Διαμερίσματα της αντιπαροχής και μεσοπολεμικά σπίτια που μαρτυρούν το πλούσιο αρχιτεκτονικό παρελθόν· χώροι κενοί και κατοικίες γεμάτες μνήμες και παλιά αντικείμενα· οικοδομές ημιτελείς και εφήμερες κατασκευές· χώροι ημι-δημόσιοι και χώροι κοινωνικού αποκλεισμού: το Χ Apartments επικεντρώνεται στις αθέατες όψεις της Αθήνας και στο σύνθετο φαινόμενο της (συγ)κατοίκισης επιχειρώντας μια εναλλακτική ανθρωπογεωγραφική προσέγγιση του αστικού ιστού της. Η εκδήλωση εντάσσεται στον Κύκλο Fast Forward Festival 2 και πραγματοποιείται εκτός Στέγης, από τις 21 έως τις 24 Μαΐου.

Είναι δυνατόν να ανακαλύψεις ξανά την πόλη στην οποία γεννήθηκες μέσα από τις ζωές των κατοίκων της; Μπορεί ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ να προσεγγίσει τις νέες υβριδικές κοινωνικές ταυτότητες που δημιουργήθηκαν με την έλευση των μεταναστών και των προσφύγων, υπερβαίνοντας λογικές πολιτικής ορθότητας και νοσταλγικές αφηγήσεις για τις πάλαι ποτέ ομοιογενείς γειτονιές; Έχει τη δύναμη η τέχνη να διαρρήξει την κυρίαρχη γεωγραφική αφήγηση που έχει εγκλωβίσει τη δημόσια εικόνα του αθηναϊκού κέντρου σε μια περιοχή καθολικής υποβάθμισης; Μπορεί ένας καλλιτέχνης να δουλέψει σε περιοχές τραυματισμένες από κινήματα επαναδιεκδίκησης του δημόσιου χώρου, συγκρουσιακές μορφές συνύπαρξης και ακραία κοινωνικά φαινόμενα;

To X Apartments ξεκίνησε το 2002 από τον Matthias Lilienthal, τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Kammerspiele του Μονάχου και πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Hebbel Am Ufer (HAU) του Βερολίνου, και έχει παρουσιαστεί σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο. Μετά τη Βυρηττό, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Σάο Πάουλο και πολλές ακόμη πόλεις, η ιδιότυπη αυτή περιπλάνηση καλεί όλους να τρυπώσουν στο ιδιωτικό άβατο των συμπολιτών μας. Δεκαπέντε Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, από διαφορετικούς χώρους έκφρασης και με διακριτά καλλιτεχνικά ιδιώματα, αποδέχτηκαν την πρόσκλησή να δημιουργήσουν έργα ειδικά για τα σπίτια και τα διαμερίσματα του κέντρου της Αθήνας.

Οδηγίες για την παράσταση
Το X Apartments θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές περιοχές της Αθήνας. Οι θεατές θα προσέρχονται ανά 10 λεπτά. Η παράσταση προϋποθέτει μετακινήσεις του κοινού σε εξωτερικό χώρο και περπάτημα σε εξωτερικό χώρο. Προτείνουμε τη χρήση άνετων ρούχων και υποδημάτων, καθώς και καπέλου. Προτείνουμε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας κατά τη διάρκεια της προπώλησης. Δίνεται η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων και στα σημεία εκκίνησης, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα. Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών ή για άτομα άνω των 16 ετών με τη συνοδεία ενήλικα.

Οι παραστάσεις ξεκινούν αυστηρά στις παραπάνω αναγραφόμενες ώρες. Παρακαλούμε να βρίσκεστε 15 λεπτά πριν από την έναρξη στο σημείο εκκίνησης. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση, ενώ έχετε εισιτήριο, παρακαλούμε ενημερώστε στο τηλέφωνο: +302130178036. Οι παραστάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με συμπληρωμένο συγκεκριμένο αριθμό θεατών.


Comments

Μία απάντηση στο “X Apartments – Athens”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *