους μικρούς φίλους του Bazaar με ποικίλα δημιουργικά εργαστήρια που θα λειτουργούν δωρεάν όλες τις ώρες του διημέρου, με παιχνίδι, ζωγραφική, χειροτεχνίες, κουκλοθέατρο, ζαχαροπλαστική και τραγούδι.

Η εθελοντική οργάνωση «Δρόμοι Ζωής», δραστηριοποιείται στο Γκάζι εδώ και 15 χρόνια και παρέχει βοήθεια και υποστήριξη σε παιδιά και οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών  που βιώνουν κοινωνικούς αποκλεισμούς και αντιμετωπίζουν γλωσσικές, οικογενειακές και οικονομικές δυσκολίες. Οι «Δρόμοι Ζωής» εργάζονται με σκοπό την κατανόηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας των ανθρώπων από το σύνολο της κοινωνίας και δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των δυνατοτήτων των ατόμων, που ανήκουν σε ομάδες με ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα, συμβάλλοντας παράλληλα στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ατόμων αυτών. Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar προετοιμάζεται όλο το χρόνο από πλήθος εθελοντών και είναι πολύ σημαντικό για τους Δρόμους Ζωής, καθώς αποτελεί το μοναδικό οικονομικό έσοδο της οργάνωσης και η επιτυχία του θα της εξασφαλίσει έναν ακόμη χρόνο λειτουργίας. Ο χώρος του σχολείου σημαίνει επίσης πολλά για μικρούς και μεγάλους, καθώς εκεί φοιτούν τα περισσότερα παιδιά που δέχονται την υποστήριξη της οργάνωσης και το Γκάζι, ο Κεραμεικός, ο Βοτανικός και το Μεταξουργείο είναι οι γειτονιές που κατοικούν.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ