«Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τον αθλητισμό»

Πανελλήνια Παιδική Έκθεση Ζωγραφικής

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και ειδικότερα του Εργαστηρίου Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας/ Αναπτυξιακών & Κινητικών Διαταραχών (ΤΕΦΑΑ). Στόχος του ήταν η διάδοση της αναγκαιότητας καθημερινής φυσικής άσκησης και η προαγωγή της υγείας των παιδιών των Ευρωπαϊκών πόλεων και συμμετείχαν 2.200 παιδιά, με ατομικές εργασίες, από Παιδικούς Σταθμούς 54 πόλεων όλης της χώρας.

Στον χώρο εκτίθενται 400 έργα, ενώ τα υπόλοιπα προβάλλονται σε οθόνη. Τα πιο αντιπροσωπευτικά θα βραβευτούν σε ειδική τελετή, από επιτροπή που απαρτίζεται από προσωπικότητες του χώρου των τεχνών, των γραμμάτων, του αθλητισμού και της επιστήμης.

Την έκθεση μπορούν να επισκέπτονται Παιδικοί Σταθμοί κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 210- 3313038. Τα παιδιά κατά την επίσκεψή τους στο χώρο της Πινακοθήκης θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ωριαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη φυσική άσκηση. Το πρόγραμμα εκπονήθηκε και θα υλοποιηθεί από τις μουσειοπαιδαγωγούς της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Συμβολή των οδών Σταδίου, Αθηνάς, Παναγή Τσαλδάρη, Πανεπιστημίου, Αγίου Κωνσταντίνου & 3ης Σεπτεμβρίου

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ