«Δωδέκατη Νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

«Δωδέκατη Νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Μία παράσταση για παιδιά από 9 ετών

Η πιο δημοφιλής κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Δωδέκατη Νύχτα», ύστερα από μία επιτυχημένη χρονιά σε Αθήνα, Πάτρα και Ναύπακτο συνεχίζει την πορεία της για 2η χρονιά, με κοινό τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους της φίλους από 9 έως 99 ετών.

Τα έργα του Σαίξπηρ, καλλιεργούν την φαντασία των παιδιών, διευρύνουν το λεξιλόγιό τους, οξύνουν την κρίση και την παρατηρητικότητά τους, αναπτύσσουν την συναισθηματική νοημοσύνη τους και βοηθούν στην δημιουργία μιας γέφυρας μεταξύ φανταστικού και πραγματικού που τόσο έχουν ανάγκη. Σε αυτό έρχονται να συμβάλλουν τα πολύχρωμα κοστούμια, τα φωτεινά σκηνικά, η ζωντανή μουσική και ο ποιητικός μα και παιχνιδιάρικος λόγος, βοηθώντας το παιδί να ξεπεράσει τον Σαίξπηρ του βιβλίου και να εμπνευστεί από τον Σαίξπηρ της σκηνής. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να φεύγουν από το θέατρο με ένα χαμόγελο, έχοντας συναντηθεί με ήρωες που κάθε παιδικό μυαλό μπορεί να πλάσει.

7 ηθοποιοί επί σκηνής τιμούν τον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, 400 χρόνια μετά το θάνατό του, μεταφέροντας – σε νέα μετάφραση – το έργο του στο διηνεκές του χρόνου και τραγουδώντας τους στίχους του, με φόντο ένα μαγευτικό σκηνικό και την πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε ειδικά για την παράσταση, ο μουσικοσυνθέτης και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Χρήστος Κλαδάς. 

Λίγα λόγια για το έργο
Η Βιόλα και ο δίδυμος αδερφός της, Σεμπάστιαν, χωρίζονται ύστερα από ένα ναυάγιο κοντά στις ακτές της Ιλλυρίας. Η Βιόλα, μεταμφιεσμένη σε αγόρι, μπαίνει στην υπηρεσία του Δούκα Ορσίνο, ο οποίος είναι ερωτευμένος με την Ολίβια, η οποία ερωτεύεται την Βιόλα που στο μεταξύ έχει ερωτευτεί τον Δούκα. Την κωμωδία διαδέχεται η φάρσα με την εμφάνιση του Σεμπάστιαν, ο οποίος φθάνει στην Ιλλυρία έχοντας διασωθεί από τον Αντόνιο. Με φόντο το μαγευτικό βασίλειο της Ιλλυρίας, ακροβατώντας σε μια λεπτή μεταξένια κλωστή ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, ο Σαίξπηρ γράφει για την τρέλα του έρωτα.

Συντελεστές

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Νότης Παρασκευόπουλος
Κίνηση: Γιάννης Πολύζος
Σκηνικά: Μυρσίνη Μανέτα
Κοστούμια: Κωνσταντίνα Μαλτέζου
Πρωτότυπη Μουσική: Χρήστος Κλαδάς
Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Ζαΐρης
Κατασκευή Σκηνικού: Γεράσιμος Μαλτέζος
Φωτογραφίες-trailer: Γιώργος Χαρίσης
Οπτική Επικοινωνία: Νίκος Γαζετάς

Παίζουν: Μανώλης Βαζαίος, Γιάννης Ιωάννου, Πάνος Καλαντζής, Μαρίνα Κουτρούμπα, Κωνσταντίνα Μαλτέζου, Νότης Παρασκευόπουλος, Ασπασία Τζάνου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.