«Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες» στο Τρένο στο Ρουφ

Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες

Μια διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά 4-10 ετών για τη φιλία, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αξία της συνεργασίας

Μετά από 2 χρόνια παραστάσεων στην Αθήνα και καλοκαιρινή περιοδεία ανά την Ελλάδα, η ομάδα Κοπέρνικος συνεχίζει για 3η χρονιά το ταξίδι της στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου  «το Τρένο στο Ρουφ» με την παράσταση «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες».

Το πρωτότυπο κείμενο της διαδραστικής θεατρικής παράστασης για παιδιά από 4-10 ετών, υπογράφουν οι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, (Ιδρυτικά μέλη της ομάδας Κοπέρνικος και βραβευμένοι το 2007 με Α’ Κρατικό βραβείο Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου, το 2015 με το Α’ Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού βιβλίου και το 2017 με τη Διεθνή διάκριση White Ravens για συγγραφή παιδικού βιβλίου). Παράλληλα η  απολαυστική αυτή περιπέτεια, που έγινε ιδιαιτέρως αγαπητή σε γονείς και παιδιά, μεταφέρθηκε και σε βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, ενώ η πρωτότυπη μουσική της παράστασης κυκλοφόρησε πρόσφατα και σε cd.

Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες

Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα Κοπέρνικος έχει ξεχωρίσει στο χώρο του θεάτρου για παιδιά, με το κοινό να  παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε καινούρια δουλειά της ομάδας στο χώρο του θεάτρου, αλλά και του παιδικού βιβλίου. Έτσι, μετά από τις παραστάσεις «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», τις δυο ιστορίες του «κύριου ΚΙΧ», «Απαγορεύεται η Μουσική!» και το «Μίλα και Σουτ», η ομάδα συνεχίζει και φέτος τη συναρπαστική περιπέτεια «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες», ένα φανταστικό ταξίδι που ξεκινάει με τρένο (φυσικά!) στην Αμαξοστοιχία –Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, με τους ηθοποιούς να βρίσκονται ανάμεσα στα παιδιά, να συνομιλούν, να μαγειρεύουν μαζί τους και να τραγουδάνε ζωντανά επί σκηνής.

Ένας πρίγκιπας βασιλείου στην αυλή του αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους βασιλείου στην αυλή του αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση στο παλάτι που περιμένει τον νικητή, μία και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα αναχωρήσουν για τη Χώρα των Σκέψεων, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο, όμως, και μαγικό μέρος, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!

Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες

Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας είναι θέματα που θίγονται στο έργο αυτό. Πώς μπορούν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και κουλτούρα να συνεργαστούν, απαλλαγμένοι από χρόνιες προκαταλήψεις που έχουν ο ένας για τον άλλον; Πώς γίνεται κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν, να λύνεται ως δια μαγείας όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο μυαλά;

Πραγματεύεται, επίσης, την όποια αίσθηση ανωτερότητας και εξουσίας που δεν αφήνει περιθώρια διαλόγου, απορρίπτοντας, έτσι, όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας. Την αναγκαιότητα να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του και τις πραγματικές του επιθυμίες, από τις οποίες όμως μας αποπροσανατολίζει ο διαρκής ο ανταγωνισμός και η πίεση να είμαστε πάντα και σε όλα οι καλύτεροι…

Συντελεστές

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου Έμη Σίνη
ΣκηνοθεσίαΣκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
Στίχοι – Κοστούμια: Έμη Σίνη
Μουσική: Άγγελος Αγγέλου
Αφίσα: Κώστας Θεοχάρης
Φωτογραφίες: Γιάννης Σταθόπουλος

Παίζουν οι: Τάσος  Δημητρόπουλος, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Φοίβος Συμεωνίδης

 

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.