Από την κατασκευή αντικειμένων στη δημιουργία των κοινών

Προχωρώντας πέρα από την ιδέα του «Φτιάξ’ το μόνος σου» (Do-It-Yourself) και τη μόδα των αυτοσχέδιων πολεοδομικών πρακτικών (Tactical Urbanism), η έκθεση Adhocracy στη Στέγη αναδεικνύει τα επιτεύγματα δημιουργών που καθοδηγούνται από τη βούληση να αλλάξουν το σύστημα, αλλάζοντας τον τρόπο που οι ίδιοι φτιάχνουν πράγματα. Περιλαμβάνει παραδείγματα κατασκευαστών που το έργο τους υιοθετεί τον σχεδιασμό ανοικτού κώδικα και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδέα των κοινών σε σχέση με την παραγωγή. Ο χώρος παραγωγής επεκτείνεται από το εργαστήριο στον δρόμο και στην ίδια την πόλη. Η διαδικασία του σχεδιασμού και ο τρόπος με τον οποίο ορίζουμε ένα προϊόν επηρεάζεται όχι μόνο από τις συνθήκες εργασίες, αλλά και από την ανάπτυξη νέων, εναλλακτικών παιδαγωγικών μεθόδων. Καθώς δίνεται έμφαση στη διαδικασία παρά στο τελικό αντικείμενο, γίνεται δυνατή η υπονόμευση του οικονομικού συστήματος που βασίζεται στον καταναλωτισμό. Η έκθεση Adhocracy στην Αθήνα δεν θα αποκαλύψει μόνο τους σύγχρονους, εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής και τις κοινωνικοοικονομικές πραγματικότητες του σχεδιασμού, αλλά αποσκοπεί επίσης στην κοινοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων και μεθοδολογιών, καθώς και στη γόνιμη ανταλλαγή κοσμοαντιλήψεων και κριτικής κατανόησης της εργασίας, των προϊόντων και της εκπαίδευσης.

Η έκθεση Adhocracy στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών αποτελεί εξέλιξη της έρευνας που ξεκίνησε για την 1η Biennale Design της Κωνσταντινούπολης, το 2012, με επιμελητή τον Joseph Grima και συνεργάτες επιμελητές την Ethel Baraona Pohl, τον Elian Stefa και την Pelin Tan. Η έκθεση έχει επίσης παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη (New Museum, 2013) και το Λονδίνο (LimeWharf, 2013).

Στην ελληνική εκδοχή της έκθεσης υπάρχουν και νέα έργα μετά από ανοιχτό κάλεσμα της Στέγης για τη διαδικασία επιλογής έργων (με 173 υποβολές συμμετοχής από όλο τον κόσμο).

Ο John Huizinga έγραψε το 1938: «Νομίζω πως μετά τον Homo Faber, και στο ίδιο επίπεδο με τον Homo Sapiens, ο Homo Ludens, ο Παίζων Άνθρωπος, αξίζει μια θέση στην ονοματολογία μας». Από την ίδια της τη φύση, η Adhocracy είναι μια φιλοπαίγμονα φιλοσοφία που μπορεί να ευδοκιμήσει σε διαδικασίες διασκέδασης. Η συνεργασία με άλλους προϋποθέτει αλληλεπίδραση, ανταλλαγή, τριβή και διασκέδαση. Το να διασκεδάζεις όμως είναι κάτι σοβαρό. Διότι η αλλαγή του συστήματος, με την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αξιολογούμε, παράγουμε και διανέμουμε τα πράγματα, καθώς και του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και επηρεάζουμε το περιβάλλον, είναι ένα καθήκον που απαιτεί ένθερμη αφοσίωση. Συχνά, οι αρχικές συνθήκες “ad-hoc” οργανισμών καθορίζονται από συγγένειες, όταν μια ομάδα ανθρώπων με ένα παρόμοιο ενδιαφέρον ή ένα κοινό πρόβλημα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να οραματιστούν την επίλυσή του. Όταν εξαφανιστεί ο φόβος της αποτυχίας και της σύγκρουσης και το μυαλό είναι ανοιχτό να μπει σε μια διαδικασία δοκιμής και λάθους, τότε δημιουργείται μια χαρούμενη αίσθηση. Αυτή είναι η τέλεια κατάσταση για τον νου να σκεφτεί το αδιανόητο και, συνεπώς, να σχεδιάσει άλλες δυνατότητες, να δημιουργήσει άλλους κόσμους. Σε αυτό το σημείο εξέλιξης της Adhocracy εξακολουθούμε να διατηρούμε τον ισχυρισμό του Σέντρικ Πράις: «Απλώς δεν έχουμε μάθει πώς να απολαμβάνουμε τη νέα μας ελευθερία: πώς να μετατρέπουμε τα μηχανήματα, τα ρομπότ, τους υπολογιστές και τα ίδια τα κτίρια σε όργανα ευχαρίστησης και απόλαυσης».

Η πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και η χρήση τους δεν είναι πλέον κάτι απρόσιτο, αλλά μια κοινή πραγματικότητα. Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες μιας διαδεδομένης τάσης εκτενούς χρήσης των νέων τεχνολογιών από τους ανθρώπους για τη δημιουργία αντικειμένων. Η Βιομηχανική Επανάσταση οδήγησε στην απεριόριστη παραγωγή πανομοιότυπων και πολύπλοκων αγαθών, για τη δημιουργία των οποίων απαιτούνταν εξειδικευμένοι επαγγελματίες. Στις μέρες μας βιώνουμε μια «Νέα Βιομηχανική Επανάσταση», χαρακτηριστικά της οποίας είναι η περιορισμένη παραγωγή και τα πρωτότυπα αντικείμενα. Πρόκειται για ένα κίνημα που τροφοδοτείται από μια πολιτισμική μεταβολή, η οποία οδηγεί τους ανθρώπους να ανταλλάσσουν σχεδιαστικές ιδέες και να συνεργάζονται σε διαδικτυακές κοινότητες, χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία σχεδιασμού και οικονομικά προσιτές συσκευές παραγωγής. Οι φραγμοί, που καθιστούσαν απαγορευτική την εισαγωγή κάποιου στην παραγωγική διαδικασία και οι οποίοι παρέμεναν ακλόνητοι από την εποχή της προηγούμενης Επανάστασης, καταργούνται σήμερα χάρη στην πρόσβαση σε πληροφορίες και εργαλεία, που μπορούν μάλιστα να τροποποιηθούν. Αυτή η νέα πραγματικότητα δεν απαιτεί μεγάλη γραμμή παραγωγής ή εργοστάσια με τυποποιημένες βιομηχανικές διαδικασίες. Αρκεί η παρουσία χώρων εργασίας με αλληλεπίδραση, όπου οι ιδέες πολιτών με κατάρτιση ή εμπειρία μπορούν να διασταυρωθούν, να γονιμοποιηθούν και να διαδοθούν. Στη θέση των μεγάλων βιομηχανιών και της γραφειοκρατίας που δημιούργησε το σύστημα προκειμένου να ελέγχεται, σήμερα δημιουργούνται δίκτυα αυτοοργάνωσης τα οποία δεν φοβούνται να μάθουν στην πράξη, αλλά και να αμφισβητήσουν τόσο τις αξίες του καπιταλιστικού μοντέλου όσο και τις απόλυτες αλήθειες που διακηρύχθηκαν από ένα οικονομικό σύστημα το οποίο αποδείχθηκε ανίκανο να αυτορυθμιστεί.

Η έκθεση και το συμπόσιο Adhocracy στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών θα εστιάσουν στη σχέση του σχεδιασμού με την κοινωνία, στο ευρύτερο πλαίσιο μιας παγκόσμιας προσέγγισης, ενώ συγχρόνως θα αναδείξουν τη δυναμική της εγχώριας σκηνής στους τομείς των εικαστικών, της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού αντικειμένων. Το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον της Ελλάδας στα χρόνια της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης προσφέρει το κατάλληλο πλαίσιο προκειμένου να αποκαλυφθούν οι οικουμενικές και οι διατοπικές συνθήκες τόσο της σύγχρονης όσο και της μελλοντικής εποχής. Πρόκειται για μια ευκαιρία αντικειμενικής αξιολόγησης των πραγματικών κρίσιμων συνθηκών και της επίδρασής τους στην πόλη και την κοινωνία, που αφορά όλους μας, ανεξαρτήτως γεωγραφικού στίγματος.

Φιλοσοφία ad-hoc
Η έκθεση Adhocracy παρουσιάζει μια σειρά έργων που ακολουθούν μια δυναμική προσέγγιση για την επίλυση ενός προβλήματος σχεδιασμού. H ad-hoc φιλοσοφία αλλάζει τον τρόπο που κατανοούμε και εργαζόμαστε στο πεδίο του design και έρχεται σε αντίθεση με την άκαμπτη, συστηματική διεργασία που επιβάλλει η γραφειοκρατία (bureaucracy).

Τι θα δει ο επισκέπτης
O επισκέπτης της έκθεσης θα έχει τη δυνατότητα να δει αντικείμενα, εγκαταστάσεις και δράσεις που αμφισβητούν τις έννοιες της εργασίας, του έργου και του ίδιου του design, καθώς και τη σχέση του με τα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά πεδία σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο που δίνει την αίσθηση του εργαστηρίου.

Τι είδους υλικά χρησιμοποιούν οι συμμετέχοντες
Οι συμμετέχοντες στην έκθεση χρησιμοποιούν διαφορετικά εργαλεία που επιτρέπουν τη συνεργασία ανάμεσα σε διαφορετικούς τόπους, με μια κοντινή ματιά στη σχέση μεταξύ των ψηφιακών τεχνολογιών και της τοπικής τεχνογνωσίας ή με τη χρήση του design ως εργαλείου κριτικής για τη δημιουργία ευαισθητοποίησης σχετικά με την κατάσταση του κόσμου στον οποίο ζούμε. Η έκθεση συγκεντρώνει ένα ευρύ φάσμα έργων, που παρουσιάζουν νέους τρόπους για την κατασκευή αντικειμένων και, πέραν τούτου, νέους τρόπους μάθησης μέσα από αυτές τις διαδικασίες ώστε να δημιουργηθεί μια κοινή γνώση, ανοιχτή σε όλους.

Τι είδους έργα υπάρχουν στην έκθεση
Στην έκθεση Adhocracy θα βρείτε ένα ευρύ φάσμα έργων που χαράζουν την πορεία, από την κατασκευή αντικειμένων στη δημιουργία των κοινών: από έναν εκτυπωτή Arduino που ανανεώνει συνεχώς το περιεχόμενό του από τη Wikipedia έως ένα μοντέλο σπονδυλωτής κατασκευής όπου ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει μέρη, συστατικά και δομές. Μαζί με τις υποσχόμενες χρήσεις των ψηφιακών κατασκευαστικών εργαλείων, θα βρείτε συσκευές καθημερινής χρήσης για συλλογή ηλιακής ενέργειας και επαναφόρτιση ηλεκτρικών ποδηλάτων, αλλά και συλλογικές «από κάτω προς τα πάνω» εμπειρίες επαναχρησιμοποίησης εγκαταλελειμμένων αστικών τοπίων. Ο σχεδιασμός της ίδιας της έκθεσης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών βασίζεται στη χρήση σχεδίων επίπλων και μοντέλων κατασκευής που υιοθετούν τη φιλοσοφία του ανοικτού κώδικα στον σχεδιασμό αντικειμένων.

Η έκθεση οραματίζεται μια «κοινότητα που έρχεται», η οποία κτίζεται από ένα συλλογικό φαντασιακό μέσα από πρακτικές της καθημερινής ζωής. Η Adhocracy φωτίζει τα επιτεύγματα δημιουργών που καθοδηγούνται από τη βούληση να αλλάξουν το σύστημα, αλλάζοντας οι ίδιοι τον τρόπο που κάνουν πράγματα.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Urban Design Fiction Hackathon
Δύο 36ωροι μαραθώνιοι σχεδιασμού και δημιουργίας αντικειμένων και εφαρμογών με τη χρήση λογισμικού και hardware ανοιχτού κώδικα. Μετά από ανοιχτή πρόσκληση, 24 συμμετέχοντες θα κληθούν να δουλέψουν σε 4 διεπιστημονικές ομάδες και να δημιουργήσουν συνεργατικά έργα με σκοπό την επινόηση νέων ιδεών γύρω από το θέμα του αστικού τοπίου και των τοπικών δικτύων συνεργασίας. Δήλωση συμμετοχής στο [email protected] έως 10 Μαΐου.
1ο Hackathon
Σάββατο 16 Μαΐου στις 10:00 έως την Κυριακή 17 Μαΐου στις 22:00
Παρουσίαση αποτελεσμάτων και συζήτηση: Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, 19:00
Δωρέαν συμμετοχή
2ο Hackathon
Σάββατο 13 Ιουνίου στις 10:00 έως την Κυριακή 14 Ιουνίου στις 22:00
Παρουσίαση αποτελεσμάτων και συζήτηση: Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, 19:00
Δωρεάν συμμετοχή

Συμπόσιο Adhocracy: «Από την κατασκευή αντικειμένων στη δημιουργία των κοινών»
Δύο πάνελ ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό συζητούν και αναλύουν τις βασικές έννοιες που συνθέτουν τη φιλοσοφία “Adhocracy”.
Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015
Μικρή Σκηνή
Είσοδος ελεύθερη

Εργαστήρια

Τι είναι η Wikipedia; Και πώς μπορούμε εμείς να συνεισφέρουμε σε αυτή;
Ένα στοχευμένο workshop για τη Wikipedia και πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε σε αυτή. Εισαγωγικές έννοιες και μεθοδολογία εισαγωγής λήμματος.
Από την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα – ΕΕΛ/ΛΑΚ (Βασίλης Ντανοβασίλης – Σωτήρης Κιλάφης).
Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, 17:00—19:00
Εκθεσιακός χώρος
Όσοι έχουν laptop, να το φέρουν μαζί τους
Είσοδος ελεύθερη

Εργαστήριο κατασκευής Fuzz Pedal
Ο Γιάννης Αναστασάκης και η ομάδα των JAM pedals σας προσκαλούν να κατασκευάσετε ένα fuzz pedal*, το οποίο θα πάρετε μαζί σας μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου. . Το «πετάλι» ή αλλιώς «εφέ» είναι μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή που χρησιμοποιείται από μουσικούς για να αλλάζουν τον ήχο και τη χροιά ενός μουσικού οργάνου. Θα μάθετε τη διαδικασία κατασκευής ενός πεταλιού από το μηδέν και θα ασχοληθείτε οι ίδιοι με την εμφάνιση και το artwork του πεταλιού.
Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαΐου 2015, 12:00-17:00
Εκθεσιακός χώρος
Κόστος συμμετοχής ανά άτομο και για τις δύο ημέρες: 50 ευρώ

Άδειες Ανοιχτού Λογισμικού, Περιεχομένου και Δεδομένων στην πράξη
Μια παρουσίαση σχετικά με τις άδειες χρήσης και πώς ο κάθε δημιουργός μπορεί να επιλέξει την κατάλληλη, με έμφαση στις άδειες Creative Commons.
Από την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα – ΕΕΛ/ΛΑΚ (Πρόδρομος Τσιαβός).
Πέμπτη 14 Μαΐου 2015, 17:00—18:00
Εκθεσιακός χώρος
Είσοδος ελεύθερη

Εργαστήριο ομάδων πολιτών για το «ΣυνΑθηνά»
To «ΣυνΑθηνά» είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων που στηρίζει και διευκολύνει ομάδες πολιτών, οι οποίες με τις δράσεις τους συνεισφέρουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Ελάτε να τους γνωρίσετε.
Από την Αμαλία Ζέπου.
Πέμπτη 21 Μαΐου 2015, 18:00—21:00
Εκθεσιακός χώρος

Fuzz ink μεταξοτυπία
Τύπωσε μοναδικά σχέδια και γραφιστικά πάνω σε μπλούζα ή τσάντα με την μέθοδο της μεταξοτυπίας υπό την καθοδήγηση της ομάδας fuzz ink. Αγόρασε από τον εκθεσιακό χώρο μπλούζα ή τσάντα και τύπωσε τη μεταξοτυπία σου.
Κυριακή 24 Μαΐου 2015, 12:00—17:00
Εκθεσιακός χώρος
Είσοδος ελεύθερη

Online συζήτηση: Πώς να δημιουργήσεις βιωματική γνώση
Ένα τριήμερο ψηφιακό εργαστήριο-συζήτηση σε σχέση με τις βασικές θεματικές της έκθεσης εκτυλίσσεται διαδικτυακά από την ομάδα IRA-C.
Δευτέρα 25 έως Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Παρουσίαση των έργων FAB ATH, HUM[erus] Robotic Arm & AKTINA*
Τα έργα FAB ATH, HUM[erus] Robotic Arm & AKTINA* θα παρουσιαστούν σε μία ανοιχτή συζήτηση από ομάδες σπουδαστών, ερευνητών και ακαδημαϊκών της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που αλληλεπιδρούν και δημιουργούν κοινά (commons) γνώσης, καινοτομίας και παραγωγής.
Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, 18:00—20:00
Εκθεσιακός χώρος
Είσοδος ελεύθερη

Native products: Τοπική παραγωγή, σχεδιασμός και κατασκευή προϊόντων
Φυτά μετατρέπονται σε πολτό, αποτελώντας στη συνέχεια την πρώτη ύλη για τη δημιουργία αντικειμένων σε καλούπια. Η ομάδα papairlines παρουσιάζει τη μέθοδό της.
Σάββατο 30 Μαΐου 2015, 12:00—16:00
Εκθεσιακός χώρος

Revitalit: Δώστε νέα ζωή στο παλιό σας φωτιστικό
Φέρτε μαζί σας ένα παλιό σας φωτιστικό και μαζί θα το ανανεώσουμε ή θα το αλλάξουμε ριζικά, δίνοντας του νέο πρόσωπο, νέα ζωή. Ένα εντατικό ημερήσιο εργαστήριο από την Κωστάντια Μάνθου και τη Souzy Tros Art Canteen.
Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, 12:00—18:00
Εκθεσιακός χώρος

“Living / Doing / Caring / Sharing”zine
Το εργαστήριο αποτελεί μια εισαγωγή στην κουλτούρα και τη δημιουργία των zines. Τι είναι τα zines, πώς μπορείς να φτιάξεις το δικό σου; Χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές, όπως κείμενο, κολάζ, εικονογράφηση δημιουργούμε ένα ομαδικό zine ακολουθώντας μικρές, εύκολες, καθημερινές πρακτικές.
Από την ομάδα The Athens Zine Bibliotheque.
Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, 12:00—18:00
Εκθεσιακός χώρος

Choco Choco BAM BAM
H Ελένη Χατζηττοφή σε μία μοναδική performance ετοιμάζει και προσφέρει μια ποικιλία από εκλεκτούς θησαυρούς σοκολάτας γεμάτους εκπλήξεις.
Σε συνεργασία με τη Souzy Tros Art Canteen.
Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, 12:00—18:00
Εκθεσιακός χώρος

Friction Atlas: Εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο
Το Friction Atlas αποτελεί ένα διαρκώς μεταλλασσόμενο αρχείο, όπου οι κανόνες που διέπουν συμπεριφορές και συνάξεις σε δημόσιους χώρους παρουσιάζονται με έναν ευφάνταστο τρόπο σε μια υπαίθρια εγκατάσταση σε κεντρικό σημείο της Αθήνας. Από τους La Jetée (Paolo Patelli και Giuditta Vendrame).
Η τοποθεσία θα ανακοινωθεί.
Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουνίου 2015
Εκτός Στέγης

Εισαγωγή στο Arduino
Γνωρίστε την πλατφόρμα Arduino μέσα από ένα 4ωρο εισαγωγικό workshop με παραδείγματα εφαρμογών και παρουσίαση βασικών εννοιών, από τον Θάνο Ελευθεράκο.
Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, 12:00—16:00
Εκθεσιακός χώρος

MoCM (Monopolis Custom Made): Eργαστήριο δημιουργίας ηλεκτρονικών χειροποίητων κατασκευών
Ένα δημιουργικό παιχνίδι που αφήνει την έμπνευση και την εφευρετικότητα να δράσουν ελεύθερα μετατρέποντας πολλά αντικείμενα καθημερινής χρήσης σε μουσικά όργανα. Ένα πρωτότυπο workshop για αρχάριους και όχι μόνο, από τον Ανδρέα Μονόπωλη.
Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, 14:00—17:00
Εκθεσιακός χώρος

Εργαστήριο για εφήβους: Σχεδιασμός αφηγηματικών πρωτοτύπων
(Design Fiction Prototypes)
Ηλεκτρονικά, hacking και μαστορέματα: Δημιουργία αφηγηματικών πρωτοτύπων-αντικειμένων ή εφαρμογών- τα οποία περιγράφουν είτε το μέλλον, είτε φανταστικούς παράλληλους κόσμους. Οι έφηβοι θα πειραματιστούν με ηλεκτρονικά κυκλώματα, τεχνολογίες έξυπνων υλικών καθώς και με μεθοδολογίες «Φτιάξτο μόνος σου» (DIY) και «Φτιάξτο μαζί με άλλους» (DIWO). Με τις εικαστικούς Μαρία Βαρελά και Αφροδίτη Ψαρρά.
Δευτέρα 22 Ιουνίου έως και Παρασκευή 3 Ιουλίου (10:00—14:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής)
Κόστος συμμετοχής: 90 € και για τις δέκα συναντήσεις του κύκλου

Freeform Hatblocking: Εργαστήριο κατασκευής καπέλου
Εργαστήριο εισαγωγής και γνωριμίας με τις βασικές τεχνικές, τις πρώτες ύλες και τα εργαλεία για την κατασκευή καπέλων. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα κατασκευάσουν το δικό τους χειροποίητο καπέλο χρησιμοποιώντας την τεχνική της ελεύθερης φόρμας (freeform hatblocking). Από την Κωνσταντινιά Βαφειάδου.
Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, 12:00—17:00
Εκθεσιακός χώρος

Ring Mix 1.0: Τρισδιάστατα εκτυπωμένα κοσμήματα
Κόψτε, ράψτε, αντιγράψτε και ξανακολλήστε. Οι τεχνικές του Tristan Tzara και των Ντανταϊστών, του William Burroughs αλλά και των σύγχρονων DJs βρίσκουν νέες εφαρμογές στον τρισδιάστατο κόσμο των υπολογιστών. Δημιουργήστε τα δικά σας 3D Collage, σχεδιάστε και εκτυπώστε τρισδιάστατα, βήμα προς βήμα, τα δικά σας μοναδικά δαχτυλίδια.
Από την ομάδα Jazzt Design.
Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 11:00—14:00 και 17:00—20:00
Εκθεσιακός χώρος

Συντελεστές

Διοργάνωση: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Ίδρυμα Ωνάση, Χρήστος Ι. Καρράς
Επιλέλεια έκθεσης: dpr-barcelona (Ethel Baraona Pohl, César Reyes Nájera) & Pelin Tan
Συνεπιμέλεια έκθεσης: Πάνος Δραγώνας
Συντονισμός: Κωνσταντίνα Σουλιώτη
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός & επίβλεψη: Πάνος Δραγώνας & Βαρβάρα Χριστοπούλου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.