«Το αγόρι με τη βαλίτσα» ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Κάππα

Το έργο του Μάικ Κένι επιστρέφει με τον Δημήτρη Μακαλιά στον ρόλο του μικρού Ναζ

Το έργο του δημοφιλέστερου συγγραφέα για παιδιά και εφήβους στη Μεγάλη Βρετανία Μάικ Κένι, που παρακολούθησαν την προηγούμενη σεζόν πάνω από 40.000 θεατές, μαθητές και γονείς, παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά ο γνωστός σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς, στην υπέροχη μετάφραση-διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου στο θέατρο Κάππα.

Ένα νεαρό αγόρι, που ζει κάπου στη Μέση Ανατολή, φαντάζεται ταξίδια σαν του Σεβάχ του Θαλασσινού. Όταν ξεσπά πόλεμος, ο μικρός Ναζ ξεκινά το δικό του διαφορετικό ταξίδι. Διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες με μόνη συντροφιά την Κρίσια, ένα κορίτσι που έχει και αυτό τον ίδιο προορισμό, ώσπου να φτάσει στο Βερολίνο και να συναντήσει το μεγαλύτερο αδελφό του, έχοντας στη βαλίτσα του μοναδικό όπλο τις ιστορίες του.

Το έργο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, με τρόπο συγκινητικό, αλλά και συχνά διασκεδαστικό. Μια διαφορετική περιπέτεια που θα συναρπάσει αλλά και θα προβληματίσει θεατές κάθε ηλικίας.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αγοριού θα ενσαρκώσει και φέτος ο Δημήτρης Μακαλιάς, ενώ τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης θα ερμηνεύσει ζωντανά στη σκηνή η Αρετή Κετιμέ.

Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί και μουσικοί: Κατερίνα Αθανασιάδη, Τάσος Αντωνίου, Γιώργος Γερωνυμάκης, Μαρία Ελευθεριάδη,  Έκτορας Κυριάκου, Φάνης Παυλόπουλος. 

Στην παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, ο Ηλίας Καρελλάς  με το ιδιαίτερο σκηνοθετικό και σκηνογραφικό του στίγμα, έχει δημιουργήσει μια παράσταση – πρόταση με κύριους άξονες το θέατρο σκιών και τη ζωντανή μουσική, αναδεικνύοντας με τη δική του ματιά το υπέροχο αυτό κείμενο. Η χορογράφος Αντιγόνη Γύρα κινεί τους ήρωες του έργου σε έναν κόσμο που ακροβατεί μεταξύ πραγματικότητας και παραμυθιού.

«Το αγόρι με τη βαλίτσα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Μάικ Κένι
Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία/ Σκηνογραφία/ Φωτισμοί: Ηλίας Καρελλάς
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Σκηνικά Αντικείμενα- Κοστούμια: Αγγελική Μπόζου
Τραγούδι- Σαντούρι: Αρετή Κετιμέ

Παίζουν οι:
Κατερίνα Αθανασιάδη
Τάσος Αντωνίου
Γιώργος Γερωνυμάκης
Μαρία Ελευθεριάδη
Έκτορας Κυριάκου
Φάνης Παυλόπουλος

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

59 Απαντήσεις

  1. Ευχαριστούμε το ελculture για τις προσκλήσεις, η παράσταση ήταν καταπληκτική!!! -ειδικά για εμάς τους μεγάλους γιατί η εξάχρονη κόρη μου δυσκολεύτηκε να ταυτιστεί με τον πρωταγωνιστή. Της φάνηκε πολύ μακρινό από τα δεδομένα της το προσφυγικό ζήτημα… Οι μουσικοί απίστευτα ταλαντούχοι, ωραία σκηνικά και πολλά τα συναισθήματα που σε πλημμυρίζουν… Όταν βγαίνεις έξω και συναντάς τους πραγματικούς πρόσφυγες νομίζω τους βλέπεις με άλλο μάτι…

  2. Ο Ηλίας Καρελλας στα καλύτερα του.. Αγαπάμε πολύ τον Κο Καρελλα και τον παρακολουθούμε κάθε χρόνο αλλά αυτή τη φορά πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό του. Απίστευτα συγκινητική και πολύ ανθρώπινη η ιστορία του αγοριού με την βαλίτσα μας ταξίδεψε σε χώρες μακρινές και μας έκανε να νιώσουμε και εμείς τον πόνο της προσφυγιάς. Πολλά ευχαριστώ για την πρόσκληση

  3. Συγχαρητήρια στους συντελεστές και στους ηθοποιούς.
    Υπέροχη παράσταση για μικρούς και μεγάλους.
    Το θεμα τόσο επίκαιρο. Η μουσική και τα τραγούδια τόσο όμορφα.
    Πρέπει όλοι να δουν αυτή την παράσταση. Θα συνεχιστεί και για δεύτερη χρονια.
    Αν δεν την είδατε ήδη βάλτε την στο προγραμμα σας.

  4. Το αγόρι με την βαλίτσα είναι ένα αριστούργημα ! ! ! Συγχαρητήρια σε όλους που πήραν μέρος να ανέβει αυτή η παρασταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.