Ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές; Οι καλλιτέχνες της Μπιενάλε Βενετίας θα απαντήσουν

Με τίτλο "May You Live in Interesting Times" και συμμετοχή 83 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο η φετινή  κεντρική έκθεση της Μπιενάλε στο Αρσενάλε

Με τίτλο “May You Live in Interesting Times” και συμμετοχή 83 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο ο φετινός διευθυντής της Μπιενάλε της Βενετίας Ralph Rugoff, διευθυντής της Hayward Gallery στο Λονδίνο, ανακοίνωσε τη φετινή  κεντρική έκθεση της διοργάνωσης στο Αρσενάλε.

Ο νεότερος από τους συμμετέχοντες είναι ο Λιθουανός καλλιτέχνης Augustus Serapinas, γεννημένος το 1990, ενώ ο παλαιότερος είναι ο Αμερικανός καλλιτέχνης Jimmie Durham, που γεννήθηκε το 1940. Ο Rugoff, είναι ο πρώτος Βρετανός στο τιμόνι της Μπιενάλε που διοργανώνεται από τις 11 Μαΐου έως τις 24 Νοεμβρίου στη Βενετία.

Ο τίτλος προέρχεται από μια ομιλία που δόθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1930 από το Βρετανό βουλευτή Austen Chamberlain, ο οποίος μίλησε για μια αρχαία κινεζική κατάρα: «Να ζείτε σε ενδιαφέρουσες εποχές». Με τις εντάσεις που τελικά οδήγησαν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάρα έπιασε», είπε ο Chamberlain.

«Κινούμαστε από μια κρίση σε μια άλλη». Η τέχνη είναι ένα είδος οδηγού για το πώς να ζούμε και να σκεφτόμαστε σε «ενδιαφέρουσες εποχές», είπε ο Rugoff.

Ralph Rugoff

Στη διοργάνωση συμμετέχουν για πρώτη φορά, η Αλγερία, η Μαδαγασκάρη, η Γκάνα και το Πακιστάν, ενώ το Καζακστάν θα έχει φέτος και δικό του περίπτερο. Στην κεντρική έκθεση παίρνει μέρος και ο Ανδρέας Λόλης. 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν φέτος, με τα ονόματά τους και τον τόπο εργασίας τους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.