Ματιές στην καθημερινότητα μέσα από μαρκαδόρους και λευκές κόλλες

To six d.o.g.s παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “A Doodler’s Society”. 

Μια κοινωνία φανταστικών χαρακτήρων, στην οποία οι νόμοι ζητούν την απελευθέρωση της φαντασίας, ταξιδεύοντας με όχημα έναν θνητό μαρκαδόρο.

Μέσα από την πρακτική του Doodling (γρήγορο / αυθόρμητο σκιτσάρισμα), 6 δημιουργοί / doodlers παραθέτουν ανομοιογενή κομμάτια της καθημερινότητας, σκέψεις, μικρές ιστορίες, ίχνη μαρκαδόρων, κουκκίδες από ένα παζλ χαρακτήρων. Στην κοινωνία των Doodlers χτίζεται η γέφυρα μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής πραγματικότητας. Σημασία δεν έχει το εικαστικό αποτέλεσμα, αλλά η πολιτισμική επικοινωνία. Με όπλο την φαντασία, το μαρκαδόρο και τις λευκές κόλλες, που βγήκαν από τα sketchbooks, ταξιδεύουμε στον εσωτερικό κόσμο των Doodlers και σχετιζόμαστε ως αναπόσπαστη καλλιτεχνική κουκκίδα μαζί του.

Ειδικό Doodling Ιnstallation θα αναμένει την συμμετοχή του κοινού, προς παραγωγή νέων character based καταγραφών και αποτυπώσεων, μέσα από τα φίλτρα των Doodlers. Η δράση θα ξεκινήσει στις 21.00 το βράδυ των εγκαινίων.

Η συγκεκριμένη έκθεση κλείνει τον τετράμηνο κύκλο workshop “Your Urban Sketchbook project” που επιμελήθηκε το Imaginary Rooms studio, απελευθερώνοντας την δημιουργική ενέργεια, που αγωνιούσε για την στιγμή αλληλεπίδρασής της με το κοινό.

Οργάνωση/Επικοινωνία έκθεσης: Ιmaginary Rooms

Συμμετέχοντες doodlers: Θεοχάρης Βαρουξάκης, Σωτήρης Δήμου, Κωνσταντίνα Ζαφειροπούλου, Μάιρα Μακρυδάκη, Χρυσάνθη Ρέτσου, Μάριος Σεντουκάς.

Imaginary Rooms
Το Imaginary Rooms αποτελείται από την graphic και character designer, Νάντια Στασινού, και τον illustrator και αρχιτέκτονα, Μανώλη Ηλιόπουλο. Από το 2011 συμμετέχουν σε ένα εύρος διαφορετικών projects, με ποικίλους συνεργάτες και πελάτες. Πλέον τα Doodling Workshops, που αφορούν όλες τις ηλικιακές κλίμακες, αποτελούν την βασική τους δραστηριότητα κι έμπνευση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.