Χαλκός και γυαλί στη νέα πρωτοποριακή βιβλιοθήκη του Αϊντάχο

Η ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη Cruzen-Murray του αρχιτεκτονικού γραφείου richärd kennedy στο κολλέγιο του Αϊντάχο είναι μια ελλειπτική γυάλινη κατασκευή που σκιάζεται από μια σειρά από χάλκινα πτερύγια

Η ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη Cruzen-Murray του αρχιτεκτονικού γραφείου richärd kennedy στο κολλέγιο του Αϊντάχο είναι μια ελλειπτική γυάλινη κατασκευή που σκιάζεται από μια σειρά από χάλκινα πτερύγια.

Σχέδιο πρωτοποριακό και εντυπωσιακό, με τον χαλκό να πρωταγωνιστεί και να δημιουργεί αυτές τις παράξενες περσίδες που αντανακλούν το φως της ημέρας και της νύχτας, όταν η βιβλιοθήκη είναι φωτισμένη, δημιουργεί ένα φιλικό περιβάλλον και συνδέει το κτίριο με το τοπίο.

Η νέα αυτή βιβλιοθήκη στο κέντρο του Αϊντάχο, έχει τρία επίπεδα, στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να βρούν τόσο χώρους συνάθροισης όσο και περιοχές ατομικής μελέτης.

Το ελλειπτικό της σχήμα δεσπόζει σε ένα πάρκο και μια δημόσια πλατεία που συνδέει τη βιβλιοθήκη με την πανεπιστημιούπολη. Η κατανάλωση ενέργειας της βιβλιοθήκης είναι ελαχιστοποιημένη και η ενεργειακή της απόδοση πολύ υψηλή εξαιτίας των ενεργητικών και παθητικών μέτρων που έχουν χρησιμοποιήσει οι αρχιτέκτονες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.